Koje horrore ne volite?
- BlooD AnGeL
- Seneschal
Čak i onaj dio za Hatchet? Whoa,dr_gonzo wrote:Seneschal wrote:Općenito nisam baš našao podžanr ili tip horrora koji ne volim. Ne volim LOŠE horrore, ali čak iz većine općeprihvaćenih loših horrora mogu izvući zabavu, pogotovo ako ih gledam u društvu.
Najčešće mi ide na živce neki enti amaterski horror po šabloni: četiri-pet tinejdžera idu u napuštenu vilu/tvornicu/hotel/kamp i bivaju topovsko meso. Čedna cura preživi. Potencijalno uz svog plemenitog pretty-boy dečka. Ne govorim o slasherima, volim taj podžanr. Problem je kad neki neiskusni redatelj misli da bi bilo finta da ubaci sve moguće slasher klišeje u film i onda to izdaje. Razumijem taj pristup ako snimaš za pokazati prijateljima, ali prodavati? Pa kad ne znaš umijeće i nemaš love, možeš li barem biti originalan?
Svaki podžanr, čak i potpuno istrošeni, mogu iznjedriti neki dobar horror ako se netko s umijećem posveti rađenju filma. Općenito se može vidjeti da li redatelj voli horrore i zna svoj posao; npr. nedavno sam pogledao Hatchet i bio je dobar, killovi su bili maštoviti, likovi su bili smješne parodije horror arhetipova... Mislim da originalnost više nije preduvjet za dobar horror. Haute Tension i Feast kao dobri primjeri za to.
Dosta ovih riječi kao da je došlo baš iz moje glave....slažem se sa svim izrečenim
[img]http://farm3.static.flickr.com/2659/3754178032_b9b6d6185c_o.jpg[/img]
- HorrorHR
- Site Admin
- A$H
kad nisi bio ovdje..Seneschal wrote:Čak i onaj dio za Hatchet? Whoa,dr_gonzo wrote:Seneschal wrote:Općenito nisam baš našao podžanr ili tip horrora koji ne volim. Ne volim LOŠE horrore, ali čak iz većine općeprihvaćenih loših horrora mogu izvući zabavu, pogotovo ako ih gledam u društvu.
Najčešće mi ide na živce neki enti amaterski horror po šabloni: četiri-pet tinejdžera idu u napuštenu vilu/tvornicu/hotel/kamp i bivaju topovsko meso. Čedna cura preživi. Potencijalno uz svog plemenitog pretty-boy dečka. Ne govorim o slasherima, volim taj podžanr. Problem je kad neki neiskusni redatelj misli da bi bilo finta da ubaci sve moguće slasher klišeje u film i onda to izdaje. Razumijem taj pristup ako snimaš za pokazati prijateljima, ali prodavati? Pa kad ne znaš umijeće i nemaš love, možeš li barem biti originalan?
Svaki podžanr, čak i potpuno istrošeni, mogu iznjedriti neki dobar horror ako se netko s umijećem posveti rađenju filma. Općenito se može vidjeti da li redatelj voli horrore i zna svoj posao; npr. nedavno sam pogledao Hatchet i bio je dobar, killovi su bili maštoviti, likovi su bili smješne parodije horror arhetipova... Mislim da originalnost više nije preduvjet za dobar horror. Haute Tension i Feast kao dobri primjeri za to.
Dosta ovih riječi kao da je došlo baš iz moje glave....slažem se sa svim izrečenimnisam baš do sada našao previše ljudi koji hvale film.
ima nas..u manjini, ali nas ima..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Seneschal
Aww, community mojih snova. Now you got me all cosy and cuddly. Meh.
Btw, vidim da tu nitko ne spava u 5 ujutro. Ni ja, sad pratim trendove i gledah Wolf Creek pa sam došao dodati listi:
- Ne volim kad horror preko 60 minuta potroši na "upoznavanje likova i uspostavljanje atmosfere." Dobar redatelj će to sprašiti za 15. Uwe Boll za dvije. E, to je talent.
Btw, vidim da tu nitko ne spava u 5 ujutro. Ni ja, sad pratim trendove i gledah Wolf Creek pa sam došao dodati listi:
- Ne volim kad horror preko 60 minuta potroši na "upoznavanje likova i uspostavljanje atmosfere." Dobar redatelj će to sprašiti za 15. Uwe Boll za dvije. E, to je talent.
[img]http://farm3.static.flickr.com/2659/3754178032_b9b6d6185c_o.jpg[/img]
- Wendigo
-
LORDIfan111
- Anatomica
Ne volim ista sa zivinama ovakvim onakvim sta jedu ljude ili im bar otrgnu komadicak tijela.
Tipicne americke odlaske na kampiranje dok u grmu cuci poremeceni ubojica a svaka djevojka barem jednom pokaze sisu-dvije.
Filmove gdje je motiv ubojice nejasan. To mi ubije dozivljaj i pokvari cijelo gledanje, dakako, obicno na kraju.
Vampiri mi isto nisu bas omiljena tema.
I ovo sto je Seneschal napisao, upoznavanje likova u trajanju sat vremena. Fak of. Vremena se nema, ocu akciju
Tipicne americke odlaske na kampiranje dok u grmu cuci poremeceni ubojica a svaka djevojka barem jednom pokaze sisu-dvije.
Filmove gdje je motiv ubojice nejasan. To mi ubije dozivljaj i pokvari cijelo gledanje, dakako, obicno na kraju.
Vampiri mi isto nisu bas omiljena tema.
I ovo sto je Seneschal napisao, upoznavanje likova u trajanju sat vremena. Fak of. Vremena se nema, ocu akciju
Tonight I'm the prettiest zombie alive.
- Matango
Re: Koje horrore ne volite?
One sa zombijima, vampirima, vukodlacima, američke remakeove azijskih horora
- DeadDispatcher90
Re: Koje horrore ne volite?
Uglavnom one sa sablastima i duhovima. Sve drugo mi je super.
Revenge solves everything