Incident7 (domaća indie produkcija)

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Incident7 (domaća indie produkcija)

Post by HorrorHR » 02 Jul 2007, 21:37

Dobih malo prije slijedeći mail:

Postovani,

buduci da sam vec na Vasem sajtu naletio na kratki clanak o hrvatskom filmu "Incident", ovim Vas putem obavjestavam da je film transformiran u seriju (mnogi bi rekli da je ovo stvarno ludost u Hrvatskoj, ali tako smo odlucili).

Prica je retusirana i sadrzi neke elemente originalnog "filma", te je smjestena u blizu buducnost, 2019. Prica prati cetvoricu "agenata" organizacije "PATHOS", koja djeluje pod okriljem UED-a (Ujedinjene Europske Drzave), te joj je primarni akt operacija "Incident", tj. ubojstva odredenih modificiranih subjekata, na posebno odredene nacine. Subjekata koji zapravo vise nisu ljudi, te "boluju" od neizljecive bolesti, koja ih nakon odredenog vremena pretvara u nesto vise od ljudi. Ne mislimo , naravno, pricu ogranicavati na horror zanr, vec ce tu biti i sf/krimi elemenata.

"PATHOS" ne sluzi samo za "Incident", vec djeluje kao svojevrsna udba izvan UED-a, za koje Hrvatska nema nikakve mogucnosti clanstva. Naravno, tu ce se naci i vrhunski "bad guy", na neki nacin. Njegovo ime je "Dimitri Sothos", i predsjednik je UED-a. Dimitrijeva vladavina ima vrlo religiozan "overtone", a nije bas slicna ljubaznom krscanstvu...

Prva epizoda je snimljena, i moze se pogledati na YouTube-u i MetaCafe-u.

Image Image Image Image

Link na gledanje prve epizode (u tri djela):

#1 - http://youtube.com/watch?v=bh_zNcQF0rg
#2 - http://youtube.com/watch?v=vrY4uQsKGFo
#3 - http://youtube.com/watch?v=JdJEDtcluIA

Sajt:

http://www.incident7.tk/

ili ako vam se sporo učitava kao meni:

http://free-zg.t-com.hr/pit-productions/incident7/

Usput taj članak od ranije:

http://www.horrorhr.com/hrvatski-horror-film-incident/[/img]

Dragonrage

Post by Dragonrage » 03 Jul 2007, 09:36

Hmmmm...mene prvenstveno zanima gdi su ovu lokaciju pronašli...zna možda netko????

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 Jul 2007, 01:59

Kažu da je lokacija tajna jer još tamo planiraju snimati :)

Nego izašao je trailer za drugu epizodu:

http://www.tmt-shop.com/marebito/ep2_trailer.wmv

FilmTV

Post by FilmTV » 17 Jul 2007, 12:21

Kako se uvijek nabrijem na domaću produkciju odmah sam bacio oko na čitavu prvu epizodu. Unaprijed se ispričavam ako nisam skužio da je ovo neki trash tribute pa je sve rađeno namjerno.

Evo dojmova:

- Dijalozi su loši i potpuno neprirodni, likovima fali osobnosti i izgleda kao da čitaju s papira a ne pričaju. Scene u autu traju i traju i gledam zašto ih uopće ima. Scenarij je blago rečeno očaj.
- Kadrovi su nepotrebno dugi i ne inventivni. Baš čisto školsko snimanje kakvo smo učili kao klinci u video klubu (ne onom gdje se iznajmljuju filmovi) :)
- Ne kontam kako su došli do ideje da trzanje kamere kao da ga susjedovo dijete drži u ruci može zamijeniti kreativnu montažu u naglašavanju napetosti. Ovako sam stekao dojam da je kamerman bio pijan i/ili da nezna snimati.
- Speakera vijesti je trebao obaviti netko uvjerljiv, s razlogom ne može svatko pa i njegova mama raditi taj posao. Treba imati glas, pravu intonaciju, i sve ostalo što ovaj nema. Možda u budućnosti nema više standarda.
- Već odavno postoje touch screen tableti koji se naveliko koriste a imamo i touch screen mobitele. Ova ekipa me želi uvjeriti da će za desetak ili više godina glavna stvar na laptopu biti komandna linija? Jel se to DOS vraća u modu možda? Osim toga, laptopi su sve manji i manji, ovaj radi na opako sporoj cigli.
- Likovi stoje na vjetru, piči glazba ali čuje se i vjetar kako ubija mikrofon na kameri. WTF?

