Glazba.
-
John_Ryder
Re: Glazba.
probo slušat doom,nejde,prevelika depra,što dalje od toga 
- metallicat
Code: Select all
Izašla je prva slika sa seta novog filma "Hemingway And Gellhorn" u kojem bubnjar Metallice glumi lika danskog dokumentariste Jorisa Ivensa uz Nicole Kidman i Clivea Owena dok se radnja odvija tijekom španjolskog građanskog rata.
- Ašow
Ne anathemu i my dying bride i candlemass poslusat i odjebat cijeli žanr.John_Ryder wrote:probo slušat doom,nejde,prevelika depra,što dalje od toga
Ni ja to ne volim.
I inace, da se razumijemo, uopce ne hvata depra od dooma. To govore ljudi koji ga ne slusaju ili ga nisu slusali pa se drze jednog stereotipa. Kao ono, vidi onog ogromnog lika, garant mu je IQ negdje oko sobne temperature i tuče sve od reda. Yeah right.
Treba malo strpljenja da shvatis doom, jer doom je opcenito glazba za chillanje, mozda u pocetku kada ga pocinjes slusati ako krenes sa krivim bendovima (onim najrazvikanijim & co.) ti se nece svidjeti. Ali ne bi trealo odustajati.
Ali ako si toliko uvjeren da doom baca u depru.... poslusaj recimo... ove dvije stvari i reci mi jel te bacaju u depru i zasto te bacaju u depru?
Corrupted - Empty
The Xiphoid Process - Flies
Doom nije naređen tako da te baca u depru, nego je malo drugačije naređen. Nekako se vrti oko unutarnje mržnje sve. Samo što u sporini dolazi sve na površinu. Smireno i lagano. To je bit dooma.
Ovdje sam ti pričao o podžanru dooma koji se zove sludge, ali 90% toga paše i za doom met
-
John_Ryder
meni je za čilanje post rock,da te dvije stvari ne bacaju u depru
,ma ovo su sasvim drukčiji vokali,ja sam slušo neki vrag još davnoooo,moguće prvi albumi anatheme,pa mi je ostalo u takvom sjećanju
- Ašow
post-rock jest za chillanje
slazem se.
ali probaj dati sansu doomu jos jednom.
slazem se.
ali probaj dati sansu doomu jos jednom.
- Decadentor
- metallicat
khan otišao iz kamelota i loomis iz nevermora.
i ovo sam još pred par mjeseci htjela napisat i zab; skužila sam da je halloween 3 (pjesmuljak silver shamrock) kopirao simple minds koju su pjesmu napravili '79, a film je '83 mislim
indentično je
(osim ako je to bio neki dogovoreni plagijat ili slično a ja nisam upućeno
)
i ovo sam još pred par mjeseci htjela napisat i zab; skužila sam da je halloween 3 (pjesmuljak silver shamrock) kopirao simple minds koju su pjesmu napravili '79, a film je '83 mislim

- Scarface
MIKE MANGINI, najbrži bubnjar na svitu, je i pobjednik audicije za novog bubnjara Dream Theater-a. Po meni, fenomenalan izbor. Pogledajte trodijelni dokumentarac o tome na yt-u, audicija je bila trodijelna, i sudjelovalo je 7 bubnjara koji spadaju u sam vrh drumming scene (ok, neki više, neki manje). Thomas Lang, Virgil Donati i Derek Roddy su zvijeri na bubnjevima, međutim, svi su zakazali na 3. dijelu- improvizaciji uz nepravilan tek smišljeni ritam. I to me iznenadilo, prilično su loši bili, kao da su početnici. Minneman je to rasturija, al je i tu Mangini bija bolji. Na kraju je izbor ispravan, jer Mike ima karizmu, nekima iritantnu, al opet, velik je showman, a to je DT i tražija. Šta se tiče same vještine, radi se o tehnički nenormalno naprednom bubnjaru, kojem Portnoy nije ni do kolina. Uglavnom, bit će zanimljivo vidit kako će se dalje odvijat Manginijev napredak u bendu, posebno me sami ritmovi zanimaju.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Ghrall
Da da Mangini je luđak teški. Recimo Derek Roddy mi uopće ne paše za Dream theater. Odličan je on ali nema toliko dobrih ideja. Dosadan mi je iskreno.
- Scarface
Da, tipični death metal stroj, s jako malo kreativnosti i nenaviknut na off time signature. Thomas Lang me jako iznenadija u improvizacijskom dijelu. Očekiva san od njega da rasturi u tom polju, s obzirom da mi je jedan od najdražih bubnjara (uz Gavina Harrisona i Joja Mayera) koji je sposoban odsvirat nevjerojatne beatove, međutim, očito su Minneman i Mangini tu vrh.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Scarface
Svirka je pomaknuta za 28., jer Stimulansi sviraju na 21 u Trogiru. I neće se svirat sve obrade koje san naveja. Zato ću vjerojatno ubacit drum solo, i to s povezom priko očiju. Riskirat ću, pa nek ispadnu palice i nek fulan pola elemenata.
- elrania
ne mogu se nadiviti ponudi ovog bloga što se albuma, soundtrackova itd itd tiče i topla preporuka svim zainteresiranim.
ima od garage rocka, osta bad moona i fearless vampire killersa pa do dark library glazbe, noisea, lovecraftovih audio knjiga i tako dalje.
digital meltdwn
ima od garage rocka, osta bad moona i fearless vampire killersa pa do dark library glazbe, noisea, lovecraftovih audio knjiga i tako dalje.
digital meltdwn
-
Hec
- john_constantine
- Decadentor
bilo kojo progressive rockjohn_constantine wrote:preporučite mi neku dobru rock muziku?
btw vamo sam naso hrpu glazbe za skinit