Slice and Dice: The Slasher Film Forever (2012)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Salvador

Re: Slice and Dice: The Slasher Film Forever (2012)

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 00:12

A$H je moj čovjek :partyman:

Michel

Post by Michel » 29 Mar 2013, 00:15

Ma ne pokušavam te uvjeriti da nije već da po meni nije čisti slasher. Znači, TCM mi je oldičan horor i bolji mi je od svih petkova, ali petkovi su po meni čisti slasheri. Stariji filmovi poput Psiha ili Black Christmas su postavili taj temelj za za slasher podžanr da bi ga petkovi i noć vještica učvrstili. Stavili završnu riječ. :wink:

Dakl, TCM svakako ima slashera u sebi, ali po meni nije onaj pravi slasher. Najmanje tih odlika ima. A i cijela obitelj ubija.

A ovi linkovi :zubifale: ima ljudi koji govore da su 28 day/weeks later zombi filmovi, a nisu. Tamo su zaraženi. Evo recimo roling stone magazin i njihovih najboljih 10 zombie filmova http://www.rollingstone.com/movies/list ... 2-19691231

Al valjda je ljudima lakše svrstavati u zombie žanr nego govoriti film o zaraženima.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 00:23

Evo t i još jedan članak s poznate stranice o hororima pa pročitaj šta pišu

http://www.horror-movies.ca/horror_11982.html

Evo možeš pročitati i ovdje ono najvažnije.

To fans who have been following the genre would know that 1974’s Black Christmas is noted for being the first bona fide slasher film. John Carpenter has even stated that Halloween was inspired from the Canadian cult classic.

However, there are people who would argue that Tobe Hooper’s 1974 horror classic, The Texas Chainsaw Massacre was the ultimate slasher that spawned them all Even though the ultimate horror fanatic would also dispute that the obscure 1974 Canadian film, Deranged which was also influenced by the infamous serial killer, Ed Gein deserves the credit of being the first slasher.

Michel

Post by Michel » 29 Mar 2013, 00:25

Kao što rekoh, TCM ima odlike slashera, ali za mene to nije pravi/čisti slasher film. To su mi The Burning, Noć vještica i ostatk družine :supz:

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 00:32

Michel wrote:Kao što rekoh, TCM ima odlike slashera, ali za mene to nije pravi/čisti slasher film. To su mi The Burning, Noć vještica i ostatk družine :supz:
Ja sam od onih koji misle drugačije, ali normalno da su oni najbolji koje si ti nabrojao i po tom pitanju se slažem. Ali kao što vidiš iz priloženog teksta, ima ljudi koji ne misle tako hehe

Michel

Post by Michel » 29 Mar 2013, 00:40

Ma naravno, postoji mogućnost da sam u krivu.

Nego, kad točno izlazi. Vidim da u britaniji 13. 5.

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 00:42

U biti, u tekstu se spominje koji je prvi slasher, što znači da je TCM pravi slasher. :butthead: :lol:

Michel

Post by Michel » 29 Mar 2013, 00:46

Sad si me zbunio :lol: :mrgreen:

Pa što nije prvi Peeping Tom/Psycho. Prvi ne mora značiti da je pravi. :zubifale:

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 00:47

Michel wrote:Ma naravno, postoji mogućnost da sam u krivu.

Nego, kad točno izlazi. Vidim da u britaniji 13. 5.
U Americi je izašao još u prvom mjesecu. Ne znam stvarno kad će izaći.

EDIT:
Sad si ti mene zbunio hehe. Pitaš me za novog TCM-a ili za ovaj dokumentarac? hehe

Za TCM sam ti polovično odgovorio, a za dokumentarac nemam blage hehe.

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 01:06

Michel wrote:Sad si me zbunio :lol: :mrgreen:

Pa što nije prvi Peeping Tom/Psycho. Prvi ne mora značiti da je pravi. :zubifale:
Peeping Tom i Psycho nisu baš neki slasheri, ali od njih su nastali slasheri. Od nekud je morao nastati taj subžanr. Prvi pravi slasheri su Black Christmas i TCM.

P.S.
Nije ni Deep Purple neki metal, već je Hard Rock, ali oni se smatraju jednim od začetnika Heavy metala.
Last edited by Salvador on 29 Mar 2013, 01:27, edited 2 times in total.

Michel

Post by Michel » 29 Mar 2013, 01:11

Da, zato sam rekao da je Psiho postavio taj temelj, a završnu riječ su stavili Noć vještica i petkovi kao pravi slasheri. Kažem, TCM za mene nije pravi slasher pa ćemo se složiti da se ne slažemo.

A sad si me s ovom raspravom nagovorio da pogledam neke slashere jer mi užasno nedostaju :D

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 01:22

Michel wrote:Da, zato sam rekao da je Psiho postavio taj temelj, a završnu riječ su stavili Noć vještica i petkovi kao pravi slasheri. Kažem, TCM za mene nije pravi slasher pa ćemo se složiti da se ne slažemo.

A sad si me s ovom raspravom nagovorio da pogledam neke slashere jer mi užasno nedostaju :D
Sad se i meni gledaju slasheri , ali oni koje još nisam gledao. Morat ću malo u potražnju za nekim starim slasherima sa kraja 70-ih do početka 90-ih hehe. :partyman:

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Mar 2013, 05:55

Salvador wrote:
Michel wrote:Pitanje je jel TCM čisti slasher. Rekao bih da nije. Barem nastavci. TCM nekako ide na šok, survival horor. Da, svi slasheri i jesu survival, ali TCM posebno. Ne znam, tu je na granici :)
TCM je po meni pravi slasher.
nije :mrgreen:
Michel puši karu.

Salvador

Post by Salvador » 29 Mar 2013, 08:43

john_constantine wrote:
Salvador wrote:
Michel wrote:Pitanje je jel TCM čisti slasher. Rekao bih da nije. Barem nastavci. TCM nekako ide na šok, survival horor. Da, svi slasheri i jesu survival, ali TCM posebno. Ne znam, tu je na granici :)
TCM je po meni pravi slasher.
nije :mrgreen:
Vidim da si u onoj temi pisao da nije. TCM je slasher i gotovo. Ne kažem to samo ja, nego to kažu i dosta sajtova koje sam priložio i koje nisam priložio, samo je pitanje koji je prvi pravi slasher, ali složit ću se da je pravi Black Christmas. Evo još jedan tekst koji sam pronašao iz wikipedie.
Particularly important to the development of the slasher subgenre was Tobe Hooper's 1974 film The Texas Chain Saw Massacre, which featured a mysterious masked killer known as Leatherface, building on the slasher villain formula.
Ništa me neće uvjeriti da TCM nije slasher. Ti i Michael pričajte što god hoćete, ali kako bi se reklo, u knjigama drugačije piše. :partyman:

Po meni je najveći utjecaj na slasher podžanr imao Giallo. Nisu to izmišlotine, niti gluposti, to su činjenice koje su ljudi napisali odavno, a nitko od nas sigurno nije to napamet naučio, već smo to sve negdje pročitali, ali i kad malo bolje razmisli, giallo ima dosta veze sa slasherima koji su nastali 10-15 godina poslije.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Mar 2013, 11:25

pa da, giallo je utjecao na slashere. Ipak su takvi filmovi bazirali na krvavim ubojstvima kao Argentovi giallo filmovi.

A za TMC, već ću napisati zašto mislim da nije slasher. Ma javim ti se na fejs. :mrgreen:
Michel puši karu.

Post Reply