Black Swan (2010)
- metallicat
- remike2
Re: Black Swan (2010)
Odličan plakat, jedva čekam film. 
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- remike2
Sinoć pogledao film i jednostavno sam oduševljen viđenim. Očekivao sam dosta vidjevši razne recenzije, ocjene, postere, trailer, itd... te sve moguće hvalospjeve što film dobiva su posve zaslužene. Bez ikakve sumnje mogu reći da je ovo za mene film godine te glavni kandidat za Oscara. Već mi se i prije Aronofsky svidio filmovima kao što su Requiem For A Dream te The Wrestler no ovo mu je zasada uradak karijere koji bi mu po meni trebao donijeti Oscara. Film je vizualno magičan i lijep dizajniran kao jedna velika noćna mora. Film perfektno kombinira dramu i triler sa daškom horrora, tematika je takva da vas ponese i priljepi za ekran i ne pušta vas sve do samog kraja skupa sa glazbom koja je prekrasna i očaravajuća (baš onako slično kako je Kubrick klasičnu glazbu koristio). Film bi se dao okarakterizirati kao kombinacija Kubricka i Polanskog sa daškom Lyncha i to prikazajući nam svijet baleta kroz glavni lik Ninu Sayer koja je psihički nestabilna osoba te se strašno (gotovo i previše trudi) da impresionira sebe i ostale (mamu, redatelja, itd...) te pravo uspije u najnovijoj predstavi/produkciji pod imenom Labuđe Jezero te film prati kroz što ona sve prolazi da bi uspjela - dotakla nivo zadane perfekcije, a to je rivalstvo, odricanje od svega i svačega, pa čak i duboko prodiranje u sebe da bi se izbacio onaj sav maksimum.
Film je dosta freaky i mračan u nekim trenucima te posve nevjerovatan (skoro pa over the top), čak sadrži ponešto i erotike u sebi, no svakako se vidi da je Aronofsky majstor svog posla te je ovaj film napravio sa mnogo duše i osjećaja pazeći na svaki detalj. Mnogo se pričalo hoće li glumačka ekipa baš uspjeti no po meni svi su uspjeli, naročito Natalie Portman u glavnoj ulozi za koju bi rekao da joj je ovo možda čak i uloga karijere (svakako najzahtjevnija i to urađena sa jakim intenzitetom). Nevjerojatno kroz što njen lik sve prolazi (psihički i fizički) te kako Natalie to prikazuje, uloga vrijedna Oscara po meni. Cassel je posve neobičan, ali uvjerljiv te svakako odličan hvatajući malo ružniju i ljigaviju stranu svijeta baleta u tolikoj mjeri da ga zamrzite dok Kunis (u koju sam pomalo i sumnjao) je definitivno pokazala da je spremna za ozbiljnije uloge te ona u svom liku donosi taman onoliko koliko treba da bi ju Nina Sayer smatrala protivnicom. Cijeli film je breathtaking i složio bi se sa komentarom što sam pročitao da je Black Swan nevjerojatno dostignuće u svijetu filma danas koje se mora jednostavno pogledati (sviđa mi se i rating na IMDB-u iako će vjerujem padati), te ko što rekoh: film godine i remek djelo 21. stoljeća!

Film je dosta freaky i mračan u nekim trenucima te posve nevjerovatan (skoro pa over the top), čak sadrži ponešto i erotike u sebi, no svakako se vidi da je Aronofsky majstor svog posla te je ovaj film napravio sa mnogo duše i osjećaja pazeći na svaki detalj. Mnogo se pričalo hoće li glumačka ekipa baš uspjeti no po meni svi su uspjeli, naročito Natalie Portman u glavnoj ulozi za koju bi rekao da joj je ovo možda čak i uloga karijere (svakako najzahtjevnija i to urađena sa jakim intenzitetom). Nevjerojatno kroz što njen lik sve prolazi (psihički i fizički) te kako Natalie to prikazuje, uloga vrijedna Oscara po meni. Cassel je posve neobičan, ali uvjerljiv te svakako odličan hvatajući malo ružniju i ljigaviju stranu svijeta baleta u tolikoj mjeri da ga zamrzite dok Kunis (u koju sam pomalo i sumnjao) je definitivno pokazala da je spremna za ozbiljnije uloge te ona u svom liku donosi taman onoliko koliko treba da bi ju Nina Sayer smatrala protivnicom. Cijeli film je breathtaking i složio bi se sa komentarom što sam pročitao da je Black Swan nevjerojatno dostignuće u svijetu filma danas koje se mora jednostavno pogledati (sviđa mi se i rating na IMDB-u iako će vjerujem padati), te ko što rekoh: film godine i remek djelo 21. stoljeća!
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Otis.Driftwood
Film je fantastican. Jedino sto mi malo smetalo je ta jedno te ista dramska klavirska muzika ali ni blizu toga da je to poremetilo utiske.
