Anime
- maddjuro
Re: Anime
grappler baki- standardni shonen anime, sto znaci da glavni lik trenira bori se, trenira bori se, likovi su relAtivno interesantni, nema nekih "uber" napada, ali su borbe solidne, ima samo jedan turnir. Anime ima 48 epizoda i nije ga naodmet za pogledati.
Good Luck Girl!- ovo sam iz dosade gledao na jednome livestream anime kanalu, i dovršio online gledanjem. Anime je po žanru komedija s dosta fanservicea. Ima dosta referenci i nesto sitno parodiranja drugih anime naslova. Anime je ok.Priča se vrti oko djevoke koja ima jako puno sreće u životu i "god of bad luck" mora tu sreću od nje oduzeti jer njezina sreća crpi sreću ljudi oko nje pa mora sve dovesti u ravnotežu. Ima i koji perverzni lik kao sto je obicaj u ovom tipu serija. Serija je 13 nastavaka duga.
Good Luck Girl!- ovo sam iz dosade gledao na jednome livestream anime kanalu, i dovršio online gledanjem. Anime je po žanru komedija s dosta fanservicea. Ima dosta referenci i nesto sitno parodiranja drugih anime naslova. Anime je ok.Priča se vrti oko djevoke koja ima jako puno sreće u životu i "god of bad luck" mora tu sreću od nje oduzeti jer njezina sreća crpi sreću ljudi oko nje pa mora sve dovesti u ravnotežu. Ima i koji perverzni lik kao sto je obicaj u ovom tipu serija. Serija je 13 nastavaka duga.
I may be an idiot, but i am no fool.
- maddjuro
Kara no Kyoukai (garden of sinners)- nakon sto mi je par ljudi ovo preporučio pogledah ovu seriju, odnosno serijal filmova. Anime je po žanru mistery s elementima nadnaravnoga. Serija ima 7 filmova i dvije OVA; filmovi traju cca sat vremena, s jedan oko 2 sata. Baziran je na vizualnoj noveli. Sam anime mi je bio odličan, ovo je jedan od naslova koji malo treba bolje pratiti. VIzualno odličan (preporučam gledati u što boljoj kvaliteti), ima dosta nasilja i krvi (necenzuriranih), odličnu priču, svega tri glavnija lika te kojeg manje vaznoga lika tu i tamo, glazba je također super. Radnja je malo "razbacana", prvi vas film odmah baci u priču bez objašnjenja tko sto i zasto, ali kako cete gledati filmove ce vam sve , ili barem skoro sve, biti razjašnjeno. Sada necu previše o radnji , kao ni o nadnaravnom elementu jer nebi htio spoilati. Ako neko ovo hoce pogledati, a nezna se služiti googleom, mogu mu poslati link di se to može online pogledati.Naravno prije gledanja posavjetujte se s ovim dolje navedenim u spoileru ,popism kojim redosljedom gledati; jer kao sto rekoh redosljed gledanja nije isti kao i kronoloski redosljed .
Anime serijal koji toplo preporučam. Jedini minus mi je sto su oči u dizajnu likova, s obzirom na tematiku, mogle malo manje, ali kada se uživi u priču nesmeta toliko.
- maddjuro
Gurren Lagann- "simpatičan" mecha anime od 27 nastavaka. Radnja je pomalo "šašava"; dešava se u budućnosti di ljudi žive pod zemljom jer na površini haraju beastmeni u raznoraznim robotima; kada jedan od glavnih likova nađe robota ukopanog ispod zemlje on skupa sa svojim badass bratom izlazi na površinu, pridruži se drugim ljudima u borbi protim tih beastmena (ili čegaveć); anime je komedija, s podosta fanservicea; glavni(ji) lik je karizmatičan, i pomalo je bilo iznenađujuće u kome je smjeru otišao. Roboti imaju brojne transformacije, i kao sto sam ranije rekao, dosta su neozbiljno dizajnirani. Sam anime mi je bio ok, iako su pred kraj bezveze zakomplicirali radnju. Ako ste fan mecha animea, ovo nije neki tradicionalni anime toga tipa. Likovi su interesantni, humor je ok i anime se da pogledati pošto nije predug.
- Michel
Moram već jednom počet te anime gledat. Želim one najbolje o kojima se najviše priča, ali vidim da toliko toga izlazi i dosta velik broj ih je hvaljen.
Shingeki no Kyojin? Ima devetku na imdb-u. Fairly Tales sam malo vidio na youtubeu neke borbe i to bi me zanimalo.
Još prošle godine od tih najhvaljenijih sam si zapisao Avatar the last Airbender, Fullmetal Alchemist Broterhood, Fullmetal Alchemist, Cowboy Bebop, The Legend of Korra, Death Note. Te sam si zapisao pa ću krenuti s njima.
Buni me ovaj Fullmetal. Što prvo treba gledati? Kakav je redoslijed gledanja?
Shingeki no Kyojin? Ima devetku na imdb-u. Fairly Tales sam malo vidio na youtubeu neke borbe i to bi me zanimalo.
Još prošle godine od tih najhvaljenijih sam si zapisao Avatar the last Airbender, Fullmetal Alchemist Broterhood, Fullmetal Alchemist, Cowboy Bebop, The Legend of Korra, Death Note. Te sam si zapisao pa ću krenuti s njima.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- maddjuro
Michel wrote:Moram već jednom počet te anime gledat. Želim one najbolje o kojima se najviše priča, ali vidim da toliko toga izlazi i dosta velik broj ih je hvaljen.
of Fullmetal Alchemista pogledaj samo Broterhood pošto on vjerno prati mangu; i kompletnu je odradi. Beebopa gledaj obvezon na engleskom jer je dub bolji od orginala; deathnote je neloš. Avatar the last airbender također odličan "anime"; legend of kora je ok ali malo previše teenagerski crtić. Ako voliš dobru priču svakako pogledaj "monster". Još jedan jako cjenjen anime, pogotovo na zapadu, je "Wolf rain"
- Michel
Ok, znači onda Broterhood. A ovaj iz 2003. serijal preskačem. Bebop sigurno jer sam o njemu najviše toga čuo. I treći ću taj Avatar. To mi je dosta zasad
tri animea za ljeto pa kasnije kad završim, javim za nove preporuke.
Jedino sam gledao od tih anime serijala Dragon Ball
ajme, ubile su me one predugačke borbe iako je dosta cool.

