meni su njegove knjige baš odlične. Dr. Moreau, nevidljivi čovjek, Rat svjetova... Tek Julies Verne. Morati ću potražiti svoju knjigu 20 000 milja ispod mora, već ga dugo nisam čitao.alecto wrote:wells - the time machine, neloše
Koju ste knjigu zadnju čitali?
- john_constantine
Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?
Michel puši karu.
- mary
Slazem se i meni je King precijenjen. Pokusala sam ga citati, ali mi njegov stil stvarno nikako ne pase; ponavlja se, dosadan je i u pojedinim knjigama mu samo opisi likova traju po 200 stranica, a radnja jedva 100.Fräulein Unbekann wrote:Meni je on precenjen.
Od njegovih knjiga jedino mi je Salem's Lot bila zanimljiva, a The Shining mi je vjerovatno jedno od najvecih razocarenja od kada citam knjige (Kubrick je stvarno genijalac kada je iz tak dosadne knjige uspjeo napravti najbolji film ikada).
Posljednje sto sam procitala bile su dvije knjige od Agatha Christie; After the Funeral i Halloween party.
Obozavam A. Christie, ali ove dvije knjige su me manje-vise razocarale. Prva je jos bila zanjimljiva i gotovo pa nepredvidljiva, ali druga je bila dosadna i totalno nerealna.
Trenutno citam Operacija šakal - Frederyck Forsyth.
Je li tko procitao Okretaj zavrtnja (Henry James)?
- alecto
da. zašto? super jemary wrote:Je li tko procitao Okretaj zavrtnja (Henry James)?
we are such stuff as dreams are made on
- mary
Pitam, onako, cisto jer me zanima dojam, pokusavam je nabaviti pa da znam vrijedi li truda ulozenog u nabavkualecto wrote:da. zašto? super jemary wrote:Je li tko procitao Okretaj zavrtnja (Henry James)?
- grobar
- Michel
King - mrkli mrak, bez zvijezda
4 kratke priče o odmazdi. Prva mi se najviše svidjela o pa treća mi je sjajna, a ove ostale dve jako dobre. king još jednom dokazuje da je najveći horor pisac i da mu nema ravnoga. Opisi su mu savršeni. Uvijek sam tvrdio da nitko ne opisuje tako stvari kao on. Obožavam to, onda te knjiga uvuče, a ne one isprazne knjige bez ikakvoga opisa. Mrkli mraj, bez zvijezda je odlična knjiga, nije u rangu najboljih horor knjiga ikada napianih (salem s lot, ono, isijavanje, the stand, pet semetary), ali je odlična.
Ma genijalac je
sad idem na zelenu milju, nisam je čitao godinama iako znam sve, najbolji triler 90-ih. Nema stvarno bolje atmosfere od Kingovih knjiga. Čitam i da ova najnovija je odlična i da ju svi hvale. Ova o kennedyom ubojstvu.
SpoilerShow
starom i njegovom sinu koji ubijaju svoju majku. Ma bolesno
Ma genijalac je
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- Michel
Nema to veze je si stariji. Pa ima još starijih ljudi koji su fanovi desetljećima pa je za njih kralj horor. On to i je, ako je netko od horor pisaca to, to je sigurno on. Jebiga, on si je sam stvorio to. Originalnost, opisi, nostalgija za njegovim knjigama, pisac sa najviše bestsellera, najprodavaniji američki pisac svih vremena. Dobio je i onu najvažniju nagradu 2003. godine. I on to sve ima i zato ga s razlogom svi nazivaju kraljem horora. Meni je i Poe jako draf, Lovecrafta nikako ne volim iako je utjecajan. Koontz je dobar, ali nedorastao. Ima još onih starijih poput Mathesona, Stoker samo Dracula.john_constantine wrote:ne, nego zato što sam stariji + to što sam pročitao puno knjiga, kada sam smatrao da je on jedini pisac poslije Edgara Alana Poea. A sada, smetaju mi njegova nadrkavanja kroz knjige, i ti dijelovi iz njegovog Dark towera. Dobra fora jer je riječ o univerzalnom svemiru, ali opet... I ta njegova ponavljanja... Ma ima on taj svoj štih koji mi jednostavno više ne paše.alecto wrote:precijenjeno je jer ga ti više ne voliš?john_constantine wrote:Nesanica - Stephen King - dobra knjiga, odlično pisanje, ali ne volim više tog pisca, tako da je precjenjeno nazivati ga kraljem horora...
