ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..Boby wrote:Kažem načelno jer sumnjam da bih bio objektivan kada bi se neki određeni slučaj ticao mene osobno. Objektivno gledano ne podržavam smrtnu kaznu. Ima veliki broj razloga da ju se ne primjenjuje i svakom su čovjeku više-manje poznati. Jedan od manje poznatih je činjenica da u bilo kojem slučaju ubojstva žrtva ima mogućnost izbora. Kako god bilo, žrtva znajući ili ne znajući za opasnost može bilo kakvom radnjom promjeniti slijed događaja i izbjeći tragediju. Osuđenik na smrtnu kaznu takav izbor nema. Što god učinio njegovo jedini put je električna stolica, plinska komora ili što već drugoWendigo wrote:e ja jesam za smrtnu kaznu kod ubojstava koja se karakteriziraju kao teška, a ovo to jest pošto je raskomadao ženu..Boby wrote:Načelno sam protiv smrtne kazne...
mislim, ako si netko uzme za pravo oduzeti nekome život, ne vidim razloga zašto se i njemu ne bi presudilo.
Pisac horora raskomadao djevojku
- A$H
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
FilmTV
Slažem se. Dodajmo još nedostatak hrane, koju posjetu odjelu sa seksualnim manijacima (posebno za pedofile) i eto ti prave kazne!A$H wrote:ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..
- Scarface
Wendigo wrote:e ja jesam za smrtnu kaznu kod ubojstava koja se karakteriziraju kao teška, a ovo to jest pošto je raskomadao ženu..Boby wrote:Načelno sam protiv smrtne kazne...
mislim, ako si netko uzme za pravo oduzeti nekome život, ne vidim razloga zašto se i njemu ne bi presudilo.
Ma šta god neko učinija, mi nemamo apsolutno nikakvo pravo nekome oduzet život, apsolutno nikakvo, i tu svaka priča prestaje. Ljude koje podržavaju smrtnu kaznu doživljavan ka prilično nepravedne i pune bijesa. Doduše, istina da bi i ja tako reagira da se tiče mene osobno, ali triba nam samo bit na umu, niko ne smije umrit od naše ruke, niko (naravno osim u čistoj samoobrani kada doista nema izbora)!!! Siti se samo kraja filma Sedam, ubiti ili ne ubiti, većina se slaže sa Pittovim postupkom, al teško je to za prosudit, teško.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Scarface
A$H wrote:ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..Boby wrote:Kažem načelno jer sumnjam da bih bio objektivan kada bi se neki određeni slučaj ticao mene osobno. Objektivno gledano ne podržavam smrtnu kaznu. Ima veliki broj razloga da ju se ne primjenjuje i svakom su čovjeku više-manje poznati. Jedan od manje poznatih je činjenica da u bilo kojem slučaju ubojstva žrtva ima mogućnost izbora. Kako god bilo, žrtva znajući ili ne znajući za opasnost može bilo kakvom radnjom promjeniti slijed događaja i izbjeći tragediju. Osuđenik na smrtnu kaznu takav izbor nema. Što god učinio njegovo jedini put je električna stolica, plinska komora ili što već drugoWendigo wrote: e ja jesam za smrtnu kaznu kod ubojstava koja se karakteriziraju kao teška, a ovo to jest pošto je raskomadao ženu..
A kako znaš da je smrt prelagano izvlačenje, ko zna šta je iza toga, stari moj.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Gosp.
Istina.FilmTV wrote:Slažem se. Dodajmo još nedostatak hrane, koju posjetu odjelu sa seksualnim manijacima (posebno za pedofile) i eto ti prave kazne!A$H wrote:ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..
Dobiješ jeftinu radnu snagu, a oni "odplate dug društvu".
Jedini su problem "ljudska prava" koja zabranjuju takve solucije.
Zašto nepravedne?Ghostface wrote: Ma šta god neko učinija, mi nemamo apsolutno nikakvo pravo nekome oduzet život, apsolutno nikakvo, i tu svaka priča prestaje. Ljude koje podržavaju smrtnu kaznu doživljavan ka prilično nepravedne i pune bijesa. Doduše, istina da bi i ja tako reagira da se tiče mene osobno, ali triba nam samo bit na umu, niko ne smije umrit od naše ruke, niko (naravno osim u čistoj samoobrani kada doista nema izbora)!!! Siti se samo kraja filma Sedam, ubiti ili ne ubiti, većina se slaže sa Pittovim postupkom, al teško je to za prosudit, teško.
Bijesni zasigurno jesu, ali ne shvačam zašto bi bili nepravedni.
Zar postoji uopče pravda kada netko oduzme život tvome djetetu, tvojoj ljubavi, bilo kojoj tebi dragoj osobi?
Ne postoji veća kazna i poniženje od 20 tipova koji te siluju pod tušem.Ghostface wrote:A kako znaš da je smrt prelagano izvlačenje, ko zna šta je iza toga, stari moj.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.
- A$H
baš zato što nitko nezna ima da se napati na ovom svijetu,a kad mu kucne čas napatit će se i na onom...dupla kazna..Ghostface wrote:A$H wrote:ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..Boby wrote: Kažem načelno jer sumnjam da bih bio objektivan kada bi se neki određeni slučaj ticao mene osobno. Objektivno gledano ne podržavam smrtnu kaznu. Ima veliki broj razloga da ju se ne primjenjuje i svakom su čovjeku više-manje poznati. Jedan od manje poznatih je činjenica da u bilo kojem slučaju ubojstva žrtva ima mogućnost izbora. Kako god bilo, žrtva znajući ili ne znajući za opasnost može bilo kakvom radnjom promjeniti slijed događaja i izbjeći tragediju. Osuđenik na smrtnu kaznu takav izbor nema. Što god učinio njegovo jedini put je električna stolica, plinska komora ili što već drugo
A kako znaš da je smrt prelagano izvlačenje, ko zna šta je iza toga, stari moj.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Scarface
Gosp. wrote:Istina.FilmTV wrote:Slažem se. Dodajmo još nedostatak hrane, koju posjetu odjelu sa seksualnim manijacima (posebno za pedofile) i eto ti prave kazne!A$H wrote:ja sam protiv smrtne kazne samo zato jer se kažnjenik prelagano izvuče...dao bi mu da doživotno kopa tunele i rovove..pa nek proklinje svaki dan koji mu je ostao..
