Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 17 Sep 2007, 11:32

elrania wrote:the bourne ultimatum
hm... pa film nije uopce los...osim onih retrospekcija u pocetku koje mi se nikako se svidaju i previse se mijesa s 1. nastavkom
i kamere... :?
u jednom sam trenutku gledala film jednim okom poluzmirecki, jer vise nisam mogla pratit, a jos sam sjedila dosta blizu samog platna

dobih sada 28 weeks later pa odem to pogledati...
Unreal wrote:The Bourne Ultimatum- koje sranje da se grubo izrazim. Previše se oslanja na prošle nastavke i radnja uopće nije zanimljivao , akcija je jedva vidljiva i Matt Damon nikako nije za akcijski filmi. Tog redatelja Paul Greengrass treba fakat naučiti kako se koristi kamera.
Ocjena 2/5
Vidim ima još ljudi koji se za čudo slažu samnom, jer većini je ta kamera i režija odlična...iako ja ne kužim zašto kad te glava zaboli od toga...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Sep 2007, 15:09

AvP: Alien vs. Predator 3/5 - Najveći minus ovoga filma nije režija, dapače. Redatelj Paul W.S. Anderson je vrlo dobar redatelj s mnogo potencijala, vizulani tip koji iza sebe ima nekoliko vizualno intrigantnih filmova poput npr. odlični SF horor "Event Horizont", solidna pucačina/razbijačina ala 80is "Soldier", prihvatljiva i zabavna game ekranizacija "Mortal Kombat", i po mom mišljenju jedina slaba točka u karijeri mu je "Resident Evil". U njemu je fulao cijelu bit te igre i atmosferu.
Ovdje je on uspio stvoriti i malo napetosti i dosta dobru akciju, no priča je loša, te je loš scenarij pokvario sve. Prvi dio filma je zato previše razvučen, pomalo spor i na momente dosadan, i tek nakon gotovo sat vremena počne ono zbog čega se ovaj film u prvom planu i gleda - obračun Aliena i Predatora. Šteta što je radnja smještena u sadašnjost i još k tome na zemlju, te što su u prvi plan zapravo došli ljudski likovi, koji su i onako nekako tanašno napisani i zapravo uopće nemamo sažaljenje prema njima kad se nađu u opasnosti, već nam je zapravo drago da su poginuli. Također minus je i to što je cijela priča smještena u podzemlje, tj. ograničena jednim mjestom.
Radnja je trebala recimo biti smještena na jedan planet, gdje bi ta bitka došla do većeg izražaja. Ja bih rado vidio masovnu bitku Aliena i Predatora najednom bojnom polju poput onih bitaka iz Gospodara Prstenova ili Troje, bez ljudi jer oni samo smetaju u cijeloj priči, ipak se film zove Alien vs Predator.
Ali bilo kako bilo, kad se film jednom zalaufa prema kraju i kada okršaj dvoje najpoznatijih svemirskih čudovišta napokon počne, film nam pruža solidnu zabavu ali ništa više od toga. 3 čisto zbog zadnjih pola sata i izvrsnog Predatora...Predator rules!!!
Valjda nastavak bude bolji.

Unreal

Post by Unreal » 18 Sep 2007, 15:31

Dragonrage wrote:AvP: Alien vs. Predator 3/5 - Najveći minus ovoga filma nije režija, dapače. Redatelj Paul W.S. Anderson je vrlo dobar redatelj s mnogo potencijala, vizulani tip koji iza sebe ima nekoliko vizualno intrigantnih filmova poput npr. odlični SF horor "Event Horizont", solidna pucačina/razbijačina ala 80is "Soldier", prihvatljiva i zabavna game ekranizacija "Mortal Kombat", i po mom mišljenju jedina slaba točka u karijeri mu je "Resident Evil". U njemu je fulao cijelu bit te igre i atmosferu.
Ovdje je on uspio stvoriti i malo napetosti i dosta dobru akciju, no priča je loša, te je loš scenarij pokvario sve. Prvi dio filma je zato previše razvučen, pomalo spor i na momente dosadan, i tek nakon gotovo sat vremena počne ono zbog čega se ovaj film u prvom planu i gleda - obračun Aliena i Predatora. Šteta što je radnja smještena u sadašnjost i još k tome na zemlju, te što su u prvi plan zapravo došli ljudski likovi, koji su i onako nekako tanašno napisani i zapravo uopće nemamo sažaljenje prema njima kad se nađu u opasnosti, već nam je zapravo drago da su poginuli. Također minus je i to što je cijela priča smještena u podzemlje, tj. ograničena jednim mjestom.
Radnja je trebala recimo biti smještena na jedan planet, gdje bi ta bitka došla do većeg izražaja. Ja bih rado vidio masovnu bitku Aliena i Predatora najednom bojnom polju poput onih bitaka iz Gospodara Prstenova ili Troje, bez ljudi jer oni samo smetaju u cijeloj priči, ipak se film zove Alien vs Predator.
Ali bilo kako bilo, kad se film jednom zalaufa prema kraju i kada okršaj dvoje najpoznatijih svemirskih čudovišta napokon počne, film nam pruža solidnu zabavu ali ništa više od toga. 3 čisto zbog zadnjih pola sata i izvrsnog Predatora...Predator rules!!!
Paul W.S. Anderson je i meni dobar redatelj ,ali je dosta slab scenarist. A šta se tiće filma , jedostavno je dosadan. Gotovo niti jedna šora samo ona od 1 minutu , a ovo ostalo traje samo 3 sekunde i likovi su sranje samo sam ih htio vidjet da umru. Da ne govorim nepravdu prema Predatoru.
Ma ja isto bi da radnja bude smještena na drugi planet , ali masovna bitka kao u LOTRU :roll: . Ja bi samo htio vidjet Predatora kako ubija Aiene.
Dvojka će biti bolja već mogu vidjet ,puno više šore, krvi i dodatnci na predatoru poput onog bića.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Sep 2007, 15:35

