Last Post Wins !!!11one
-
GreenHornet
Re: Last Post Wins !!!11one
meni je na 5.godisnjici mature odlicno bilo! 
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- john_constantine
u zadnje vrijeme mi baš ne ide, je li sada kriv sustav ili ja...
pošaljem paket, ali ne preporučeno jer se mora potpisati, pa neće ostaviti u sandučiću, nego primatelj mora na poštu u roku od 5 dana. Pa šaljem obično koliko god me ta blagajnica jebala, i na kraju se zagubila negdje. Već 2 tjedna je prošlo. I pitam ja na pošti, oni ne mogu ništa jer se izgubio trag, treba u roku od 3 dana, bla, bla, ali da sam slao preporučeno, onda bi znali gdje je paket.... Mislim, žao mi je samo radi gubitka originalnog poklona za frendicu...
onda vlakovi... prvo onaj štrajk vlakovođa, pa sada kašnjenje radi autobusa iz čakovca i na kraju sam poslije 2 sata došao doma umjesto 45...
i još slušni aparati i testiranje sluha za nove... umjesto da idem u Zg, išao sam u Vž jer su prije par godina tu otvorili za testiranje sluha i mislio, biti će mi bliže i to. Na kraju sam još bolje čekao nego u Zagrebu, i ne samo to, nego nemaju blagoga pojma o ničemu. Ženska niti ne zna kako treba testirati nagluhu osobu da bi ista dobila nove slušne aparate po nalazu.
I onda još objašnjavam neću zaušne jer to ne mogu nositi, ali ne, ona je napisala zaušne i kaže da ako ne bude dobro, da dođem promijeniti + da mi je napisala samo za jedan slušni aparat, a imam pravo na dva. Ali jbg, ženska ne zna ništa o nagluhima niti njihovim pravima. Pa se moram iznova zafrkavati s tim sitnicama.
Još sam i sretan što imam činjenicu da sam gluhonijem na vozačkoj.
Što volim ovu našu državu.
pošaljem paket, ali ne preporučeno jer se mora potpisati, pa neće ostaviti u sandučiću, nego primatelj mora na poštu u roku od 5 dana. Pa šaljem obično koliko god me ta blagajnica jebala, i na kraju se zagubila negdje. Već 2 tjedna je prošlo. I pitam ja na pošti, oni ne mogu ništa jer se izgubio trag, treba u roku od 3 dana, bla, bla, ali da sam slao preporučeno, onda bi znali gdje je paket.... Mislim, žao mi je samo radi gubitka originalnog poklona za frendicu...
onda vlakovi... prvo onaj štrajk vlakovođa, pa sada kašnjenje radi autobusa iz čakovca i na kraju sam poslije 2 sata došao doma umjesto 45...
i još slušni aparati i testiranje sluha za nove... umjesto da idem u Zg, išao sam u Vž jer su prije par godina tu otvorili za testiranje sluha i mislio, biti će mi bliže i to. Na kraju sam još bolje čekao nego u Zagrebu, i ne samo to, nego nemaju blagoga pojma o ničemu. Ženska niti ne zna kako treba testirati nagluhu osobu da bi ista dobila nove slušne aparate po nalazu.
I onda još objašnjavam neću zaušne jer to ne mogu nositi, ali ne, ona je napisala zaušne i kaže da ako ne bude dobro, da dođem promijeniti + da mi je napisala samo za jedan slušni aparat, a imam pravo na dva. Ali jbg, ženska ne zna ništa o nagluhima niti njihovim pravima. Pa se moram iznova zafrkavati s tim sitnicama.
Michel puši karu.
- copycat
Ovo gore... jebi ga, svakom se može dogoditi.. tj. neznam komu se nije dogodilo.john_constantine wrote:u zadnje vrijeme mi baš ne ide, je li sada kriv sustav ili ja...
U Hrvatskoj još uvijek sistem ne funkcionira kako treba kada je riječ o osobama sa (posebnim) potrebama, znam jer imam puno prijatelja koji imaju djecu sa posebnim potrebama ili oni su ti koji imaju posebne potrebe, uglavnom u ovoj državi treba još puno toga za popraviti kada je riječ o ovakim temama.john_constantine wrote: i još slušni aparati i testiranje sluha za nove... umjesto da idem u Zg, išao sam u Vž jer su prije par godina tu otvorili za testiranje sluha i mislio, biti će mi bliže i to. Na kraju sam još bolje čekao nego u Zagrebu, i ne samo to, nego nemaju blagoga pojma o ničemu. Ženska niti ne zna kako treba testirati nagluhu osobu da bi ista dobila nove slušne aparate po nalazu.![]()
Nemoj me krivo shvatiti, život je pun ovakih zbivanja i hvala Bogu da ništa nije prestrašno iskreno.
