Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
john_constantine

Re: Igre, konzole i slično

Post by john_constantine » 01 Apr 2012, 10:38

maddjuro wrote:kolko cujem ovaj DLC je bacanje novcaŽ; dobiješ jednog lika i misiju koja traje oko 40 min, lak ni tolko; a taj ti jedan lik, navodno, ništa specialno nebu znacio
isto kao i za dvojku. Oni likovi Kaede i slično koji su ubačeni u igru, a isto nemaju nikakvu svrhu za razliku od drugih likova koji su već ubačeni u igru...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Apr 2012, 14:09

Ako planirate koristiti kakav mod za Mass efect 3; nemojte jer cete biti banani;
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Apr 2012, 14:40

Mass Effect 3- jutros, oko 6 ujutro, završih ovu igru.Generalno sam s trećim djelom zadovoljan, ali drugi mi je dio bio bolji od ovoga. Što se tehničke strane tiče nemam zamjerki; iako zna se desiti da se katkada u uskim prostorima lik skriva iza prepreka iza kojih nisam namjeravao se skloniti od neprijateljske vatre. Svidilo mi se to što se oružje, kao i oklop, mogu nadograđivati. Volio bi da je istraživanje planeta bilo malo bolje odrađeno, jer ovo mi je bilo nekako prepojednostavljeno. Sama priča je ok, priznajem volio bi da je bilo više reaper- vezano a ne , kao i u prijašnjim djelovima, skupljanje rasa, nije da imam nešto protiv toga, ali ipak sam se nadao da sad kad je počela invazija, da ce biti boljih konflikta. Suborci su mi bilo osrednji, od likova koje ste skupili u dvojci , samo se neki ponovno pridruže vama u ovome nastavku dok druge sretnete u igri; neki čak i poginu.Volio bi da su ubacili i koju bitku u svemiru, pošto kada skenirate sustave, nakon dva ili tri scana, vas počnu naganjati reaperi u tome sustavu, pa bi bilo ljepo da kada vas sustigu, da su ubacili kakvu bitku u svemiru, ali jedina stvar koja se desi kada vas ulove je ta da morat iznova "loadati" i to je to. Od minusa bi naveo način pračenja opcionalnih misija koji se u 90% slučajeva svode na odi na taj planet, skeniraj i vrati se natrag; to bi bilo uredu da imate mogućnost pračenja što imate kod sebe i tko vam je tu misiju dao; jer možete vi kada idete po galaksijama skenirati svojevoljno planter i nalazit te artifakte; pa kada vam netko i da misiju, nemožete provjerit imate li to kod sebe; a ako i nađete nešto treba se sjetiti kome to odnesti, a sada obilaženje ljudi po citadeli nije baš brzo i ima nekoliko "loading" ekrana u procesu; nasreću te misije nisu ništa pretjerano važne. Još jedan od prigovora mi je sama duljina igre; igru sam, skupa s svim N7 misijama, skeniranjem cijele galaksije prešao za jedno 17 sati; online nisam niti cu igrati pa o tome nemogu procjeniti kakvo je iskustvo.
Sada ono o čemu se svi sukobljavaju. završetak. Osobno smatram da su igre, kao i knjige, te da njihovi pisci, programeri imaju pravo završiti kako oni to žele, i ostvariti svoju viziju; jer nikada nećete moći zadovoljiti sve ljude i uvijek ce se netko žaliti zbog nečega. Meni ej završetak bio ok; ali ono što mislim da je bio problem s istim, je to da je kraj bez obzira na sve što ste u igri radili isti. Da pojasnim. Mass effect je bio revolucionaran po tome što ste mogli donositi brojne odluke tipa koji ce lik preživjeti, koju cete rasu i u kojoj mjeri spasiti/istrijebiti; te nam je rečeno da ce se te odluke provlačiti kroz cijeli serijal; do određene mjere. I uistinu neki likovi koje bi u jedinici poštedili/ubili bi se ili ne, pojavili u nekim situacijama u nastavcima te vam ili pomogli ili zakomplicirali igru. U trojci također možete donositi takve odluke; ali problem je što na kraju, bez obzira koju rasu poštedjeli, koliko saveznika skupili za finalni okršaj, to nema nikakvog učinka na kraj igre, niti ce vam biti išta lakše, niti teže ako neku rasu odaberete umjesto neke druge, jedino sto se možda promjeni je ekipa kojom igrate, tj dva lika koja odaberete da s vama se bore; a i to je trivialno, jer često imate bar dva lika koji imaju slične sposobnosti. Zbog takvih završetaka, nema baš smisla ponovno prelaziti igru od prvoga dijela, recimo s ženskim likom, te donositi odluke suprotne onima koje ste donosili u prvom prohodu, jer što god da napravili, kraj ce biti isti. To je mislim razlog zašto su se ljudi bunili oko završetka. Ali kao što rekoh, meni se kraj dopao, i solidan je završetak trilogije.
Kolko čuh planiraju izbaciti DLC s nekim alternativnim krajem, koji ce se naravno plaćati.

