In the Land of Blood and Honey (2011)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
toni

In the Land of Blood and Honey (2011)

Post by toni » 19 Feb 2012, 15:18

Image

WRITTEN AND DIRECTED BY ANGELINA JOLIE
During the Bosnian War, Danijel, a soldier fighting for the Serbs, re-encounters Ajla, a Bosnian who's now a captive in his camp he oversees. Their once promising connection has become ambiguous as their motives have changed.
navodno jako brutalan:
http://www.tportal.hr/showtime/estrada/ ... -film.html

ko ce gledat?
pisite stagod :lol: :lol: :lol:

Fräulein Unbekann

Re: In the Land of Blood and Honey (2011)

Post by Fräulein Unbekann » 19 Feb 2012, 15:49

Naravno da ću ga gledati.
Vedrana Rudan je objasnila neke stvari: http://www.rudan.info/zemlja-krvi-idiota/

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Feb 2012, 16:17

misliš na "U zemlji krvi i mesa"? :axe:

Andrej

Post by Andrej » 20 Feb 2012, 01:24

Jebiga, ovde su film maksimalno popljuvali kako je antisrpski i planski urađen finansijama nekih lobija ali ko ga jebe...ima da ga odgledam prvom prilikom pa ću tek onda o utisku.
Ovakve stvari iz Holivuda ozbiljno shvatam kao što sam "ozbiljno" shvatio Rambo 3 :lol: o "dobrim" mudžahedinima, talibanima i ostalim makar na tren podobnim narodima i narodnostima, pa su posle svi dobli po pički i odjednom postali "osovine zla". :prayer:
Što se tiče teksta gospođe Rudan, duboko se NE slažem sa njom o gledanju u svoje dvorište, jer su isti ti Amerikanci napravili milion filmova koji prikazuju kako su sami klali, palili i drali po raznoraznim egzotičnim državama. Svi sa ovih prostora treba da shvatimo da će taj isti Holivud svakog od nas s vremena na vreme prikazivati kao sotone, divljake, monstrume itd.. jer to je vrhunski način da se zarade pare na najnižim emocijama izazvanim lažnim "istinitim" događajima. Nisam pristalica teorija zavere, ali malo je providno kako taman kad na ovim prostorima ljudi kreću da razmišljaju o nekim normalnim stvarima i okreću se koliko toliko normalnom životu, naleti ovako nešto da planski ponovo "pročačka" stare rane i jednostavno ne dozvoli da prestane mržnja. Pare su čudo...a film nije samo zabava već i moćno sredstvo.
We're all mad here...

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Feb 2012, 19:24

Malo mi je već dosta ove tematike pa će pričekati, ako uopće i dođe na red :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Feb 2012, 20:04

ma Vedrana Rudan je već odavno izgubila kompas. A film me ionako ne interesira previše, pa je vjerojatno neću nikada niti pogledati.
Michel puši karu.

dragonheart

Post by dragonheart » 21 Feb 2012, 17:09

john_constantine wrote:ma Vedrana Rudan je već odavno izgubila kompas. A film me ionako ne interesira previše, pa je vjerojatno neću nikada niti pogledati.

Načuo da je u biti dosta dobar film...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

horkolerbus

Post by horkolerbus » 29 Feb 2012, 21:03

nama u Srbiji je ostavio jako gorak ukus u ustima elem da prokomentarisem film : srbin hrvat nije bitno sa tacke gledista,bitno je da je cela poenta izrade filma srbi su koljaci,ubice,nasilnici i sto je najgore silovatelji ,u redu vidimo da je to amerika htela tako,ali su ga preterali stvarno,osecam se ne mogu to opisati bolje da sam iz saudijske arabije u takvom pogledu,na kraju filma pise kako je to najvece krvoprolice posle 2 svetskog rata i kako srbi spadaju u najvece silovatelje u istoriji rata oko 50 000 zena silovano ,ma daj molim te... kakvo je to predstavljanje.

Film je lepo poceo ljudi su se pre rata slagali voleli i onda je politika sjeb...ala sve ,ne branim nikoga ,srbi su krivi,a takodje i vi komsije ,sve je to politika smesila,zasto film nije radjen tako,proslo je 20god.,a i dalje ne mozemo funkcionisati kao ljudi,zasto to nije tako rezirano... ,moj deda je 1958 otisao u nemacku da radi,kod okupatora posle 10 godina najveceg krvoprolica ne samo on vec mnogi u mom kraju,a proslo je 20 godina ,a i dalje je neka panika izmedju nas dokle,zbog cega... zbog milosevica,tudjmana itd..,a govorimo isti jezik,... jolijeva je jako pogresila u reziranju filma,jeste to film ali je jako bezobrazno ispricati delic price koji se jako lose shvati svuda u svetu, u celom jeb.filmu nasilje i vojska od 3 kamiona i par vojnika,i sad citam po vestima kako ce doci opet neko iz amerika da snima pricu kako su hrvati ispali olosi,a srbi zlatni, pobio bih seo holivud zbog toga,ceo svet je neprijatelj samo su oni zlatni,moze li se kod nas snimiti neki film o ljubavi i komedija kao sto su sa paradom lepo poceli... postovanje clanovima voleo bih vase misljenje filma...
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 01 Mar 2012, 17:07

