Asfodel wrote:U tijeku je okot Lee![]()
Već su izašla dva mala (da ponovimo gradivo - mješanci čau i njem.ovčara
![]()
)
..to be continued, lol
Kućni ljubimci - objavite slike
- metallicat
Re: Kućni ljubimci - objavite slike

- callac
asf, čestitke!!!!!
(sve mi nekad bude žao što sam moju sterilizirala, al bilo je za njeno dobro...no kad se sjetim onih savršenih malih bića koja su izašla iz nje i pretvorila se u plišane loptice debele, sva se raznježim
)
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Asfodel
Hvala na čestitanju
al ionako će se svi razdijeliti, tak da ono..
Nisam ih još vidjela, al ima ih komada 9
Meni je drago što je to završilo zbog nje da normalno može živjeti, spavati po noći, a ne onako dahtati kao da će krepati
Nisam ih još vidjela, al ima ih komada 9
Meni je drago što je to završilo zbog nje da normalno može živjeti, spavati po noći, a ne onako dahtati kao da će krepati
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- metallicat
cons, kako mačak?
sad je moj buban, samo šmrče i kiše, i diha na usta. brižan
inače moj mladi micić samnom spava, ali uvijek u 6 traži van, danas je bila samnom do 11
sad je moj buban, samo šmrče i kiše, i diha na usta. brižan
inače moj mladi micić samnom spava, ali uvijek u 6 traži van, danas je bila samnom do 11

- john_constantine
odlično. Oko mu je ozdravilo i normalno. Ma sigurno ogrebotina od sukoba s mačkama. Uspio je konačno dohvatiti susjedovu dugodlaku mačku. 
A naša mačka je baš danas bila ono "čudna". Uvijek kad dođem doma, mačka dotrči da vidi tko je došao. Pomazim ju, ona me ugrize. A danas ujutro, samo mi priđe i njuška me nosićem po ruci (znaš, vlažni nosić) i umiljava mi se oko nogu. I danas, baš dođem s posla, opet isto...
A naša mačka je baš danas bila ono "čudna". Uvijek kad dođem doma, mačka dotrči da vidi tko je došao. Pomazim ju, ona me ugrize. A danas ujutro, samo mi priđe i njuška me nosićem po ruci (znaš, vlažni nosić) i umiljava mi se oko nogu. I danas, baš dođem s posla, opet isto...
Michel puši karu.
- Jane Doe
moja mala mica se tjera. puklo ju je žestoko i već par dana polučučnuto hoda, diše rep i prči se i ide za velikom micom , a ova bježi od nje i pukne ju capom ak je predosadna
samo trči tak po stanu, guzi se, glasa se i valja po podu. mislila sam ju odvest vetrinaru kad malo zatopli da ju ne nosim baš po hladnoći, ali morat ću ih zvat u ponedjeljak da dogovorim kad ću ju dovest na operaciju. tako mi ju je žao gledat, jadna mica
samo trči tak po stanu, guzi se, glasa se i valja po podu. mislila sam ju odvest vetrinaru kad malo zatopli da ju ne nosim baš po hladnoći, ali morat ću ih zvat u ponedjeljak da dogovorim kad ću ju dovest na operaciju. tako mi ju je žao gledat, jadna mica

- Jane Doe
da, i baš sam mislila da ću to uvalit dragom da ju nosi ujutro, jer mi je močno tamo čekat dok je ona na stolu (prošla sam solo već te šokove sa starijom micom), al niš od toga. on je nadas razbio palac jako gadno i nemre se obut. pa ak to ne zacijeli super brzo, opet ja nosim micu, a noge mi gumene 

- john_constantine
ne kužim... u čemu je problem odnijeti mačku na kastraciju? Mi smo odveli mačku na sterilizaciju (hrpa sranja koje stalno govore ti prijatelji životinja o pozitivnim stranama sterilizacije), i dobro je prošlo. Samo što je za mačku dosta teško. Sporije se kreće, boli ju i slično, pa treba biti oprezan s njom. I ono, ne podizati ju naglo i slično. Mi smo ju ostavili na miru da leži i slično, makar je sama par puta pokušala skočiti na kauč. Bilo je kričanja, he...
Michel puši karu.
- elrania
sad si sam sebi dao odgovor u čem je problem i zašto je nekome to bed.
- Jane Doe
ma nije problem, i stariju sam odvela dok je bila mala, nekih 7 mj. isto. ali ja ih tako volim i strah me za njih i nevolim da ih neš boli, i kad plaču kad se probude poslije i to čekanje tamo i uvijek se bojim što ako se nešto dogodi i mica umre.... ma nemoj mene slušat, ja sam paničar kad mi je do nekog stalo ...... a znam da bude sve 5 i znam da je za njeno dobro i da se ne muči ovako i da kasnije nema problema sa zdravljem..... samo, stalno mi je to sad u glavi kako se to sad bliži, pa tako, kukam malo 