Meni je ipak i dalje najbolji Desperation (Očajavanje)
Straub je ok. A King je King. Podigao doslovno sam taj žanr iz mrtvih, stvorio originale zlikovce i likove. Stvori Barlocka, najoriginalnijeg vampira ikada iz najbolje horor knjige
Pa djeca protiv zla su mu česta tema. Djetinjstvo opisuje najbolje. Baš nostalgija pa njegove ne-horor priče poput četiri godišnja doba.
Nije da te sad uvjeravam u nešto, ali ovo su po meni razlozi zašto mi je najbolji horor pisac i zašto je kralj horora.
- Victor Crowley
Što se tiče horrora ne zaboravite Dan Simmonsa. Majstor. I da, nedavno sam konačno nabavio Ljeto Noći nakon što sam proveo dosta mjeseci tražeći ovu knjigu. Baš sam sretan.
- Michel
E da, bravo
Ljeto noći mi je jedna od najboljih horor knjiga unazad 10 godina. Vidi se utjecaj IT-a. Stvarno nešto odlično, a nastavak je dobar.
Ljeto noći mi je jedna od najboljih horor knjiga unazad 10 godina. Vidi se utjecaj IT-a. Stvarno nešto odlično, a nastavak je dobar.
- john_constantine
Michel - dobro kažeš.
Da li je Dan Simmons onaj što je napisao one SF knjige? Hyperion?
Michel puši karu.
- Andrej
King jeste ikona i najpoznatiji horor pisac modernog doba ali svako ko uzme da uporedi njegove nove knjige s onim što je nekad radio može opušteno da pomisli da se radi o dve različite osobe.
Čovek je upao u šestu brzinu hiper-produkcije bez ikakvog kriterijuma. Ono što sad izađe pod njegovim imenom prodaje to isto ime a ne kvalitet prethodne knjige. Zadnjih par romana sam imao utisak da ni on sam ne zna kako da razvije radnju nego ima matematički šablon koji popunjava pa šta mu Bog da, a konstrukcija rečenice mu je toliko banalizovana i ponavljajuća da vređa. Na nivou deteta. Apsolutno sam svestan da se moderno izdavaštvo svodi na to da ti neko kaže "imaš deset dana da mi isporučiš roman od 600 strana i evo ti unapred pare za to", ali to ne znači da je to problem nas koji čitamo i da ne treba reći naglas - čoveče koje je ovo sranje......
Čovek je upao u šestu brzinu hiper-produkcije bez ikakvog kriterijuma. Ono što sad izađe pod njegovim imenom prodaje to isto ime a ne kvalitet prethodne knjige. Zadnjih par romana sam imao utisak da ni on sam ne zna kako da razvije radnju nego ima matematički šablon koji popunjava pa šta mu Bog da, a konstrukcija rečenice mu je toliko banalizovana i ponavljajuća da vređa. Na nivou deteta. Apsolutno sam svestan da se moderno izdavaštvo svodi na to da ti neko kaže "imaš deset dana da mi isporučiš roman od 600 strana i evo ti unapred pare za to", ali to ne znači da je to problem nas koji čitamo i da ne treba reći naglas - čoveče koje je ovo sranje......
We're all mad here...
- Svarog
Arthur C. Clarke - Childhoods end
Trenutno - Davor Rostuhar - Degustacija slobode
Trenutno - Davor Rostuhar - Degustacija slobode
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin
- alecto
bradbury - fahrenheit 451 - pravo malo remek djelce
we are such stuff as dreams are made on
- Michel
Da, te knjige su isto zakonjohn_constantine wrote:Michel - dobro kažeš.
@Andrej, ma naravno da nije onaj stari, nije mu svaki roman u rangu starih, ali ima ih. Under the dome i just after sunset. Genijalne knjige i tu je ponovo onaj stari. Ali naravno, ima i promašaja. Lisina priča, i duma key mi uopće nisu sjele iako mi je duma key sasvim ok knjiga. Mrkli mraj, bez zvijezda mi je odlična i opet onaj stari. Sad čekam da si kupim najnoviji 11/22/63. Kritika i publika ga hvale da je to jedan od njegovih najozbiljnijih romana i da je vrhunski. Bilo koju recenziju pročitaš, apsolutno svi hvale. Mene sad baš zanima.
A u planu mu je Doctor Sleep
Ma za mene je on uz Poa najbolji i najpoznatiji horor pisac. Poe mi je odličan, volim taj njegov stil. Sad sam si skinuo dosta filmova prema njegovim pričama.
OT
Čitam upravo od agathe christie - deset malih crnaca. Odlična knjiga, došao 130. stranice. Još mi je ostalo 65 stranica. Lako se čita, puna misterija
- john_constantine
Lisina priča nije loša, samo se izgubio u toj količini patetike, tako da najbolje dođe tek poslije polovice knjige...
Michel puši karu.