Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by john_constantine » 06 Oct 2011, 19:26

da li forenzičarku Kay treba čitati redoslijedom ili je svaka knjiga za sebe?

Pročitao prvu knjigu, dobro makar mi je debilna ideja o superinteligetnoj nećakinji koja se tako ponaša i govori za svoje godine...
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 19 Oct 2011, 18:24

nakon nekoliko pokušaja s beletristikom u kojima nisam pretjerano uživala, uhvatila sam se Morusove Historije seksualnosti i jako sam zadovoljna.
čitam je svaki put kad uhvatim vremena; navikla sam nositi neku knjigu gdje god da idem pa se otvori čim se pruži prilika. riječ je o pregledu povijesnih ličnosti, perioda i zbivanja s fiksacijom na zakone i običaje koji se tiču seksualnosti i uživam u tome koliko se ono što znam iz povijesti produbljuje s tim katkada poznatim, katkada nepoznatim činjenicama.
jedina mala zamjerka je povremena subjektivnost autora, tj. da čitanje s nečega što smatram da bi trebalo biti objektivno prelazi u ponudu nekih rečenica nastalih zbog vlastitih stajališta. no, što dalje čitam, imam osjećaj ko da se meni priča i pokušava me se zabaviti kako ne bi bilo u pitanju samo nizanje podataka.
knjiga započinje s paleolitikom i zadnja tema joj je umjetna oplodnja.

Svarog

Post by Svarog » 24 Oct 2011, 12:34

Ken Follett - Stupovi zemlje -prvi dio - za sad neloše. čekam da naiđem na drugi dio pa da složim sliku cijelu.

Tim Powers - On stranger tides - strašno nešto.

Jose Saramago - Slonovo putovanje - vrlo interesantno. Saramago ide na listu za daljnje čitanje.
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

Alastorus

Post by Alastorus » 25 Oct 2011, 21:47

John Flanagan - Ranger's Apprentice Saga.
Now I lay me down to sleep, ​
Beside my bed, a Glock I keep. ​
If I should awake, and find you inside, ​
A Coroners van, will be your last ride. ​

Fräulein Unbekann

Post by Fräulein Unbekann » 25 Oct 2011, 21:54

Kopile Istanbula - Elif Shafak. Preporuka :)

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Oct 2011, 22:02

pročitah od s.kinga song of susanah; i nekidan započeh s "dirk gentry's holistic detective agency" od d. adamsa
I may be an idiot, but i am no fool.

Andrej

Post by Andrej » 02 Nov 2011, 06:36

Počeo sam da čitam "Pod kupolom" od Kinga.
Kako je on počeo da piše preko kurca.... Na momente deluje kao da je knjigu pisalo dete iz osnovne škole.
We're all mad here...

Alastorus

Post by Alastorus » 02 Nov 2011, 19:14

Thomas Harris - The Silence of the Lambs, Red Dragon & Hannibal ( Uhvatila me Lecterofilija :axe: )
Now I lay me down to sleep, ​
Beside my bed, a Glock I keep. ​
If I should awake, and find you inside, ​
A Coroners van, will be your last ride. ​

don_bastard

Post by don_bastard » 02 Nov 2011, 20:46

Napokon na beogradskom sajmu knjiga zbavio Necronomicon, i to zadnji preostali primjerak. :supz:
Knjiga je fenomenalna, pocevsi od samog izgleda i predivnih ilustracija, pa sve do prica i pratecih textova o Lovecraftu, Necronomiconu i i jos nekim srodno-opskurnim temama. Vec sam prije citao neke price koje se nalaze u ovoj knjizi, al zbog odlicnog prijevoda je vrijedilo jos jednom sve proci, a kako gledam, za par dana cu je opet uzet na citanje. :zubifale:
i wonder who the real cannibals are

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Nov 2011, 20:16

prokleti Martin i njegov Song of ice and fire. Pročitao i drugi dio Plesa zmajeva. Ma precarska knjiga, obožavam svaku stranicu, likove i svu tu količinu nasilja, silovanja, ubijanja, spletki, izdaja, ubojstava, ratova i neočekivanih preokreta.
SpoilerShow
Ne mogu vjerovati da su na kraju ubili Jona. :( To me tako šokiralo.. Brienne je živa, he. Jedva čekam da pročitam dio s njom i Jaime, da li će spasiti Sansu? Tyron se snalazi kao i obično. A Daenerys me iznenadila na kraju makar me rastužila njezina sudbina, baš me zanima što će biti s njom na kraju. A i Dorianski princ, strašna sudbina, kada ga je zmaj spalio... A ono pri kraj, ostao sam paf.
Jedva čekam sljedeću knjigu. :prayer:
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 14 Nov 2011, 20:37

SpoilerShow
Mislin da nije sigurno da je Jon mrtav. Nadan se da će preživit napad.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Nov 2011, 21:02

Scarface wrote:
SpoilerShow
Mislin da nije sigurno da je Jon mrtav. Nadan se da će preživit napad.
SpoilerShow
da, moguće je da je ostavio tako napeti kraj kao za Brienne. Moguće je da su ga dokrajčili, ali se duhom preselio u svog vuka. Pa će možda opsjesti tuđe tijelo kao što je Bran napravio za svojim "nosiocem".
Michel puši karu.

vampirica

Post by vampirica » 15 Nov 2011, 23:05

Song of ice and fire.

Wendigo

Post by Wendigo » 28 Dec 2011, 11:37

george r.r. martin - a dance with dragons

a što reći.. george martin je za mene najveći bog stvaratelj, umjetnik koji je kročio kuglom zemaljskom i njegova saga o vatri i ledu je nešto najbolje i najepskije što sam iskusio u životu gledajući na stvari koje me zabavljaju u slobodno vrijeme - znači sve knjige, stripovi, filmovi, serije i glazba zajedno.
sad treba strpljivo čekati 6. knjigu sljedećih x godina... :?

u ovoj knjizi su mi se osobito svidjeli chapteri od daenerys. sve te prekomorske kulture su mi skroz alienske, bizarne i zanimljive.
događanja pod zidom i na sjeveru kao i obično ne zaostaju u kvaliteti, a naročito mi se svidjelo ono malo radnje što se dešavalo u glavnome gradu,
SpoilerShow
i da... predobar epilog. varys "the spider" je ponovo zakuhao juhu. 8)
btw, moram posebno pohvaliti chaptere gledane iz perspektive theona. do sada sam vjerovao kako je ser gregor clegane najgori mogući psihopat i sadist u ovim knjigama, dok nisam malo bolje upoznao ramseya boltona. :D

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Dec 2011, 16:44

SpoilerShow
o da, Ramsey Bolton je ispao još veći sadist i bolesnik od ser Gregora... Ono kako natjera Theona da navlaži njegovu novu ženu :zubifale: Pravi monstrum...

E što misliš što je na kraju s Jonom? S obzirom na početak knjige, pretpostavljam da je Jon preselio svoj duh u svog vuka ili možda u neku bližu osobu...
Michel puši karu.

Post Reply