Django Unchained (2012)
- sandi
Re: Django Unchained (2012)
Meni ovaj film nije nista posebno...Najbolja stvar u filmu je Dicaprio i ja da sam neka faca ja bih mu uvalio sve nagrade koje postoje i još neku koju bi izmislio samo za njega!TOLIKO JE JEBENO DOBAR!
Film ko film...malo akcije, malo humora, malo drame i to je to!
Užasan izbor glazbe!! HC crnački rap u westrern filmu nikako ne leži i kvari SVE!!
Ne znam, nije mi ovo bas Tarantino...U jednom intervjuu je izjavio 'Filmaši su kao boksači, imaju svoje vrijeme' E pa Quentine cini mi se da tvoje polako prolazi jer ovo je jaaako daleko od Dogsa, Šunda i filmova koje smo navikli gledati od njega
Užasan izbor glazbe!! HC crnački rap u westrern filmu nikako ne leži i kvari SVE!!
Ne znam, nije mi ovo bas Tarantino...U jednom intervjuu je izjavio 'Filmaši su kao boksači, imaju svoje vrijeme' E pa Quentine cini mi se da tvoje polako prolazi jer ovo je jaaako daleko od Dogsa, Šunda i filmova koje smo navikli gledati od njega
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...
-
filmofil
sada kad razmišljam o filmu hladne glavu kužim da stvarno nije u rangu najboljih tarantinovih, ni blizu zapravo. još uvijek je to tipični tarantino gdje stil totalno prevladava i postoji neki kul flow, ali npr nijedan dijalog/monolog nije toliko upečatljiv što je inače tarantinova specijalnost.
razočaran sam i glumcima/likovima. foxx mi je ravna crta kroz cijeli film i mislim da je fulana uloga, a di caprio ima svojih trenutaka, ali je također all in all nekako mlak. imao je tarantino puuuuno bolje razrađene negativce, a i sam di caprio mi nije baš sjeo u toj ulozi. nema on taj faktor za glumiti villaina.
ono što drži film je definitivno christopher waltz koji je, kao i u basterdsima, ukrao show. tamo je genijalno odglumio negativca, a ovdje potpunu suprotnost tom liku. opet genijalno.
last but not the least, soundtrack je dobar osim već spominjanog repanja i r'n'b sranja. čak sam popizdio u jednoj sceni koja je vizualno brutalna, ali je glazba bila tako odvratna da sam više razmišljao o pjesmi nego uživao u sceni.
p.s. ima nekoliko simpatičnih camea. jedan se posebno izdvaja kao da je tarantino nešto time htio poručiti, hehe.
SpoilerShow
onaj govor o lubanjama, koji je očito high point filma, se čini tako umjetan kao da ga je pisao nekakav tarantino wannabe, a ne on sam. mislim da je tarantino najbolji komad teksta o crncima napisao još davno za true romance (walken). 
ono što drži film je definitivno christopher waltz koji je, kao i u basterdsima, ukrao show. tamo je genijalno odglumio negativca, a ovdje potpunu suprotnost tom liku. opet genijalno.
last but not the least, soundtrack je dobar osim već spominjanog repanja i r'n'b sranja. čak sam popizdio u jednoj sceni koja je vizualno brutalna, ali je glazba bila tako odvratna da sam više razmišljao o pjesmi nego uživao u sceni.
p.s. ima nekoliko simpatičnih camea. jedan se posebno izdvaja kao da je tarantino nešto time htio poručiti, hehe.
This is the Zodiac speaking.
- popayy
Evo pogledao, pa sad baš iz prve, nemam pojma.
Dobar, ustvari jako dobar film, minimalno što očekujem od Tarantina, ali nakon jednog gledanja - najslabije mu djelo. Još koje gledanje nakon par mjeseci mora pasti.
Waltz ubija, baš UBIJA!!! DiCaprio JAKO dobar, Foxx nažalost ništa posebno, L. Jackson solidan. Kako su kolege gpre spomenuli, soundtrack, bar onaj rapperski dio, očaj, nikako ne paše i sigurno je najgora stvar ovdje, što mu bi???
Dobar, ustvari jako dobar film, minimalno što očekujem od Tarantina, ali nakon jednog gledanja - najslabije mu djelo. Još koje gledanje nakon par mjeseci mora pasti.