Bitno da si nešto naučio tako reći, ljudi su vrlo nemarni i neodgovorni kada rade svoj posao jer velik broj ljudi rade sve preko kurca i zbog takvih osoba sam milijun puta morala sve ispočetka raditi.
vrlo je frustrirajući da, ali će ti se dogoditi 100% puta, zbog takve ekipe koja boli kurac kako radi svoj posao i komu otežuje život.
Poanta, budi uporan i dosadan ali također fin dok god može i vjeruj bit će sve po tvom..
Last edited by copycat on 26 Apr 2013, 20:18, edited 1 time in total.
- john_constantine
- copycat
john_constantine wrote:hvala
- Michel
Elr, došao s novim pitanjima
a i može za sve ostale.
Što je točno empatija? Nisam siguran da baš shvaćam taj pojam. Kako neko može znati što neko drugi osjeća? Čitao sam da ona ima i fiziološku podlogu, a ne samo iskustvenu. Nisam se nešto posebno udubljavao u problematiku (čitao sam malo danas popodne), ali mislim da često vjerujemo da znamo kako se drugi osjeća samo zato što svjesno ili nesvjesno zamišljamo kako bismo mi reagirali u takvoj situaciji. Procjena nam može biti i tpčna i pogrešna, jel tako?
Ovo što sam sad vidio u Hanibalu već sam prije desetak godina vidio i u Crvenom zmaju. Sjećam se da je Hopkins rekao Nortonu kako je uspješan u lovljenju psihopata baš zato što je poput njih, zato što mu um funkcionira kao i njihov.
Koliko sam shvatio, empatija nije sažaljenje/suosjećanje (nije čak ni emocija)? Ona se može razvijati "vježbom“, kroz društvene interakcije? Stav u znanosti je da psihopate nemaju empatije, a da ljudi sa autizmom empatiju imaju razvijenu do ekstremnih granica?
Razmišljam naglas...
Što je točno empatija? Nisam siguran da baš shvaćam taj pojam. Kako neko može znati što neko drugi osjeća? Čitao sam da ona ima i fiziološku podlogu, a ne samo iskustvenu. Nisam se nešto posebno udubljavao u problematiku (čitao sam malo danas popodne), ali mislim da često vjerujemo da znamo kako se drugi osjeća samo zato što svjesno ili nesvjesno zamišljamo kako bismo mi reagirali u takvoj situaciji. Procjena nam može biti i tpčna i pogrešna, jel tako?
Ovo što sam sad vidio u Hanibalu već sam prije desetak godina vidio i u Crvenom zmaju. Sjećam se da je Hopkins rekao Nortonu kako je uspješan u lovljenju psihopata baš zato što je poput njih, zato što mu um funkcionira kao i njihov.
Koliko sam shvatio, empatija nije sažaljenje/suosjećanje (nije čak ni emocija)? Ona se može razvijati "vježbom“, kroz društvene interakcije? Stav u znanosti je da psihopate nemaju empatije, a da ljudi sa autizmom empatiju imaju razvijenu do ekstremnih granica?
Razmišljam naglas...
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- copycat
Empatija je sposobnost razumijevanja emocija drugih ljudi i načina kako reagirati na opažene emocije. Osjećati empatiju prema nekome znači razumjeti što osoba osjeća u situaciji u kojoj se nalazi te razumjeti kako bismo mi reagirali u sličnoj situaciji. Smatra se da je ona jedna od temeljnih emocija i da je izrazito važna za zdrav emocionalni i moralni razvoj. Uvijek postoje dvije razine: emocionalna i racionalna. Dakle, mi osjećamo ono što osjeća drugi, ali sve to možemo racionalno razumjeti.
http://www.zanosna.com/empatija/
Skoro svak ima empatiju,
http://www.zanosna.com/empatija/
Skoro svak ima empatiju,
- elrania
evo ti nešto zgodno o tom razvojuMichel wrote:...
ostalo ću ti istipkati c/p što imam doma da je relevantno za temu. osim ak nemaš tu knjigu? emocije - zoran milivojević?
vulkanci
ovo je iz 'emocije i motivacija' od reeva.
- Michel
Nemam tu knjigu.
Ovo za vulkance je super. Nisam razmišljao o tome, a to stvarno može poslužiti kao dobar primjer.
Ovo za vulkance je super. Nisam razmišljao o tome, a to stvarno može poslužiti kao dobar primjer.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
što je to s Texas chainsaw massacre 3D? Izašao BDrip, a ono, dvostruka slika...
Michel puši karu.
-
John_Ryder
očito 3D verzija 
- john_constantine
ah, znači da se neko vrijeme još neće gledati...John_Ryder wrote:očito 3D verzija
Michel puši karu.
- hitman_4
nabavi 3d naočalejohn_constantine wrote:ah, znači da se neko vrijeme još neće gledati...John_Ryder wrote:očito 3D verzija

- HorrorHR
- Site Admin
još od sutra 6 dana van zemlje, i onda doma punih 2.5 mjeseca
napkon da se malo i sajtu vratim
napkon da se malo i sajtu vratim