imao sam priliku piti kada je bio onaj dan svetog Patricka, a iz nekog debilnog razloga, mi Hrvati to kao slavimo. I velika kolona za tamno pivo, a za obično karlovačko tek par ljudi.
Pivo
- john_constantine
Re: Pivo
ma mislim, da nije rađeno kod nas, nego baš uvozno iz Irske.
imao sam priliku piti kada je bio onaj dan svetog Patricka, a iz nekog debilnog razloga, mi Hrvati to kao slavimo. I velika kolona za tamno pivo, a za obično karlovačko tek par ljudi.
Michel puši karu.
-
jeba
Pa ono... ok je za popit, ali to je prije svega sokić, a ne pivo. Ima 2% alkohola i nema ukus po pivuAšow wrote:radler valja.elrania wrote:jel pio ko radler?
ja je još nisam pronašla u trgovinama pa čist da znam što me čeka kad naletim.
ono, nije nist specijalno, nije grob.
@jane
zaboravljam da si iz karlovca pa si navikla na karlovačko koje je meni osobno bljuf.
Pitkije je s feferonama, to moram priznati, al inace je bljuf.
- Info
Ja bi zabranio pivo

"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
- Bub
Meni je doktorica zabranila zbog gastritisa, ali ne mogu ja bez najboljeg pića, tako da se baš i ne držim toga. 
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Jane Doe
pa i ja imam gastritis već godinama pa trošim i pivo i duhan i kavu. jebga, malo se pričuvaš kad se pobuni želudac, pa onda opetBub wrote:Meni je doktorica zabranila zbog gastritisa, ali ne mogu ja bez najboljeg pića, tako da se baš i ne držim toga.

- Ašow
Mah, to mi neće nitko i ništa uzeti.Bub wrote:Meni je doktorica zabranila zbog gastritisa, ali ne mogu ja bez najboljeg pića, tako da se baš i ne držim toga.
bmk.
Umrt cu do 60te godine ko moj djed, al masno i ljuto kao i pivčugu neč nikad prestat konzumirat.
jetra će propast, dobit ću čir na tankom crijevu, kamenje u bubregu i rak pluća, možda pokupim leukemiju il nest sl.
Al opet qe, zasto da se odreknem nečeg što volim kad cu ionako umrijeti?
Ima i pozitivnih primjera sto se tice toga, znam podosta starijih ljudi u selima okograda (80+ godina) koji svaki dan popiju po pol litre rakije, deru po slanini i luku na dnevnoj bazi.
Ali, da nemaju ovce, koze, svinje, krave, šta god i da ih ne odu čuvati dok to sve ne pojedu/popiju, umrli bi prije 20 godina.
Tu je i moj pokojni djed i pokojni pradjed. Ista stvar, obojica su dozivjeli 80+ godina, zaspali i umrli.
Pa ono, jednog dana č i ja tak. I neč se bunit niš.
Taj rad all the way.
Pa bub, ako smo pravi slavonci, obojica cemo jednog dana doci do ovog.
A kad dodje do tog, znas da ces uskoro se oprostiti s ovim svijetom. Ali btk, bar imaš stado neke random stoke i boli te kurac jel euro raste il pada.
- Bub
Ah da je samo što recimo kod mene s očeve strane su većina dosta mladi umrli od alkohola, a tu je i njegov brat tj. moj stric. Nije ni moj stari baš daleko, doduše u neku ruku mu se divim, prava slavončina s 125kg na neku malu visinu od 175cm i ne sekira ga ništa, PTSP, alkohola i hrane samo daj...strašno!!
Ma meni je pivo najbolja cuga i doslovno ga obožavam, bilo to guštanje ili pretjerivanje i teško mi ga se odreći, nisam čak ni pokušao.
Kaže doc vino bez problema u ograničenim količinama, ali kad nisam baš ljubitelj vina.
Ma meni je pivo najbolja cuga i doslovno ga obožavam, bilo to guštanje ili pretjerivanje i teško mi ga se odreći, nisam čak ni pokušao.
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- Ašow
Ja vino uopce ne pijem. Zadnji put sam ga probao kao dijete brijem.
Pa e, tvoj stari je baš ono tipično. Najbolje.
Mom fali 20kg da dođe do tog, ali ne pije uopće. Popije tu i tamo pivo-dva, rakiju-dvije i to je to.