Unreal wrote:
Dragonrage wrote:AvP: Alien vs. Predator 3/5 - Najveći minus ovoga filma nije režija, dapače. Redatelj Paul W.S. Anderson je vrlo dobar redatelj s mnogo potencijala, vizulani tip koji iza sebe ima nekoliko vizualno intrigantnih filmova poput npr. odlični SF horor "Event Horizont", solidna pucačina/razbijačina ala 80is "Soldier", prihvatljiva i zabavna game ekranizacija "Mortal Kombat", i po mom mišljenju jedina slaba točka u karijeri mu je "Resident Evil". U njemu je fulao cijelu bit te igre i atmosferu.

Ma ja isto bi da radnja bude smještena na drugi planet , ali masovna bitka kao u LOTRU :roll: .
Pa da..masovnu bitku Aliena protiv Predatora...oko, kolju se u milijunima...ko ona kratka sekvenca u ovom filmu kada tri predatora na vrhu piramide tamane Alienen koji hrle k njima. Da je bilo takvih više scena...ufff...to bi bilo pravo klanje.

A$H

Post by A$H » 18 Sep 2007, 15:38

Shooter - 3.5/5

Hot Fuzz - 4/5
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Unreal

Post by Unreal » 18 Sep 2007, 15:45

Dragonrage wrote:
Ma ja isto bi da radnja bude smještena na drugi planet , ali masovna bitka kao u LOTRU :roll: .
Pa da..masovnu bitku Aliena protiv Predatora...oko, kolju se u milijunima...ko ona kratka sekvenca u ovom filmu kada tri predatora na vrhu piramide tamane Alienen koji hrle k njima. Da je bilo takvih više scena...ufff...to bi bilo pravo klanje.[/quote]

Ma kada bolje razmislim u pravi si :wink: . Više aliena i više predatora to znać da ima i više klanja :P .

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Sep 2007, 01:34

al teško bi bitka bila ravnopravna,ako bi bio jednak broj alina i predatora, jer predatori s onim svojim topom ramenim more na daljinu skidat i puno štete radit, s drue strane kod blizinske bi borbe alieni bili u prednosti, jer da i pedator nekog od njih probode s spearom, taj bi se spear rastpio od alienske krvi
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Sep 2007, 01:35

Zodiac- melju li ga mlju, osobno mi se film nije svidio
I may be an idiot, but i am no fool.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Sep 2007, 09:26

Djuro20 wrote:al teško bi bitka bila ravnopravna,ako bi bio jednak broj alina i predatora, jer predatori s onim svojim topom ramenim more na daljinu skidat i puno štete radit, s drue strane kod blizinske bi borbe alieni bili u prednosti, jer da i pedator nekog od njih probode s spearom, taj bi se spear rastpio od alienske krvi
Bilo bi tu svega...i probadanja kopljem i skidanja topom, što na daljinu, što na blizinu. Ali koplje mu se ne bi rastopilo. Evo u AvP-u ona treba probode Aliena sa Predatorovim kopljem, i ovaj ga uredno kasnije izvadi i pospremi te nastavi dalje, te na kraju ponovno sa tim istim kopljem još probode kraljicu. Sad...da li je to samo njihova greška i jedan detalj na koji oni nisu obraćali pozornosti ili nekaj drugo...ne znam...

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2007, 10:18

Monty Python - prve dvije epizode...uvijek se odvalim na skeč sa najsmiješnijom šalom na svijetu od koje se umire..

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Sep 2007, 10:24

A$H wrote:Monty Python - prve dvije epizode...uvijek se odvalim na skeč sa najsmiješnijom šalom na svijetu od koje se umire..
Što bi značilo da sada pišeš iz pakla :twisted: :lol:

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2007, 10:28

Dragonrage wrote:
A$H wrote:Monty Python - prve dvije epizode...uvijek se odvalim na skeč sa najsmiješnijom šalom na svijetu od koje se umire..
ti se javljaš,a i tebe sam tu negdje vidio... :lol:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Sep 2007, 10:39

A$H wrote:
Dragonrage wrote:
A ne...ja nisam gleda taj skeć :wink: :lol:

metallicat

Post by metallicat » 19 Sep 2007, 12:26

:lol: :lol:
Image

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2007, 12:49

Dragonrage wrote:
A$H wrote:
Dragonrage wrote: Što bi značilo da sada pišeš iz pakla :twisted: :lol:
A ne...ja nisam gleda taj skeć :wink: :lol:
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

hahaha sad si gotov.. :lol: :twisted: :lol:

Post Reply