Manga

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Manga

Post by maddjuro » 21 Mar 2013, 02:38

Franken Fran-iako ova manga ima dobru horror premisu nije mi nesto sjela. Radnja je vezana za Fran koja je "umjetno " biće koje je stvorio jedan genijalni doktor stručnjak za kloniranje, bio-inžinjering operacije... a ona je napravljena da bude njegova asistentica, tako da posjeduje znanja iz svih tih područja. Radnja je takva da svako poglavlje je priča za sebe, a samo par likova koji su koliko toloko konstantni, A radnja svakoga poglavlja je: iz nekoga razloga ona pomogne pojedincu , tako da ili mu spasi život, ili je tražena da pomogne nekome "vratiti kazaljke na satu", spasiti voljenu osobu, katkada naleti na ljudske ostatke od ubojstava ili samoubojstava pa ih spasi itd itd itd, u 99% slučajeva rezultat bude neka groteskna tvorevina. Iz ove radnje bi se dalo naslutiti da je ovo idealno za horroroljubce, ali meni je brzo dosadilo. Moram i napomenuti da je fran naširoko poznata kao i ono s čie se bavi, tako da svoje tvorevine nemora ni skrivati ili ista raditi u tajnosti. Iako zna biti tu i tamo interesantno viditi što je krajnji rezultat, sam ton nije baš horror-ish. Ako želite groteskna čudovišta čitajte uzumakia, gyo ili museum of terror.
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Mar 2013, 02:44

Shigurui- ovo je manga za sve koji vole samuraje, brutalne obračune i puno nasilja i krvi. Priča u mangi je dobra, kraj zadovoljavajuć, a i manga je relativno realna, pod realna mislim da nema , bar koliko se sjećam, likove s nerealnim moćima. Manga je završena, tako da cete je moći u miru pročitati

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Apr 2013, 12:28

Za one koje zanima evo par aukcija za interesantne mange

http://www.stripovi.com/index.asp?page= ... it=Tra%9Ei

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Apr 2013, 17:52

Blade of the Immortal se približava kraju, na kraju će izgleda imati 30 volumena. Ali bar epskih borbi niti malo ne nedostaje, sve do očekivane završnice.
SpoilerShow
Jedino stvarno bizarno to kako Manji ima novu ruku u posljednjoj borbi...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Apr 2013, 18:43

john_constantine wrote:Blade of the Immortal se približava kraju, na kraju će izgleda imati 30 volumena. Ali bar epskih borbi niti malo ne nedostaje, sve do očekivane završnice.
SpoilerShow
steta da je algoritam odustao od izdavanja ovoga, iako to sluzbeno nisu potvrdili

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Apr 2013, 19:35

maddjuro wrote:
john_constantine wrote:Blade of the Immortal se približava kraju, na kraju će izgleda imati 30 volumena. Ali bar epskih borbi niti malo ne nedostaje, sve do očekivane završnice.
SpoilerShow
steta da je algoritam odustao od izdavanja ovoga, iako to sluzbeno nisu potvrdili
ma možda i dovrši sada kada je manga pri kraju. Ono, poslije kada završe death note. Ako niti to ne budu završili, sve ću to odnijeti u podrum i neka otiđe kvragu, i zadnji put da kupujem nešto od njih u nastavcima.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 11 Apr 2013, 00:47

john_constantine wrote:
maddjuro wrote:
SpoilerShow
ma možda i dovrši sada kada je manga pri kraju. Ono, poslije kada završe death note. Ako niti to ne budu završili, sve ću to odnijeti u podrum i neka otiđe kvragu, i zadnji put da kupujem nešto od njih u nastavcima.
trebali su uzeti kraće, završene naslove. Ona druga 2 serijala, mom i slatke čarolije su, bar mislim, kompletno odradili. A ovu oštricu i negimu su odradili cca 50%. Ali sada kada su obje mange gotove u japanu, možda ih u ubrzanijem tempu krenu izdavat

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Jun 2013, 03:12

Procith konacno zadnjih par chaptera blade of immortala, kraj je dobar, ima odličnih borbi na kraju. Rasplet Manji-eve (glavni lik) price je bio interesantan, iako sam osobno očekivao nesto drugo na kraju, s obzirom na razvoj događaja u nekim prethodnim poglavljima. Oni koji ne žele čekati da algoritam ovo izda, ako se opće odluči nastaviti mangu, ovdje mozete pročitati cijelu mangu.

http://mangafox.me/manga/mugen_no_juunin/

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jun 2013, 05:54

a i gantz je pri kraju, još nekoliko chaptera koliko sam čuo.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Jun 2013, 19:16

john_constantine wrote:a i gantz je pri kraju, još nekoliko chaptera koliko sam čuo.
ganzt ima samo još 1 chapter za izać, i gotovo

mislim da je i soul eater pri kraju

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jun 2013, 20:20

soul eater sam prestao čitati nakon što se naprasito završio anime, nije mi baš sjeo taj crtež. Možda jedanput naprave OVA verziju.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Jun 2013, 15:03

gantz manga završila; za sve horroro ljubce; ovo je jedna manga koja se svakako isplati pročitati

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Aug 2013, 03:31

john_constantine wrote:soul eater sam prestao čitati nakon što se naprasito završio anime, nije mi baš sjeo taj crtež. Možda jedanput naprave OVA verziju.
cisto ako te zanima; soul eater je završio

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Oct 2013, 13:46

što je uopće s mangom berserk? Potpuno sam zaboravio na tu mangu otkad sam zadnje stao na jednom chapteru i izgleda da već pola godine nema ništa novoga.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Oct 2013, 14:42

john_constantine wrote:što je uopće s mangom berserk? Potpuno sam zaboravio na tu mangu otkad sam zadnje stao na jednom chapteru i izgleda da već pola godine nema ništa novoga.
za ovog autora to je uobičajno; znao je on i po godinu dana pauzirat pa i duže.

Post Reply