Waltz ubija, baš UBIJA!!! DiCaprio JAKO dobar, Foxx nažalost ništa posebno, L. Jackson solidan. Kako su kolege gpre spomenuli, soundtrack, bar onaj rapperski dio, očaj, nikako ne paše i sigurno je najgora stvar ovdje, što mu bi???
- Josef K
Kakvo je ovo jebeno razočaranje. Tarantino frende, sjebao si.
Ne razumijem ova hvalisanja, nadam se da nije samo zbog autorovog prezimena.
- elrania
e sad je narasla volja da pogledam film!Zadro wrote:Kakvo je ovo jebeno razočaranje. Tarantino frende, sjebao si.
-
John_Ryder
kako sam znao da zadri neće valjat 
-
filmofil
+1John_Ryder wrote:kako sam znao da zadri neće valjat
- dragonheart
Evo jedan dobar black western : http://www.imdb.com/title/tt0072725/
It's not who I am underneath...
...but what I do that defines me.
http://dragonheart.blog.hr/
- Salvador
Odličan homage spaghetti westernu. Tarantino je opet vrhunski odradio režiju i scenarij, a muzika je besprijekorna u filmu. Waltz i Samuel L. Jackson su me oduševili, ali i Jamie Foxx je bio odličan, isto tako i Don Johnson (Big Daddy). Caprio je bio dobar, ali ko da mu ta uloga nije baš pristajala kako treba, ali iskreno, nikad mi se nije sviđao kao pojava pa sam možda i preoštar. Film traje 165 min, a niti u jednom trenutku mi nije bio naporan i dosadan. Sve u svemu, sjajan film. 10/10
- elrania
kad sam vidjela koliko fim traje, zaista sam se nadala da ću moći kontrirati ovome.Zadro wrote:Kakvo je ovo jebeno razočaranje. Tarantino frende, sjebao si.
no, nakon skoro 3h utrošenog vremena, žao mi je reći da se slažem. početak filma me naveo da pomislim kako ovo bude bilo dobro, no nije trebalo dugo da jedva čekam da završi.
da ne citiram sad posebno, ono gore što je filmofil napisao da je jedan dio "umjetan" - e, takavo nešto bih uz "blijedo" prenijela na većinu filma.
zgodni su primjeri socijalnih uloga i utjecaja. eto, bar nešto da se uvjerim da mogu biti i mrvu zadovoljna.
- dragonheart
B'ttina Sugar...Salvador wrote:Odličan homage spaghetti westernu. Tarantino je opet vrhunski odradio režiju i scenarij, a muzika je besprijekorna u filmu. Waltz i Samuel L. Jackson su me oduševili, ali i Jamie Foxx je bio odličan, isto tako i Don Johnson (Big Daddy). Caprio je bio dobar, ali ko da mu ta uloga nije baš pristajala kako treba, ali iskreno, nikad mi se nije sviđao kao pojava pa sam možda i preoštar. Film traje 165 min, a niti u jednom trenutku mi nije bio naporan i dosadan. Sve u svemu, sjajan film. 10/10
It's not who I am underneath...
- Salvador
Big Daddydragonheart wrote:B'ttina Sugar...Salvador wrote:Odličan homage spaghetti westernu. Tarantino je opet vrhunski odradio režiju i scenarij, a muzika je besprijekorna u filmu. Waltz i Samuel L. Jackson su me oduševili, ali i Jamie Foxx je bio odličan, isto tako i Don Johnson (Big Daddy). Caprio je bio dobar, ali ko da mu ta uloga nije baš pristajala kako treba, ali iskreno, nikad mi se nije sviđao kao pojava pa sam možda i preoštar. Film traje 165 min, a niti u jednom trenutku mi nije bio naporan i dosadan. Sve u svemu, sjajan film. 10/10
Ona scena s maskama je bila najjača.
-
Wheel Smith
u filmu ima samo jedna prava rap stvar...... dakle takoreci nista.....sandi wrote:Meni ovaj film nije nista posebno...Najbolja stvar u filmu je Dicaprio i ja da sam neka faca ja bih mu uvalio sve nagrade koje postoje i još neku koju bi izmislio samo za njega!TOLIKO JE JEBENO DOBAR!
:supz: :supz:
-
filmofil
dovoljna je jedna kriva pjesma (iako mislim da su 2 rap stvari) da ti zasere dojam jer film mora imat neku dosljednost