Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
John_Ryder

Re: Igre, konzole i slično

Post by John_Ryder » 11 Feb 2014, 11:51

Srećom pa bude "previously on.."
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 11 Feb 2014, 20:51

a je, imaš pravo

kad the walking dead izlazi?
Image

Image

Image

olio

Post by olio » 14 Feb 2014, 19:44

besplatan dungeon keeper na http://www.gog.com/
:partyman:

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Feb 2014, 20:08

olio wrote:besplatan dungeon keeper na http://www.gog.com/
:partyman:

bas sam i ja to mislio objavit
I may be an idiot, but i am no fool.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 15 Feb 2014, 10:58

hitman_4 wrote:a je, imaš pravo

kad the walking dead izlazi?
sad za koji mjesec-dva

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Feb 2014, 21:28

Batman Arkham origins - nažalost, uspjeli su potpuno upropastiti izvrstan serijal. Na kraju su samo napravili copypaste od prošle dvije igre i uveli par sitnica. Glavna priča je solidna makar je Black mask razočaranje. Dosta se govorilo kako će biti okrutan i brutalan lik kroz igru. Početak je obećavao, ali nakon preokreta, priča je krenula u drugom smjeru da bi ju kasnije samo razvlačili. Borbe protiv assassina su dobre iako ništa spektakularno, više manje ih se sređuje na iste načine. Deathstroke je isto na kraju razočaranje, samo razvučena borba. Bane je jedan od najtežih protivnika dok su neke kao Shiva više kao cameo uloge. Ono, sidequestovi koji su opet kopija istih iz drugog dijela. A završni valjda iritantan, ono, 20 protivnika koje treba uhvatiti po mapi...

Mapa je ista kao i u prošlom dijelu, samo se više glajda na krilima nego se može hvatati. Ima dosta novih likova makar su to većinom manje poznati negativci kao Electrocutioner ili Firefly... Istraživanje na kraju nije ništa posebno, mogućnost premotavanja vremena i slično makar je samo jedna sekvenca atraktivna jer se na kraju svodi na istraživanje, otkrivanje detalja i onda traženje protivnika po mapi. Ima par novih protivnika, električne rukavice kao novo oružje koje povećava broj bodova. Razlika nema, osim ponekih problema s counterima ili clippingom protivnika.

Da, igra ima dosta bugova koje nisu ispravljene, a vjerojatno niti neće što zna živcirati i ponekad upropastiti igrivost. A riddleove zagonetke, prejednostavne i iste kao i u drugom dijelu. Deathstroke kao DLC je dobar, ali niti do koljena catwoman ili Nightwing iz drugog dijela. Sada, govori se da će biti i drugih DLC - ova, ali ako će biti kao ovi sidequestovi, onda kvragu sve... Deathshoot je valjda najlošiji u igri, kao završna borba s Two - face u drugom dijelu. Multiplayer ništa posebno, da su izbacili multiplayer i bacili se na singleplayer, možda bi još bila izvrsna igra s obzirom da ponekad pokazuje moguće potencijale. Ovako najlošiji nastavak u serijalu.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Feb 2014, 04:15