Jedino sam gledao od tih anime serijala Dragon Ball

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
Michel, dragonball je ipak shounen, pa zato razvlace borbe. Umjesto par epizoda razvuku na deset epizoda. Naruto, one piece, fairy tail i mislim da i hunter x hunter... to je posve normalno. Dodajmo uz to i filere, ponavljanje scena i prakticki jedna epizoda bez introa traje 5 minuta.
Michel puši karu.
-
Mislim da sa Fairy Tail, One piece, FMAlchemist:Brotherhood, SwordArt Online... stvarno nemožes pogriješiti. Bit će slučajeva kad ćeš se i nasmijati i zaplakati unutar jedne epizodeMichel wrote:Ok, znači onda Broterhood. A ovaj iz 2003. serijal preskačem. Bebop sigurno jer sam o njemu najviše toga čuo. I treći ću taj Avatar. To mi je dosta zasadtri animea za ljeto pa kasnije kad završim, javim za nove preporuke.
Jedino sam gledao od tih anime serijala Dragon Ballajme, ubile su me one predugačke borbe iako je dosta cool.

"Six strings to cover fear..."
- Decadentor
Death note mora bit prvi (svi pocnu s tim) i odma se oduseve jer skontaju da anime nisu samo glupe borbe i roboti 

- john_constantine
samo što claymore nije niti dovršen. Za dalje treba čitati mangu koja je još uvijek ongoing...
Decadentor - ima puno žanrova tako da nisu sve samo one velike oči, krv iz nosa i roboti.
Death note je odličan anime, bar za one koji nisu čitali mangu. Meni je bilo poprilično dosadno... A i pizdim što još algoritam nije izdao posljednji volumen. Ionako sam ga pročitao na netu.
Decadentor - ima puno žanrova tako da nisu sve samo one velike oči, krv iz nosa i roboti.

Death note je odličan anime, bar za one koji nisu čitali mangu. Meni je bilo poprilično dosadno... A i pizdim što još algoritam nije izdao posljednji volumen. Ionako sam ga pročitao na netu.
Michel puši karu.