Očito je da se gleda puno mange, Blade Runnera, i čitavog niza drugih SF uradaka koji su ovdje dobili tribute (ili kopiju) ali teško je bez dobre love i glumaca tako nešto replicirati, daleko teže nego da su išli snimati neku uličnu seriju koja se događa u današnje vrijeme. Nije mi jasno zašto su išli raditi nešto za šta ni blizu nemaju novaca i znanja.

Iako mislim da neće biti nešto od ovog projekta definitivno ću gledati dalje, ipak se radi o indie projektu i svaka čast ekipi na entuzijazmu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Jul 2007, 13:59

HorrorHR wrote:Kažu da je lokacija tajna jer još tamo planiraju snimati :)

Nego izašao je trailer za drugu epizodu:

http://www.tmt-shop.com/marebito/ep2_trailer.wmv
Nači ću ju ja sve jedno hehehe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

marebito

Post by marebito » 22 Jul 2007, 19:38

Naprosto moram prokomentirati neke stavke navedene od FilmTVa...

"- Dijalozi su loši i potpuno neprirodni, likovima fali osobnosti i izgleda kao da čitaju s papira a ne pričaju. Scene u autu traju i traju i gledam zašto ih uopće ima. Scenarij je blago rečeno očaj. "
---> Puno dijaloga je improvizacija. Scene u autu su monotone jer 2 osobe snimaju i glume u isto vrijeme, pa je bilo nemoguce napraviti neku dinamiku u tim scenama. Tesko je uopce
naci zainteresirane ljude koji bi suradivali na projektu, stoga fali ljudstva, jako.

"- Kadrovi su nepotrebno dugi i ne inventivni. Baš čisto školsko snimanje kakvo smo učili kao klinci u video klubu (ne onom gdje se iznajmljuju filmovi) "
---> Ne bih se slozio s ovim. Jesi gledao "Gozu" ili nesto slicno. Vjerojatno jesi.

"- Ne kontam kako su došli do ideje da trzanje kamere kao da ga susjedovo dijete drži u ruci može zamijeniti kreativnu montažu u naglašavanju napetosti. Ovako sam stekao dojam da je kamerman bio pijan i/ili da nezna snimati. "
---> Ne znam na sto tocno mislis, ako je to trcanje u pocetku epizode, ispalo je nazalost tako kako je. Naravno da moze puno bolje. BTW., kamerman je i redatelj, i scenarist, i glumac, i montazer, itd.
Poprilicno je tesko sve to obnasati.

"- Speakera vijesti je trebao obaviti netko uvjerljiv, s razlogom ne može svatko pa i njegova mama raditi taj posao. Treba imati glas, pravu intonaciju, i sve ostalo što ovaj nema. Možda u budućnosti nema više standarda."
---> Mislim da i danas imamo low-profile radio postaje s losim speakerima, pa zasto ne ubaciti jednog takvog da to odradi. BTW., nije mama.

"- Već odavno postoje touch screen tableti koji se naveliko koriste a imamo i touch screen mobitele. Ova ekipa me želi uvjeriti da će za desetak ili više godina glavna stvar na laptopu biti komandna linija? Jel se to DOS vraća u modu možda? Osim toga, laptopi su sve manji i manji, ovaj radi na opako sporoj cigli. "

---> Meni rad u konzoli jos uvijek djeluje vizualno iznimno cool, i vrlo 80's. Zar i sad ne koristimo komandne linije, pogotovo u Unixu/Linuxu u kojem je kom. linija Bog naspram GUI-a?

"- Likovi stoje na vjetru, piči glazba ali čuje se i vjetar kako ubija mikrofon na kameri. WTF?"
---> Zasto ne? Nema razgovora, zasto da se i ne cuje ambijent?

Uglavnom, ova serija nema budzet. Dobro, ima , ali je minijaturan. Problemi koji postoje uz minimalan budzet su i cinjenica da glumci u seriji rade dnevni posao po 10-12 sati, sto ubija cijeli koncept,
zbog vremena, proba, snimanja, itd.
Uz sve te probleme, idemo dalje.