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura - odigravši ovu igru nemogu vjerovati da sam ovoliko dugo ćekao da je zaigram. Igra je odlična, bar za ljubitelje rpg-a. Kompleksna priča s više mogućih završetaka. Deseci magija, kao i više mogućih "folowera" (likova koji vam se pridruže i pomažu u borbi, mislim da ih ima 30-a uključujući i psa koji vas sljedi ako ga spasite(naravno nemožete ih sve koristitim mislim da ih se najviše 6 može imati)) koji vam se pridružiti mogu ovisno o raznim statistikama, akcija i odluka koje donosite u igri. Borbu prilagodite svome ukusu, možete odabrati turn based ili real time tip borbe.
Ogromna količina opreme, kod koje morate paziti koju rasu koristite, jer zbog razlike u veličini nemože svaka rasa nositi oklop iste veličine. Kod kreacije lika imate sasvim itvorene ruke, s brojnim opcijama da sami prilagodite lika svome ukusu. Sama atmosfera je steam-punkish, imate standardno hladno i tupo oružje, vatrena oružja, luk i strijelu te kao što sam ranije naveo brojne magije brojnih škola magija. Tokom igre cete donositi brojne odluke kome pomoći dali ubiti ili rješiti konflikt razgovorom..(tu ulogu igra razina vaše inteligencije i nege druge statistike), sve to ce utjecati na kraj kakav cete dobiti. Kada igru prjeđete kraj će vam biti sličan onome u fallout-ima, drugim rječima narator ce nabrajati kako su vaše važnije odluke, odluke iz opcionalnih misija, utjecale na oblikovanje svjeta u igri. Što znači da ce se igra isplati igrati više puta, isprobavajući razne varijacije načina na koji igrate, te koristeći razne followere; pošto više/manje svaki od folowera ima neku svoju pričicu koja taođer može a i nemora imati utjecaj na kraj koji cete dobiti. MOže se lako desiti da i nevidite svaki mogući kraj, jer igra je stvarno ogroma i ima pregršt toga za raditi. Igra koju svakako preporučam svima koji vole dobre RPGove, koji vas neće voditi za ruku i pokazati u pixel di treba ici i sto raditi.
I za kraj moram pohvaliti reference na simpsone(stonecutters clan, jedan se lik zove Terwilliger), monty pithona(killer rabit).. Vjerojatno ima još referenci na koješta ali su mi promakle

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Feb 2014, 05:55

dosta vremena sam izgubio u toj igri :supz:
Michel puši karu.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Feb 2014, 08:10

jel probao netko novi thief?

Image
Image

popayy

Post by popayy » 27 Feb 2014, 20:37

John_Ryder wrote:jel probao netko novi thief?
Vidio sam kako je izašao. Ali strah me je to uopće isprobati, pošto se radi o možda mi i nadražem VG serijalu.
Nostalgija je zajebana stvar.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Mar 2014, 20:37

Metro 2033 - završio ju na pc s obzirom da je nema za ps3. Baš dobar FPS napravljen po knjizi (koju ću morati nabaviti) i jako dobrom idejom o apokalipsi koja je uništila površinu + mutirane beštije, pa su ljudi prisiljeni živjeti ispod zemlje u podzemnim tunelima. Uz mutirana čudovišta koja se nalaze i u tunelima, nalazimo još neke neprijatelje kao komunisti i nacisti. Stealth je prilično težak i iritatan tako da sam morao često ponavljati, pa bi na kraju odustao i krenuo s akcijom. Isto teško, ali je više problem što se u igri plaća municijom, pa nije dobro razbacivati istom. Stvorenja su dobro zamišljena, naročito ona u knjižnici. Ima prilično napetih dijelova, odlične klaustrofobične atmosfere i borbe protiv čudovišnih i ljudskih neprijatelja + jedan dio s vožnjom. Samo kao i kod Bioshock infinite, na početku sam bio oduševljen atmosferom, a poslije više niti ne obraćam pozornost na to, pa igra postane jednolična. Ima dosta dobrih ideja tako da je riječ o originalnom fps - u vrijednom igranja. Vidim da je drugi dio puno lakši, naročito stealth što je po mom mišljenju plus. I da, na kraju bad ending. Izgleda da nije tako lako dobiti good ending. Zato postoji youtube...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Mar 2014, 22:33

Metro: last light - završio drugi dio ovaj put na ps3. Kužim zašto dosta pc gamera ne podnosi drugi dio. Dosta je lakši od prvog dijela, naročito stealth koji je puno zabavniji. Ubijanje protivnika bacanjem noževima više nije tako otežano. A i nema više stalnog iritatnog ponavljanja jer sam stao na staklo ili ne znam što. Akcija je odlična, naročito još veći izbor oružja. Grafika izvrsna kao i radnja s dva moguća završetka. Na kraju sam naravno osvojio bad ending, ali impresivno napravljen (i po mom mišljenju, puno bolje nego good ending). Dark ones u većem planu, naročito pri drugoj polovici igre. Ubačeno je i nekoliko bossova, ništa pretjerano inspirativno, ali dosta dobra izvedba. Istina je da je dosta toga olakšano kao skupljanje oružja, municije (čak je i valuta razdvojena) ili stealth, ali to ne znači da igra ne predstavlja izazov. Samo su puno bolje napravili igru i ispravili te iritatne stvari. A završetak je spektakl. Izvrstan fps, zasada najbolji fps koji sam igrao na ps3.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Mar 2014, 23:22