Za kraj bi ovu igru preporučio. Ako ste odigrali prva dva dijela, ovaj dio se svakao isplati odigrati; dobra pucačina, s dobrom pričom.

olio

Post by olio » 06 Apr 2012, 15:00

neće biti alternativni kraj, nego produženi, samo bolje objašnjenje postojećeg kraja.
I bit će besplatan DLC

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Apr 2012, 15:06

A i sam kraj je malo zbrzan, ima par kontradiktornih stvari, tipa da se na kraju unište svi mass rellay-i, a ko se vratimo na dvoju, tamo je rečeno, i prikazano, da ako kada mass rellay explodira to uništi cijelu galaxiju u kojoj se taj isti rellay nalazi. A da se to i ne desi, tisuće brodova ostanu u sol galaksiji u orbiti zemlje; bez mogućnosti povratka. Nikad se ne dozna sudbina vaših kolega...

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Apr 2012, 17:40

e daj bar pazi na spoilere, neki još nisu igrali treći nastavak.
Michel puši karu.

skitkid

Post by skitkid » 06 Apr 2012, 18:47

fallout jedinica besplatan na GOGu. <3

olio

Post by olio » 06 Apr 2012, 18:59

skitkid wrote:fallout jedinica besplatan na GOGu. <3
+1 :D

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Apr 2012, 19:01

nikad mi se nije dalo igrati fallout, previše sam igrao dvojku tako da mi je jedinica nezanimljiva i ograničena, he. :zubifale:
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Apr 2012, 03:05

post u svezi mass efect 3
SpoilerShow
baš malo gledam neke komentare na youtubeu u svezi novoga DLCa; koji ce dati produženi kraj, i zgleda , bar je tako EA, i bioware služeno rekao, da ce krajevi ostati isti, samo ce malo biti bolje objašnjeno, ali apsolutno se, izgleda, ništa neće moći promjeniti. Morao bi se složiti s nagađanjima da je EA prisilio da takav bude kraj igre, što otvoreniji, tako da mogu nastaviti s serijalom. Kao što je to bio slučaj s Halo serijalom; iako su se kleli da ce biti samo 3 igre u serijalu, očito je bilo ,po kraju halo 3-ke da se sprema nastavak; što je i potrđeno najavom halo4-ke.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Apr 2012, 08:27

ma pohlepa, jbg... EA je već postala vrlo omražen proizvođač igara. Baš sam puno očekivao od Mass effect 3. Rocksteady je pravi primjer proizvođača koji radi kvalitetne igre.

Sada igram metal slug complete edition, totalno ludilo od igre. Svih šest nastavaka + X verzija (prerada dvojke, mislim). Neprekidna akcija, težina, maštoviti neprijatelji, puno mrtvih, eksplozije i akcije, s odličnim humorom.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Apr 2012, 21:29

U nedostatku ideje što za igrat; odlučih opet zaigrati Final Fnatasy 9

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Apr 2012, 18:24

e zaboravio sam pitati... da li se onda konačno vidi lice od Tali? One alienke što ima cijelo vrijeme plinsku masku...
Michel puši karu.

skitkid

Post by skitkid » 13 Apr 2012, 18:53

još nisam probal me3 ne da mi se.
al opet ću GEMINI RUE najbolju igru zadnjih 10 godina.

GEMINI RUE

eh.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Apr 2012, 19:02

he, sada oni koji imaju original igru, ne mogu igrati nakon zadnjeg patcha jer im je sjebalo savegame i igru... Makar, to samo kod xbox korisnika. Ali da je sramota, je...
Michel puši karu.

Post Reply