Epizoda 2 je montirana i moze se pogledati na GoogleVideu, ili skinuti na sljedecoj adresi:

http://www.tmt-shop.com/marebito/incident7_ep2.wmv

marebito

Post by marebito » 19 Aug 2007, 21:36

Intro trece epizode:
Last edited by marebito on 17 May 2009, 22:07, edited 1 time in total.

marebito

Post by marebito » 31 Oct 2007, 21:55

Ponosno obavjestavam da snimanje trece epizode serije "Incident7" pocinje za tri tjedna, te da ce biti snimana uz odgovarajucu audio opremu (dakle ovaj put ce se snimati kako spada), da
ce trajati oko sat vremena i biti full feature, te da ce u nju biti ulozen novac i novo ljudstvo/glumci. Scenarij je finisiran, trenutno se radi 'production plan', tj. financijsko-vremensko planiranje.

Nova stranica serije je: www.incident7.com

Over and out.

FilmTV

Post by FilmTV » 01 Nov 2007, 00:12

Drago mi je vidjeti da je netko blizak projektu odlučio oživiti ovaj topic. Moji komentari su prvenstveno bili dobronamjerni jer sam veliki ljubitelj indie produkcije ali istovremeno (kako zna ekipa s foruma i bloga) nesposoban hvaliti nešto samo zato jer je indie produkcija. Jebiga ;)
marebito wrote:Meni rad u konzoli jos uvijek djeluje vizualno iznimno cool, i vrlo 80's. Zar i sad ne koristimo komandne linije, pogotovo u Unixu/Linuxu u kojem je kom. linija Bog naspram GUI-a?
Da je bolja komandna linija na *NIXU to je činjenica, naravno ovisno o tome šta se radi. Ali istovremeno komandna linija ja poznata po iznimnoj brzini koje ovdje nije bilo. Osim toga, za nešto moderno bi se trebalo upotrebljavati opaka simulacija GUI-a kakva će biti za X godina, barem smo na to navikli u modernim SF filmovima. Ako je vama đir ta komandna linija - let it rock ;)
marebito wrote:Likovi stoje na vjetru, piči glazba ali čuje se i vjetar kako ubija mikrofon na kameri. WTF?"
---> Zasto ne? Nema razgovora, zasto da se i ne cuje ambijent?
Pa to je ok ako ambijent ne ubija uši. Mene je osobno natjeralo na opciju (mute).
marebito wrote:Uglavnom, ova serija nema budzet. Dobro, ima , ali je minijaturan. Problemi koji postoje uz minimalan budzet su i cinjenica da glumci u seriji rade dnevni posao po 10-12 sati, sto ubija cijeli koncept, zbog vremena, proba, snimanja, itd. Uz sve te probleme, idemo dalje.

S obzirom na ekstremno malu ekipu napravljena opaka stvar i nadam se da će ići na bolje. 8)

marebito

Post by marebito » 03 Nov 2007, 21:35

Hvala na supportu!

Btw., prvi dio (nesudeni) Incident filma se moze pogledati na Zuti-titl.com , u TV sekciji.
Takoder su u listi i MAREBITO video spotovi.

Check it out.

marebito

Post by marebito » 04 Nov 2007, 21:40

'Official' tema I7 E3 (jedna od mnogih stvari sa soundtracka)
Last edited by marebito on 17 May 2009, 22:07, edited 1 time in total.

marebito

Post by marebito » 08 Nov 2007, 09:49

Drugo snimanje ovaj vikend! I prvi photosi!!

marebito

Post by marebito » 08 Nov 2007, 22:26

Prve fotke "EPISODE 3".
Bilo bi mi drago kad bi netko komentirao kako mu se ovo cini.

Image.

Image.

Image.

Image.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Nov 2007, 22:38

marebito wrote:Prve fotke "EPISODE 3".
Bilo bi mi drago kad bi netko komentirao kako mu se ovo cini.
Makar se iz slika nemože vidjeti ništa posebno, djeluje dosta dobro. Prva fotka je cool, a na zadnjoj lijevi tip djeluje nekako sick ;)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 09 Nov 2007, 10:59

Dobre su fotke...sviđa mi se ovaj plavičasti tonalitet...jel će cijeli filmek biti u takvom tonu??
Koja je fora sa ovom drugom slikom...to neki efekt???

Post Reply