Splinter cell HD - kupio trilogiju za 30 kn na božićnoj akciji na ps store, pa da ju opet odigram nakon dosta godina. Zaboravio sam koliko je riječ o dosta teškoj i iritatnoj igri. Iritatno više radi nekih loših tehničkih izvedbi radi zastarjelosti enginea, da je često teško skužiti što treba ili nedostatak prave mape, pa se lako izgubiti. Sada da li je lakše igrati na pc - u ili ps3, ne znam. Palicom se brzo navikneš na korake dok je na pc - u bilo kotačićem miša ako se ne varam. Sada, često je znalo biti dosta zeznuto uhvatiti protivnika otraga ili mu se prišuljati s obzirom da čuju čak i svaku najmanju sitnicu koliko god se trudio. Akcija je dobra makar teška (naročito u nekim dijelovima) jer se zdravlje izgubi dok si kazao keks. A stealth dobar. Ali s obzirom na brojne nastavke koje su dosada išle, ovo je ipak ono najlošiji nastavak radi izvedbe. Bar su se svaki nastavkom sve više poboljšavali. Igra je solidno kratka, ali dovoljno da ne bude dosadno.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Mar 2014, 02:07

South Park: The Stick of Truth- 8/10 ; nesjećam se kada sam se zadnji puta toliko smijao igrajući neku igru. Igra mi je bila odlična. Priča je donekle inspiriana sa zadnje četiri epizode 17-te sezone, ali neke misije su bile vezane za starije Sp epizode. Ugođaj igre je kao da se gleda sezona ove serije, di vaš lik igra glavnu ulogu. Sama mehanika igre je turn based RPG (taj sistem borbe isto ismijavaju); dok napadi i same borbe su "LARP"; naravno to je napravljeno namjerno - ako ste pogledali posljednjih par epizoda 17-e sezone znate sto ocekivati. Ima nekoliko klasa, svaka sa svojim unikatnim napadima, tokom borbe imate jednoga od nekoliko prijatelja, koje dobijete kako priča napreduje, a možete ih i rotirati tokom borbi (osobno mi je butters bio najkorisniji). Ima puno razne opreme i oružja (također u LARP mainri). Igra je primarno za fanove ove serije, vama koji seriju nepratite vjerojatno se nebi igra toliko dopala jer nećete kužiti dobar dio humora i referenci, ali svejedno bi vam je preporučio. Od minusa bi naveo da je igre prelagana, čak i kad se postavi maximalna težinska razina, borbe nisu bile preteške ; bar ne meni koji sam igrao kao warrior (ostale klase su mage, thief i jew). Sam izgled i glasovi su isti kao i sama serija. Igra ima , donekle, replay vrjednost, ali to podrazumjeva samo da iskušavate ostale klase i da skupite sve npr. "pokemone" , pošto ako neke od njih fulate u nekom od segmenta igre, a u taj se segment nemožete vratiti, nećete dobiti ačivment.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Mar 2014, 10:49

Splinter cell: pandora tommorow - izvrsna igra, puno bolje nego jedinica. Ispravili su dosta stvari koje su iritirale u jedinici, tipa sada je lakše uhvatiti protivnika odostraga i lakše je izvoditi kretanje po mraku bez stvaranja zvuka. Ubacili su nekoliko novih fora kao zviždanje čime je lakše primamiti protivnika i zgrabiti ga. Više akcije i pucnjave, a završna misija je dosta napeta, hvatanje 10 terorista na vrlo osiguranom aerodromu. Jedino se osjeća pad frameratea u misijama na otvorenom u Indoneziji što se ne bi smjelo događati. Puno zabavnije i ugodnije za igranje + dosta dugačko da ne dosadi.
Michel puši karu.

Post Reply