Dobiješ jeftinu radnu snagu, a oni "odplate dug društvu".
Jedini su problem "ljudska prava" koja zabranjuju takve solucije.
Zašto nepravedne?Ghostface wrote: Ma šta god neko učinija, mi nemamo apsolutno nikakvo pravo nekome oduzet život, apsolutno nikakvo, i tu svaka priča prestaje. Ljude koje podržavaju smrtnu kaznu doživljavan ka prilično nepravedne i pune bijesa. Doduše, istina da bi i ja tako reagira da se tiče mene osobno, ali triba nam samo bit na umu, niko ne smije umrit od naše ruke, niko (naravno osim u čistoj samoobrani kada doista nema izbora)!!! Siti se samo kraja filma Sedam, ubiti ili ne ubiti, većina se slaže sa Pittovim postupkom, al teško je to za prosudit, teško.
Bijesni zasigurno jesu, ali ne shvačam zašto bi bili nepravedni.
Zar postoji uopče pravda kada netko oduzme život tvome djetetu, tvojoj ljubavi, bilo kojoj tebi dragoj osobi?
Ne postoji veća kazna i poniženje od 20 tipova koji te siluju pod tušem.Ghostface wrote:A kako znaš da je smrt prelagano izvlačenje, ko zna šta je iza toga, stari moj.
Ko zna, možda ih je tamo 50.
- Wendigo
ok, ovo nije nikakva propaganda smrtne kazne s moje strane već mišljenje.. iskreno me zaboli k za tog tipa i nek rade s njm što im god padne na pamet.. uglavnom, ja vjerujem u onu staru "oko za oko" i mislim da svatko mora odgovarati za svoja (ne)djela na ovaj ili onaj način. EOD 4 me.Ghostface wrote:Wendigo wrote:e ja jesam za smrtnu kaznu kod ubojstava koja se karakteriziraju kao teška, a ovo to jest pošto je raskomadao ženu..Boby wrote:Načelno sam protiv smrtne kazne...
Ma šta god neko učinija, mi nemamo apsolutno nikakvo pravo nekome oduzet život, apsolutno nikakvo, i tu svaka priča prestaje. Ljude koje podržavaju smrtnu kaznu doživljavan ka prilično nepravedne i pune bijesa. Doduše, istina da bi i ja tako reagira da se tiče mene osobno, ali triba nam samo bit na umu, niko ne smije umrit od naše ruke, niko (naravno osim u čistoj samoobrani kada doista nema izbora)!!! Siti se samo kraja filma Sedam, ubiti ili ne ubiti, većina se slaže sa Pittovim postupkom, al teško je to za prosudit, teško.
- Scarface
Wendigo wrote:ok, ovo nije nikakva propaganda smrtne kazne s moje strane već mišljenje.. iskreno me zaboli k za tog tipa i nek rade s njm što im god padne na pamet.. uglavnom, ja vjerujem u onu staru "oko za oko" i mislim da svatko mora odgovarati za svoja (ne)djela na ovaj ili onaj način. EOD 4 me.Ghostface wrote:Wendigo wrote: e ja jesam za smrtnu kaznu kod ubojstava koja se karakteriziraju kao teška, a ovo to jest pošto je raskomadao ženu..
E vidiš, ja baš to "oko za oko" ne podupirem. Al dobro, to si ti.
- Boby
Svatko ima pravo na svoje mišljenje ali Ghostface je u pravu. Kod nas možda ne postoji senzibilitet po pitanju pogubljenja jer se kod nas ne primjenjuje. U SAD-u broj abolicionista neprestano raste a tako bi vjerojatno bilo kod nas jer smo mala zemlja i prije ili poslije bi došla na red pugubljenja osoba koju ne bilo koji način poznamo. Onda bismo možda gledali drukčije. Jedno je odrediti doživotni zatvor i znati da dotičnog zločinca može svakodnevno posjećivati obitelj a drugo osuditi ga na smrt. Još je gore kada egzekuciji prisustvuju bližnji ubijene osobe jer samo obezvrijeđuju smrt žrtve jer u očima mnogih ni oni nisu daleko od samog počinitelja
-
FilmTV
Ako je netko promišljeno ubio, zašto bi imao pravo ostati živ?Boby wrote:Jedno je odrediti doživotni zatvor i znati da dotičnog zločinca može svakodnevno posjećivati obitelj a drugo osuditi ga na smrt.
U Americi npr. frajer silovao pa ubio par maloljetne djece, priznao sve, dokazano da nije lud. I sada se ljudi bore da se njega ne ubije. Po meni to nije pravda. Roditelji te djece ih neće gledati kako rastu, zašto bi on imao pravo gledati svoju djecu, pa i u sobi za posjete?
BTW, koliko sam do sada imao prilike vidjeti u dokumentarcima, bližnji ubijene osobe nemaju pravo prisustvovati egzekuciji, to pravo imaju samo bližnji žrtve. Možda ovisi od US države do države.Boby wrote:Još je gore kada egzekuciji prisustvuju bližnji ubijene osobe jer samo obezvrijeđuju smrt žrtve jer u očima mnogih ni oni nisu daleko od samog počinitelja.