Savjetujem da se pogledaju filmovi Redacted, Platoon, Battle of Hadatha i slično... Istina, Hollywood je leglo propagande, ali nije istina da su u svakom filmu zlatni. Čak i neki veći mainstream filmovi pokazuju da Amerikanci od Drugog Svjetskog nisu anđeli (iako je to istina od osnivanja Amerike i genocida nad indijancima), naprimjer filmovi kakvi su Jarheads i Three Kings. Ako se i pogleda puna ekipa filma, lako je vidjeti da je Angelina jedna od rijetkih američkih imena u listi, te ostatak liste čine većinom razni englezi, mađari i francuzi, tako da ne bih rekao da je film nužno "Američka" propaganda. Zapravo, kada pogledate bolje shvatiti da je većina tih filmova sa američkim glumcima ustvari francuske, njemačke ili engleske produkcije (Harrisons Flowers, Welcome to Sarajevo i slično). Dakako onda imamo i primjere kao što su Behind Enemy lines (zabavna akcija, ali vjerodostojnost 0) koji bi sa 100% sigurnošću mogao biti nazvan propagandom.

Na kraju samo bih rekao da ćim se počinje prebacivati riječ "krivica" i nastupe rasprave i tone teorija zavjere o tome "tko nas zavadi" (mrzim taj termini) o politici i slično, jasno je da ovaj topic ide lagano kvragu. Isprike onome tko ga je postavio , ali zaista mislim da je ovdje previše članova koji nisu nužno iz Hrvatske ili Hrvatske nacionalnosti da bi se raspravljao ovako (za neke) kontreverzan film, pa stoga mislim da je topic najbolje zatvoriti ili tako nešto. Meni je iskreno film korektan, ne mislim da je pretjeran, mislim da je pošten prema svima, ali ipak.

I samo da se zna, ako netko želi gledati film o Hrvatskim ratnim zločinima preporučio bi mu dobru seriju Peackeepers (koja ovaj put Britance prikazuje kao "zlatne"), a portretira ratne zločine Srba i Hrvata u BIH, te čak ima Enisa Bešlagića u jednoj od manjih uloga ili film koji osobno smatram smećem "Savior" sa Dennisom Quadiom koji pak prikazuje Hrvate i Muslimane kao zločince koji je režirao srpski redatelj Predrag Antonijević.
Revenge solves everything

Fräulein Unbekann

Post by Fräulein Unbekann » 01 Mar 2012, 18:19

horkolerbus wrote:nama u Srbiji je ostavio jako gorak ukus u ustima elem da prokomentarisem film : srbin hrvat nije bitno sa tacke gledista,bitno je da je cela poenta izrade filma srbi su koljaci,ubice,nasilnici i sto je najgore silovatelji ,u redu vidimo da je to amerika htela tako,ali su ga preterali stvarno,osecam se ne mogu to opisati bolje da sam iz saudijske arabije u takvom pogledu,na kraju filma pise kako je to najvece krvoprolice posle 2 svetskog rata i kako srbi spadaju u najvece silovatelje u istoriji rata oko 50 000 zena silovano ,ma daj molim te... kakvo je to predstavljanje.

Film je lepo poceo ljudi su se pre rata slagali voleli i onda je politika sjeb...ala sve ,ne branim nikoga ,srbi su krivi,a takodje i vi komsije ,sve je to politika smesila,zasto film nije radjen tako,proslo je 20god.,a i dalje ne mozemo funkcionisati kao ljudi,zasto to nije tako rezirano... ,moj deda je 1958 otisao u nemacku da radi,kod okupatora posle 10 godina najveceg krvoprolica ne samo on vec mnogi u mom kraju,a proslo je 20 godina ,a i dalje je neka panika izmedju nas dokle,zbog cega... zbog milosevica,tudjmana itd..,a govorimo isti jezik,... jolijeva je jako pogresila u reziranju filma,jeste to film ali je jako bezobrazno ispricati delic price koji se jako lose shvati svuda u svetu, u celom jeb.filmu nasilje i vojska od 3 kamiona i par vojnika,i sad citam po vestima kako ce doci opet neko iz amerika da snima pricu kako su hrvati ispali olosi,a srbi zlatni, pobio bih seo holivud zbog toga,ceo svet je neprijatelj samo su oni zlatni,moze li se kod nas snimiti neki film o ljubavi i komedija kao sto su sa paradom lepo poceli... postovanje clanovima voleo bih vase misljenje filma...
Objasnio sve što se meni nije dalo pisati. :supz:

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Mar 2012, 19:06

Doduse,cinjenica jest da je Srebrenica najvece krvoprolice u Europi iza WW2-8000 LJUDI U 3 DANA.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 01 Mar 2012, 19:37

Istina ali, mislim da je njima smetalo to što nije navedeno to "U EUROPI", zato što je iz istog razdoblja poznati i genocid u Ruwandi, te raniji pokolji u Vietnamu, Koreji i poznati krvavirežimi Idi Amina i ostalih diktatora u razdoblju između drugog svjetskog rata do kraja 20. stoljeća.
50 000 zena silovano ,ma daj molim te... kakvo je to predstavljanje.
To jesu opće prihvaćene brojke između 50 000-60 000, tako da teško da je film kriv za tu informaciju.
Revenge solves everything

Post Reply