Forbrydelsen (DK) i The Killing (USA)

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Scarface

Forbrydelsen (DK) i The Killing (USA)

Post by Scarface » 05 Apr 2011, 14:33

Hell yeah, vrime je da murder mystery whodunit loveri dođu na svoje. Istina, ova serija je remake danske koju san već odgleda (obe sezone), ali nakon sinoć odgledane prve dvije epizode američke verzije, mislin da će ovo bit pun pogodak. AMC (Breaking Bad, Mad Men, Walking Dead i neprežaljeni Rubicon) još nije razočara, i nakon fenomalnog obrađivanja tematika disfunkcionalne strane "malog" čovjeka u društvu, poslovne mafije, urota zavjere i zombija, vrime je da kuća ostavi trag i u murder mystery podžanru.

Neću više ništa pisat, osim jedne stvari- "Tko je ubio Lauru Palmer?" konačno je dobila svoj dostojanstven moderni pandan "Tko je ubio Rosie Larsen?". Gluma vrhunska, scenarij nenadmašan, i simpatija prema likovima i želja da se otkrije krivac nepremostivi. I virujte, budući već znan cilu priču iz originalne serije, čeka vas pravi twist rollercoaster, ubojicu je prilično zeznuto sigurno skužit.

Šta čekate?
Follows the police investigation of the murder of a young girl, tying together three interlocking stories as investigators chase a variety of leads.

Image

Image

Image
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wendigo

Re: The Killing- murder mystery revival

Post by Wendigo » 05 Apr 2011, 14:42

ovo mi po radnji izgleda poput insomnie ili "normalnog" twin peaksa..
to je dovoljno me me zainteresira za seriju.

Info

Post by Info » 05 Apr 2011, 15:56

O da, serija jako obećava, zadovoljan sa prva dva nastavka, atmosferu su odlično prikazali, misterija i sve ostalo. Preporuka svima
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

copycat

Post by copycat » 08 Apr 2011, 12:19

callac

Post by callac » 17 Apr 2011, 00:11

Baš mi se sviđa serija, od izbora glumaca do same glume, kvaliteta je očita!!! :supz:
Ali, meni ovo stvarno nema veze sa Twin Peaksom, jedina dodirna točka je ubojstvo mlade djevojke i samo aludiranje posterom iznad. Čak bi se i razočarala da kopiraju jer je besmisleno.
Šteta što sam počela ovako rano, tri epizode za moj apetit je zaista premalo :(
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 18 Apr 2011, 12:49

callac wrote:Baš mi se sviđa serija, od izbora glumaca do same glume, kvaliteta je očita!!! :supz:
Ali, meni ovo stvarno nema veze sa Twin Peaksom, jedina dodirna točka je ubojstvo mlade djevojke i samo aludiranje posterom iznad. Čak bi se i razočarala da kopiraju jer je besmisleno.
Šteta što sam počela ovako rano, tri epizode za moj apetit je zaista premalo :(
Zato imaš 2 sezone danskog originala. Dakle, šta se čeka? :D
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

callac

Post by callac » 18 May 2011, 17:04

ovu seriju svakako treba skinuti pa odgledati u komadu jer ima takvu atmosferu da se baš trebaš ufurati u to sivilo na ekranu. onaj skini detektiv mi totalno sjeda kao lik, mislim da je odlično izabran za tu ulogu. za sada sam pogledala sve šta je izašlo, al ću poslušat svoj savjet i čekati da izađe sezona do kraja pa pogledati onako s guštom.
If one of them is dead.

Svarog

Post by Svarog » 18 May 2011, 22:11

super serija. pogledao sam baš ovih dana svih 8 epizoda koje su izašle i ja bi još ostatak. i to odmah. :mrgreen:
sviđa mi se kako je koncipirana serija, odlična atmosfera i cast.
skinuo sam bio prvu epizodu originala i malo ju preletio. čini mi se da je ta prva epizoda američke gotovo identična danskoj po radnji. se isplati gledati original nakon ovoga? vidim da ima više epizoda, pa vjerojatno nije sve isto.
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

Scarface

Post by Scarface » 18 May 2011, 22:57

Ubojica u originalu neće bit isti ka i u ovom remakeu, kolko san uspija skužit, i to je dobra stvar. Bez problema se može odgledat original i ovo.

Svarog

Post by Svarog » 19 May 2011, 15:06

Hajde dobro. Onda ide na spisak za gledanje.
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

cactus

Post by cactus » 21 May 2011, 23:50

Pogledala se osma epizoda i priznajem da mi je serija vrlo dobra.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

jeba

Post by jeba » 23 May 2011, 12:45

Čini se dobro - ide na popis za gledanje...

callac

Post by callac » 19 Jul 2011, 19:58

Sinoć sam završila sa zadnje dvije epizode! Pomalo neočekivan obrat na kraju, onak, taman misliš to je to, znala sam, onda ti opet bace bubu u uho :lol: eto, čeka se druga sezona weeeeeee
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 19 Jul 2011, 21:10

Kolko vidin, nisan komentira finale. Uglavnom, smeće, razočaranje, neću više trošit riči. Druga sezona će se pogledat, al u komadu, definitivno neću pratit svaki tjedan ovo govno od serije. Izgleda da i AMC može pogriješit nakon 2 genijalne i jedne odlične serije. Da vidimo kakav će Hell On Wheels bit.

callac

Post by callac » 19 Jul 2011, 22:32

a ne znam..ja sam ju gledala kad se nakupi po tri-četiri epizode, sinoć sam zadnje tri u komadu. Nisam također oduševljena, a ti si vjerujem još manje budući da si gledao original. Očekivanja su bila velika, ostvarenje zbunjozno, nekako kao da nisu znali do samog kraja kako da razviju radnju pa su to zamaskirali nekom "misterijom" i iznenadnim obratima. Jel ti znaš koliko je sezona otprilike planirano?
If one of them is dead.

Post Reply