Al zato ujaci i stric i bratići i ja popijemo umjesto njega.
Trebaš vidit kad je klanje. To je nest nevjerojatno. I čudim se što se NIKAD nitko nije porezao.
Od 6 ujutro pa do 5 popodne cugaš i režeš meso, puniš kulene, kobasice, topiš čvarke etc.
Popijes pol gajbe piva i nešt rakije, najedeš se kobasice, kiflica, đigere i opet normalno funkcioniras. Kao da nisi popio nist.
To mi nikad i nitko neće oduzeti. Nikad. Neki ponos tu stoji kao i tradicija.
Samo što sam ja čini se jedini u obitelji koji može piti osječko.
Nemogu brate mili, previše ga volim. Pa znam kako ti je.
Jebo gastritis.
Pa e, tvoj stari je baš ono tipično. Najbolje.
Mom fali 20kg da dođe do tog, ali ne pije uopće. Popije tu i tamo pivo-dva, rakiju-dvije i to je to.
Al zato ujaci i stric i bratići i ja popijemo umjesto njega.
Trebaš vidit kad je klanje. To je nest nevjerojatno. I čudim se što se NIKAD nitko nije porezao.
Od 6 ujutro pa do 5 popodne cugaš i režeš meso, puniš kulene, kobasice, topiš čvarke etc.
Popijes pol gajbe piva i nešt rakije, najedeš se kobasice, kiflica, đigere i opet normalno funkcioniras. Kao da nisi popio nist.
To mi nikad i nitko neće oduzeti. Nikad. Neki ponos tu stoji kao i tradicija.
Samo što sam ja čini se jedini u obitelji koji može piti osječko.
Nemogu brate mili, previše ga volim. Pa znam kako ti je.
Jebo gastritis.
- Bub
Kak' nebi znao što je kolinje, obožavam taj sport šteta što je sezona rijetko godišnje i kratko traje. 
- Ašow
True.Bub wrote:Kak' nebi znao što je kolinje, obožavam taj sport šteta što je sezona rijetko godišnje i kratko traje.
Premda sam ja ove godine na jedno 7-8 komada bio stručni suradnik.
I mogu ti reč da jos uvijek uzivam u plodovima tog surađivanja i nadam se da ću prisustovati istom broju i iduće godine.
Majka ponosna, a meni ruke krvave. Nema ljepšeg.
- Asfodel
@dragi Slavonci, Mađari itd. - ponosite se vi svojom prehranom i kulturom življenja koliko hoćete, ali statistika vam ne ide u prilog
Znam da ne postoji ništa finije od te kuhinje + kod mene ovdje je identična situacija (štokavci + svinja + rakija), za razliku od moslavačkog kraja s potpuno drukčijom i zdravijom shemom (kaj + purica + vino)
Mogu sad uživati dok sam mlada, jer mi se izgleda crno piše po genima (apsolutno SVI na svim stranama imaju visok tlak) tako da ću se u 40-ima možda morati disciplinirati i reducirati takvu hranu na minimum, kme
Znam da ne postoji ništa finije od te kuhinje + kod mene ovdje je identična situacija (štokavci + svinja + rakija), za razliku od moslavačkog kraja s potpuno drukčijom i zdravijom shemom (kaj + purica + vino)
Mogu sad uživati dok sam mlada, jer mi se izgleda crno piše po genima (apsolutno SVI na svim stranama imaju visok tlak) tako da ću se u 40-ima možda morati disciplinirati i reducirati takvu hranu na minimum, kme
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Bub
- cactus
Union grapefruit Radler-alc 2,5%
Ovo na prvi okus nije pivo a nije ni kasnije. Liči na deit. A alkohol nisam osjetio.
Kao sok 3/5
Kao piva 1/5
Ovo na prvi okus nije pivo a nije ni kasnije. Liči na deit. A alkohol nisam osjetio.
Kao sok 3/5
Kao piva 1/5
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- Asfodel
Karlovačko Radler mi je savršeno!
Za takvu vrstu sokića nema bolje
E da, još sam bila probala La Becausse, od malina. Od tih svih na tu foru je najlošije, no i dalje osvježavajuće nekako.
Za takvu vrstu sokića nema bolje
E da, još sam bila probala La Becausse, od malina. Od tih svih na tu foru je najlošije, no i dalje osvježavajuće nekako.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out