The last of us - završio na ps3, fakat odlična igra i sada me ne čudi što je igra dobila tolike nagrade. Istina da ima samo par vrsta ljudskih neprijatelja i četiri vrste "zaraženih", ali to se kroz igru ne osjeća toliko s obzirom da su borbe protiv istih uvijek napete. Naglasak je više na odličnoj radnji, sam početak, pa kako igra kreće, upoznavanje s likovima i sam odnos između glavnog lika i njegove "djevojčice" koju mora čuvati. Tek atmosfera i lokacije kroz koje se prolaze, sve do napetog i šokatnog završetka. Akcija je dobro napravljena, ne nedostaje niti tučnjava niti stealth killova. Ionako igra ne kažnjava kako će igrač proći kroz igru, niti se dobivaju trofeji za to, pa nije bitno da li se želi pobiti sve u akcijskom stilu ili potiše, samo ovo prvo nije niti preporučljivo s obzirom na ograničenu količinu municije. S time dolazimo i do odličnog survival horora jer stalno ima ta napetost da li će biti dosta municije, naročito kada dođete u sobu gdje su klikeri. Radi radnje, igra je dosta napeta i prilično zanimljiva, naročito pri kraj igre u određenom dijelu kada se dešava obrat i igrate kao drugi lik. Preporuka, akcija nikada ne dosadi, atmosfera odlična, priča interesatna i lako se pređe preko nekih repetitivnih sitnica ili manjak neprijatelja (količinski ih ne manjka u igri, ali nema niti toliko raznovrsnosti).
Xcom: enemy within - zapravo sam davno igrao tu originalnu igru tako da se više ne sjećam koliko su toga izbacili, ali koliko sam čitao, dosta su pojednostavnili. Grafika je odlična, kao i akcija. Istina za taktiku da većinom vodiš jedinice naprijed dok ne otkriješ aliene, pa ih ubiješ i slično, ali pri kasnijim težinama više nije tako. Naročito završna borba ili ironman mod (automatsko sejvanje). Ima veliki izbor aliena od kojih svaki ima karakteristike, slabe točke i slično. A baza ima dosta mogućnosti za istraživanje i za zabavu tako da praktički nikad nije dosadno. Uz to i stalna napetost od napada aliena na satelite ili na zemlju, pa terror assault (spašavanje civila) ili razne misije, a uz to treba i voditi bazu, stalno paziti na države da vas ne napuste ili trenirati jedinice i liječiti ih. U svakom slučaju, vrlo zarazna i zabavna igra, možda najbolji Xcom remake koji je dosada izašao.
Michel puši karu.