Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Wendigo

Re: Dylan Dog

Post by Wendigo » 21 Jun 2012, 23:57

kakva vam je ova epizoda?
Image
discuss. :)

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Jun 2012, 00:01

ne znam... meni je to i danas prečudna epizoda. Sada skužim reference na film Creepshow odakle je priča s tim retardiranim likom i H.G. Wells, ali ono... baš prebizarno. Ne volim baš te uvrnute epizode. A i crtež mi ne leži.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Jun 2012, 01:19

ja sam je danas pročitao po 2. put i super mi je, pa me zanima kak su je drugi doživjeli.
inače, retardirani tip na početku je nacrtan po stephenu kingu.
sama priča mi je baš dobra i naravno, kako u svim starim dylanima ima posveta raznim klasicima književnosti i filmova. kao otok dr. moreaua ovdje. i da, soundtrack: elvis presley - are you lonesome tonight?

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Jun 2012, 07:29

Wendigo wrote:ja sam je danas pročitao po 2. put i super mi je, pa me zanima kak su je drugi doživjeli.
inače, retardirani tip na početku je nacrtan po stephenu kingu.
sama priča mi je baš dobra i naravno, kako u svim starim dylanima ima posveta raznim klasicima književnosti i filmova. kao otok dr. moreaua ovdje. i da, soundtrack: elvis presley - are you lonesome tonight?
da, Stephen King je glumio istog lika u filmu Creepshow.
Je, to cijenim kod Dylan doga, radi tih brojnih referenci na sve moguće. Više obožavam one epizode Memoari nevidljivog čovjeka, Veliki sotona, Ubojice, Ubojica. Čak i one trash epizode kao Zlo ili Na granici vremena...

Baš čim se prisjetim tih brojeva, onda shvatim koliko su uništili Dylan Doga s vremenom...
Michel puši karu.

jigsaw

Post by jigsaw » 22 Jun 2012, 13:48

Odlična epizoda, izmjenjuju se doživljaji dok čitaš, mistična je...a odličan je onaj dio kada je Dylan krenuo udariti Groucha, pa je Groucho rekao: Šefe, hoćeš me udariti?...pa je ovaj stao i skužio je da je krivi korak napravio :)

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Jun 2012, 19:11

e ona epizoda se zove Šarada, da... A niti crno prokletstvo nije za odbaciti. I sljeme mržnje je isto odlična epizoda. Ma danas sam baš složio romane, nije bilo vremena za čitanje, a moram složiti i Zagore po redoslijedu i baciti se na potražnju za brojevima koji fale.

E golconda, isto odlična epizoda.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Jun 2012, 21:52

opet se bacio na Dylan Doga, superbook, epizoda Izgubljeni u ništavilu. Ono, WTF? Ok, je zanimljiva epizoda o Britaniji koja ima kolonije i mržnje prema crncima, ali mislim, kakve veze to ima uopće s hororom? I još virtualna stvarnost... radi takvih epizoda izgubim volju za čitanjem.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Jun 2012, 03:26

john_constantine wrote:opet se bacio na Dylan Doga, superbook, epizoda Izgubljeni u ništavilu. Ono, WTF? Ok, je zanimljiva epizoda o Britaniji koja ima kolonije i mržnje prema crncima, ali mislim, kakve veze to ima uopće s hororom? I još virtualna stvarnost... radi takvih epizoda izgubim volju za čitanjem.
a sto ces, to visi od autora do autora, nemaju svi istu percepciju horrora; ili uvijek svježe ili ikakve horor ideje
I may be an idiot, but i am no fool.

Wendigo

Post by Wendigo » 25 Jun 2012, 07:16

john_constantine wrote:opet se bacio na Dylan Doga, superbook, epizoda Izgubljeni u ništavilu. Ono, WTF? Ok, je zanimljiva epizoda o Britaniji koja ima kolonije i mržnje prema crncima, ali mislim, kakve veze to ima uopće s hororom? I još virtualna stvarnost... radi takvih epizoda izgubim volju za čitanjem.
Kak ti je epizoda zanimljiva, a nakon nje izgubis volju za citanjem DD-a? :lol:
I di pise da mora biti horror? Ima i starijih epizoda koje nemaju veze s hororom, npr "dugi pozdrav" ili "tunel strave".

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jun 2012, 10:01

Wendigo wrote:
Kak ti je epizoda zanimljiva, a nakon nje izgubis volju za citanjem DD-a? :lol:
I di pise da mora biti horror? Ima i starijih epizoda koje nemaju veze s hororom, npr "dugi pozdrav" ili "tunel strave".
Istina, ali dok sam čitao Dylan Doga, bilo je tek tri - četiri nonhoror epizode kao Tunel strave i sve to.
Je da je zanimljiva epizoda, ali baš ono, ja sam se navukao na Dylan Doga samo radi svih tih čudovišta, serijskih ubojica, nakaza i horora, a ne radi virtualne stvarnosti gdje su crnci neprijatelji. I radi toga što su većine epizode drama, triler ili nekakve WTF epizode bez ikakvog daška horora, osim par izuzetaka.
Michel puši karu.

copycat

Post by copycat » 25 Jun 2012, 22:08

baš sam kupila na trafici negdjeu dalmaciji 3 broja za 26kn
neka akcija..
čitala broj 70 i 71.. bilo mi je prvo čitanje...
i iskreno.. baš mi je ljepo bilo... nadopuna za TWD strip.. dok čekam 4 tjedan novi broj..
a i za ubit vrijeme kad se sunčam
No čudno me gledaju mame na plaži kada vide da odrasla žena čita strip..
:zubifale: :zubifale: :zubifale:

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2013, 03:05

NAzalost Ludens je odlučio preskočiti jedno 90 brojeva u regularnoj seriji i danas je izasao broj 300 (koji iako je orginalno bio u boji, izdan je c/b). Zasto su se odlučili na taj potez nebi zano, vjerojatno zato sto je veseli cetvrtak krenuo svoja izdanja od broja 210. Najveći problem u tome je sto su preskočili broj 209; koji ce tko zna kada izaći. Sada , osim sto opet imamo šarena izdanja, imamo rupu od jedno 30 brojeva pa ako ce se u novim ludensovim brojevima referencirati neki od ranijih borjeva koje veseli jos nije izdao, nekima bi to moglo smetati. Ali ovim tempom ce veseli doći do broja 300 za jedno 2 godine.

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Mar 2013, 15:19

libellus izdao nove dylanove trobroje

Image

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Apr 2013, 21:07

3.5. izlazi , po prvi puta na nasim prostorima, novi broj DD Giganta, ako se nevaram ovo je talijanski gigant broj 20

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 17 May 2013, 22:24

ovo je jedan dylan dog.ski stripić

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/ph ... n_460s.jpg

Post Reply