- john_constantine
ma posve normalna stvar da žene kukaju.
A kužim... nije niti meni baš bilo svejedno kada se micika mučila.
A kužim... nije niti meni baš bilo svejedno kada se micika mučila.
Michel puši karu.
- metallicat
koje ampule koristite za mace/pse? meni frontline ne valja, a i pas je alergičan postao na njega. frend kaže da isto taj nije ubio buhe kod njegovih pasa..ili se ''pokvario'' ili su životinje postale rezistentne na njega. već godinama kupujem advatix i super je.
e sad, od kad je nova maca došla već je 2x dobila buhe i prenjela na psa, koji je i na njih alergičan i izgrize se do krvi odmah. nego, htjela sam pitat, koliko sad te ampule djeluju mjeseci? sve me strah da samo mj dana, a nekoć su 3mj
sad moram 3 kupovat
e sad, od kad je nova maca došla već je 2x dobila buhe i prenjela na psa, koji je i na njih alergičan i izgrize se do krvi odmah. nego, htjela sam pitat, koliko sad te ampule djeluju mjeseci? sve me strah da samo mj dana, a nekoć su 3mj

- Andrej
Koliko znam, a poprilično sam siguran u to, buve kod mačaka i pasa se drastično razlikuju.
Isto tako i preparati za iste. Pitaj nekog veterinara za savet jer možeš tako da otruješ živuljuku.
Isto tako, koliko se sećam, buve ne mogu sa mačke na psa i obrnuto, jer imaju drugačiju telesnu temperaturu, tako da npr. buve sa mačaka koje imaju
približniju temperaturu čoveka, hoće i tebe da grizu, dok sa psa ne.
Isto tako i preparati za iste. Pitaj nekog veterinara za savet jer možeš tako da otruješ živuljuku.
Isto tako, koliko se sećam, buve ne mogu sa mačke na psa i obrnuto, jer imaju drugačiju telesnu temperaturu, tako da npr. buve sa mačaka koje imaju
približniju temperaturu čoveka, hoće i tebe da grizu, dok sa psa ne.
We're all mad here...
- metallicat
hm, pitat ću ionako u pet centru kad budem išla. ali to da nemogu s mačke na psa mi čudno, jer kad samo ovu s ulice donijeli imala je buhe i odmah pas dobio i druga maca. ja glupača naravno zaboravila joj stavit ampulu čim je došla, jer pas stvarno rijetko ima buhe. i eto, sad sam opet zaboravila na to, i kad se izgrizao pas, vet pogleda i vidi buhe.
i zanimaju me iskustva s ogrlicama? nisam nikad prakticirala ali mislim da duže traje od ampule, jedino ako maca zapne ne gdje bi zaglavila
i zanimaju me iskustva s ogrlicama? nisam nikad prakticirala ali mislim da duže traje od ampule, jedino ako maca zapne ne gdje bi zaglavila

- Andrej
Ogrlica je OK ako ti mačke lutaju gde stignu jer su one više prevencija nego tretman.
Ako su po kući onda nema potrebe. I ako budeš koristila ogrlicu, opet se savetuj sa prodavcem ili veterinarom, jer neke imaju toliko jaku hemiju da mogu mackama sa kraćom dlakom bukvalno da sprže vrat i ostave ožiljke. Ja sam ih prvo držao po dan dva sa strane, da ta hemija ispari pa im onda stavljao.
EDIT:
Ako ništa drugo ne uspe, uhvatiš mačku i olupaš je o kamen. Garantovano pola buva pobegne.
Ako su po kući onda nema potrebe. I ako budeš koristila ogrlicu, opet se savetuj sa prodavcem ili veterinarom, jer neke imaju toliko jaku hemiju da mogu mackama sa kraćom dlakom bukvalno da sprže vrat i ostave ožiljke. Ja sam ih prvo držao po dan dva sa strane, da ta hemija ispari pa im onda stavljao.
EDIT:
Ako ništa drugo ne uspe, uhvatiš mačku i olupaš je o kamen. Garantovano pola buva pobegne.
SpoilerShow
(šalim se, više volim životinje nego ljude) 
We're all mad here...