Prometheus (2012)
- boyko
Re: Prometheus (2012)
meni čist oke. kolko vidim večina se razočara kad očekuje klasične elijene itd..
po meni dost dobro objašnjeno i ja zadovoljan viđenim
7,5/10
po meni dost dobro objašnjeno i ja zadovoljan viđenim
7,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Decadentor
A ono dosta dobar sa ok pricom, i
a neznam
Uglavnom ako ne ocekujete aliene moze proc pod iznadprosjecan sf
@edit neoprsotivo je kako su glupi ljudi na misiji os 30 milijardi dolara i kako se profesionalno ponasaju
SpoilerShow
bez aliena
Uglavnom ako ne ocekujete aliene moze proc pod iznadprosjecan sf
@edit neoprsotivo je kako su glupi ljudi na misiji os 30 milijardi dolara i kako se profesionalno ponasaju
Last edited by Decadentor on 12 Sep 2012, 02:38, edited 1 time in total.

- Decadentor
Dragonrage wrote:Išo gledat Prometeja bez nekih posebnih očekivanja, i iskreno...film mi preglup. Do polovice još i može proći, ali nakon scene kad sebez da je to imalo ikakvog utjecaja na priču (ono, scena ubačena tek tako, da bude akcije), film pada brzinom padajućeg satelita ili kometa, ili nekog sranja šta pada velikom brzinom bez zaustavljanja haha...SpoilerShowmutirani Fifield vrati na brod i pobije pola posade
Pun kurac nelogičnosti, rupa i uglavnom scena zbog koji sam se zapitao WTF je sad ovo, zašto je ovo, zašto je ono, itd.
SpoilerShow
A ono mislim da scena ima smisla jer na pocetku filma pokazuju kako biolosko oruzje ostecuje i mjenja DNK engineer-a, isto tako mjenja DNK covjeka i trebalo mu je samo neki posredni korak adaptacije ili necega kljucan za evoluciju sto smo dobili sexom zarasenog sa zdravom zenom i to je u biti bilo rodjenje prvog facehuggera. Vjv su zato bica u spilji bila crvasta jer prikazano da ispod onog pjeska zive crvi sto znaci da se njima desila ista stvar.
Cijela ta Alien evolucija je vamo objasnjena jako slicno kao the thing, parazit koji uzima DNK domacina (sto je prikazano i u djelovima aliena i AVP serijalu-predaelien) samo je vamo krenulo od stanicne baze.
Ali mi nije jasno zasto je David uopce zarazio lika....
Cijela ta Alien evolucija je vamo objasnjena jako slicno kao the thing, parazit koji uzima DNK domacina (sto je prikazano i u djelovima aliena i AVP serijalu-predaelien) samo je vamo krenulo od stanicne baze.
Ali mi nije jasno zasto je David uopce zarazio lika....
SpoilerShow

- john_constantine
SpoilerShow
David je vjerojatno zarazio lika da bi mogao isprobati to "oružje na njemu. Od njega je napravio eksperiment za svoga gospodara Weylanda.
Michel puši karu.
- john_constantine
na kraju ništa drugo nego drugorazredni akcijski sf horor što sam i očekivao otkad sam prvi put vidio trailer. Mješavina svega i svačega, filozofije, akcije (prisilno ubačena debilna scena s mutantom), spektakla, horora i predvidljivih obrata. Prva polovica filma djeluje odlično i zanimljivo, ali nakon te spomenute akcijske scene, cijeli film ide prema dnu. Nepotrebni big monster, neodgovorena pitanja koja ostavljaju prostor i debilan kraj s više manje bezveznim likovima. Bar je bilo zabavno čitati razočaranja fanova koji su očekivali novi univerzum, novu filozofiju i slično da bi na kraju dobili drugorazredni sf horor. 3/5
Michel puši karu.
- DeadDispatcher90
meni nije bio loš, odličan vizualno sa jako dobrom (iako možda neprimjerenom) glazbom. Najgora stvar mi je to što su likovi bezveze, osim Davida i Janeka (Idris Elba je baš faca), a neke stvari mi jednostavno nemaju smisla.
SpoilerShow
Kako je ona lignja onako narasla u svega par sati? Kako je Elizabeth bila onako vitalna par minuta nakon operacije trbuha? Zašto je Engineer napao ekipu i zašto žele uništiti ljude? Zašto nitko nije bio iznenađen što je Weyland na brodu? Zašto je Fifield mutirao dvostruko gore od Hollowaya u jednakom vremenskom roku? Kako od čovjeka nastaje lignja, a od lignje neki mršavi špičasti xenomorph? Zašto Elizabeth misli da će joj drugi Engineeri pomoći ako ju je ovaj pokušao ubiti? Zašto je Holloway seronja? Što je dovraga ona crna tekučina? Odakle oni crvi koji kasnije mutiraju? Zašto mutirani Fifield leži na podu sa nogama preko ramena?
Revenge solves everything
- john_constantine
DeadDispatcher - sve si to odlično rekao.
Ma početak je dobro počeo, ali nakon polovice filma, sve je izgubilo svoj smisao...
