hellsing ultmate- horror s nazi vampirima
cowboy beebop- must see anime i jedan od rijetkih anime-a koji je bolji sinkroniziran nego na japanskome
ergo proxy- dobar post apokaliptični anime s mračnom atmosferom i dosta referenci
trigun- jako dobra western komedija, čija sinkronizacija je također iznadprosječna
highschool of dead- zombiji i PUNO fan service-a
bleach- akcija, komedija, po nekima i horror, meni je anime generalno OK, ali filleri znaju bit očajni
One piece- ovo iako spada u kategoriju koju si rekao da izbjegavas, isplati se pogledati. I ja sam bio u pocetku skepitcan sto se tice ovoga animea zbog izgleda ali kada sam počeo gledati, gledao sam ga i po 5 sati u komadu.
Gintama-anime komedija koja parodira razne anime naslove, kao i filmove, ali ima i ozbilnjijih arcova, meni jedan od dražih animea
Higurashi-iako likovi izgledaju sladunjivo, ovo je naslov za horroroljubce, jako mraćan anime, a djecom koja se na ovaj ili onaj način ubijaju (evo jedan primjer sto u ovome ocekivati
http://www.youtube.com/watch?v=5vw1ir1YtQQ)
Another- horror, mistery anime s dosta grafičkim scenama pogibije
Shigurui- samurajski anime s interesantnim borbama i dosta krvi
Elfen lied- neki mutanti ili sto vec (ženski) glavan pobjegneiz laboratorija, ima amneziju, pa ubija kada joj se vrati pamćenje vojnike koji je pokušavaju zarobiti, također anime s dosta nasilja
Monster- odlićan krimić s mračnom atmosferom i pričom koja bi se mogla i odvijati u "realnome svijetu", samo ako se ovo odlučiš gledati trebati ce malo pozornije pratiti jer priča, iako odlična, malo je komplexna, sami likovi su dizajnirani jako "ljudski", tj imaju najnormalnije izražene noseve i oči realnih dimenzija
AOI BUNGAKU- ovoaj anime serijal je "specifičnijega" tipa. Sastoji se od nekoliko priča, priče načelno traju 2 ili 3 epizode. A priče su napravljene po stvarnim romanima poznatih japanskih autora, koje su ujedno i bestseleri bili. Priče su mračnoga sadržaja, i svrstao bi ih pod psihološki horror,(vrjedi napšomenuti da su neki od autora počinili i samoubojstva pa se neki od romana smatraju njihovim svojevrsnim oporukama u kojima opisuju neka svoja razmišljanja) jos jedna interesantna stvar je sto je svaka priča drugačije animirana.
zasad mi ne pada na pamet nista novo, ali ako s ovime gore započneš, imas sto za gledati mjesecima
(puno vise prijedloga ces dobiti na
http://crojimaku.com/forum/ jednom hrv anime forumu)
I may be an idiot, but i am no fool.