Naročito u sceni
Ma kada si već to napisao, cijeli film mi je na kraju izgubilo ono malo smisla. Na kraju samo dobar B sf horor u stilu onih talijanskih sf horora kakve su štancali 80 - tih.
Ali da, najviše me iznerviralo
Sve se ostavilo za drugi nastavak koji je najavljen...
Naročito u sceni
SpoilerShow
kada izvadi lignju iz sebe. Ono, WTF? Koji kurac? Mislio sam da će izaći ona varijanta aliena u obliku crva, a ono liganj...
Ali da, najviše me iznerviralo
SpoilerShow
zašto je inženjer napao ljude i sve to... ne bi mi smetalo čak niti debilne izjave tipa "da ljudi neznaju cijeniti što imaju, pa samo šire smrt ili će biti prijetnja njima...
Tako nije niti objašnjeno što je uopće ono na početku...
Tako nije niti objašnjeno što je uopće ono na početku...
Michel puši karu.
-
filmofil
mah, puno priče nizašto. praktički smo dobili alien original + dosta loše objašnjenu priču o engineerima. cijelo vrijeme sam imao deža vu ko da gledam originalnog aliena sa poboljšanim specijalnim efektima. zapravo, ko da su 10 puta ponovili dio iz originala gdje odu u brod pa se vrate s problemom.
ovo bi me ugodno iznenadilo da se ne radi o tako pompozno najavljivanom projektu vezanom uz alien serijal. najjača točka filma je definitivno noomi rapace. volio bih strastveno voditi ljubav s tom ženom.
što je najgore od svega, mislim da nas očekuju bijedni nastavci koji ničemu ne vode.
ovo bi me ugodno iznenadilo da se ne radi o tako pompozno najavljivanom projektu vezanom uz alien serijal. najjača točka filma je definitivno noomi rapace. volio bih strastveno voditi ljubav s tom ženom.
što je najgore od svega, mislim da nas očekuju bijedni nastavci koji ničemu ne vode.
This is the Zodiac speaking.
- Andrej
Stvarno ne mogu da nađem ni jednu pozitivnu stranu filma. Gluma je blago reći - katastrofalna, a priča toliko amaterski osmišljena da treba da se ponose time što su uspeli da naprave film koji traje 2 sata. Mislim.... treba snimiti 2 sata ničega i to prodati. Definitivno je došlo do velike krize ideja i mašte u Holivudu, a to pokušavaju da zamaskiraju ogromnim budžetima, specijalnim efektima i jahanju na imenima predhodnika. Više su mi dosadili raznorazni producenti, redtelji itd.. koji imaju monopol u filmskoj industriji zbog 2 filma koja su uradili pre par decenija i sad nam serviraju raznorazna sranja.
Koristiti slavu franšize za reklamiranje, uz zaradu donosi veliku odgovornost i podložnost velikim kritikama ako se ne ispune očekivanja. Ovaj film je govno.
Koristiti slavu franšize za reklamiranje, uz zaradu donosi veliku odgovornost i podložnost velikim kritikama ako se ne ispune očekivanja. Ovaj film je govno.
We're all mad here...
- Wendigo
super je žena. ima nešto divlje u očima i sva mi je cute i uhh..filmofil wrote:mah, puno priče nizašto. praktički smo dobili alien original + dosta loše objašnjenu priču o engineerima. cijelo vrijeme sam imao deža vu ko da gledam originalnog aliena sa poboljšanim specijalnim efektima. zapravo, ko da su 10 puta ponovili dio iz originala gdje odu u brod pa se vrate s problemom.
nabijem na kolac hejtere i zle internetske jezike koji je uspoređuju s lasicom.
- yakkazu
razočarao sam se. Očekivao sam neku godlike visokofilozofsku dosta dobro razradjenu pricu, a dobio ejlienski isprdak nekoga ko zivi na staroj slavi.
- callac
Vjerojatno sam među rijetkima, ali meni se film svidio i savršeno mi je logično apsolutno sve što ovdje većini nije. Radujem se nastavku ako će ga biti!
I super mi je kako su mi svi glumci odnekud poznati, bilo iz drugih filmova ili serija
to me uvijek oduševi kad prepoznam nekog lika, čak i u starijim filmovi/serijama, a da prije nisam obraćala pozornost na njih (skrenuh malo s teme, al jbg.
)
Uglavnom, od mene ima osmicu!
I super mi je kako su mi svi glumci odnekud poznati, bilo iz drugih filmova ili serija
Uglavnom, od mene ima osmicu!
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Wendigo
Cons:skitkid wrote:+1callac wrote:Vjerojatno sam među rijetkima, ali meni se film svidio i savršeno mi je logično apsolutno sve što ovdje većini nije. Radujem se nastavku ako će ga biti!
SpoilerShow
ono na pocetku (pretpostavljam da mislis na crnu tekucinu)
je biolosko "oruzje" engineera, supstanca koja stvara ili unistava zivot.
Vjerojatno si shvatio zasto ju je popio engineer koji je na pocetku filma sletio na nenastanjenu zemlju.
je biolosko "oruzje" engineera, supstanca koja stvara ili unistava zivot.
Vjerojatno si shvatio zasto ju je popio engineer koji je na pocetku filma sletio na nenastanjenu zemlju.