- chatterer
dodao bih kako je Aronofsky odlično prikazao surov svijet baleta, fizički i psihički kako je Natalie to podnašala (te ostali glumci), uz dodatan "terror" vlastite majke. Malo sam i iznenađen što film nije označen i kao horor jer ima uznemirujućih scena.remike2 wrote:...
Ostalo si manje-više rekao i slažem se uglavnom
(mogao bi ga i postaviti u 1001 film, odlično si sastavio
- remike2
Slažem se s tim što si rekao za film, i da, vidjevši kolko me film oduševio stavit ću na listu jer on to posve zaslužuje.chatterer wrote:dodao bih kako je Aronofsky odlično prikazao surov svijet baleta, fizički i psihički kako je Natalie to podnašala (te ostali glumci), uz dodatan "terror" vlastite majke. Malo sam i iznenađen što film nije označen i kao horor jer ima uznemirujućih scena.remike2 wrote:...
Ostalo si manje-više rekao i slažem se uglavnom
(mogao bi ga i postaviti u 1001 film, odlično si sastavio)
-
John_Ryder
Film je remek djelo.
- Decadentor
- metallicat
stvarno je wow i definitivno za još jedno gledanje. zaboravila sam još dodatn odličnu dramatičnu muziku
i sve te crno/bijele stvarčice su predivne, pogotovo sam kraj dok slova idu i perje uz njih
u nekim trenutcima je zbilja jeziv i exta čudan i zato mi se još više sviđa.
u nekim trenutcima je zbilja jeziv i exta čudan i zato mi se još više sviđa.

- Bub
10/10
I'm speechless
Ovo je stvarno jedno hebeno remek djelo. Mislio sam da mi balet neće dobro sjesti, ali nekako je izronila moja ženstvena/gay strana, dobro šalu na stranu...mislio sam da će mi balet smetat, ali film je tako dobro organizirano napravljen da sam od samoga početka do kraja bio zabuljen u njega. Nisam znao da Portman ima takove sposobnosti glume, odglumila je fucking nevjerovatno, izrazi na licu su u svakom trenutku bili savšeni. Mila mi nije bila ništa posebno, čisto solidno, dok Winona u toj sporednoj ulozi gdje se ne pojavljuje puno, to malo mi je odglumila odlično.
Fenomenalna psihološka drama i prikaz djevojke koja želi biti savršena u tome što radi, na žalost taj pritisak i stres ju je doveo do ludila.
Treba stvarat ovakvih filmova više.
I'm speechless
Ovo je stvarno jedno hebeno remek djelo. Mislio sam da mi balet neće dobro sjesti, ali nekako je izronila moja ženstvena/gay strana, dobro šalu na stranu...mislio sam da će mi balet smetat, ali film je tako dobro organizirano napravljen da sam od samoga početka do kraja bio zabuljen u njega. Nisam znao da Portman ima takove sposobnosti glume, odglumila je fucking nevjerovatno, izrazi na licu su u svakom trenutku bili savšeni. Mila mi nije bila ništa posebno, čisto solidno, dok Winona u toj sporednoj ulozi gdje se ne pojavljuje puno, to malo mi je odglumila odlično.
Fenomenalna psihološka drama i prikaz djevojke koja želi biti savršena u tome što radi, na žalost taj pritisak i stres ju je doveo do ludila.
SpoilerShow
Nagledao sam se hrpe horora i nijedan me nije toliko strefio kao scena gdje se Beth (Ryder) bode po licu s turpijicom..ufff...tako sam se naježio da je to za ne povjerovat, jednostavno nisam očekivao, tako je bilo iznenada da sam ostao paf.
Zadnja scena odličan prikaz kada se transformira iz dobrog u lošeg labuda i to prepuštanje mračnoj strani. Na kraju je uspijela napraviti što se od nje tražilo i očekivalo, te je sama sebi postala savršena.
Zadnja scena odličan prikaz kada se transformira iz dobrog u lošeg labuda i to prepuštanje mračnoj strani. Na kraju je uspijela napraviti što se od nje tražilo i očekivalo, te je sama sebi postala savršena.
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- remike2
Drago mi je da ima još kojima se ovaj film sviđaBub wrote:10/10
I'm speechless![]()
SpoilerShowNagledao sam se hrpe horora i nijedan me nije toliko strefio kao scena gdje se Beth (Ryder) bode po licu s turpijicom..ufff...tako sam se naježio da je to za ne povjerovat, jednostavno nisam očekivao, tako je bilo iznenada da sam ostao paf.
- Asfodel
Skida se, ništa od kina. Bilo je to jače od mene 
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Wendigo
ja bi to u kinu gledao.
pogotovo nakon ovoliko pozitivnih komentara.
pogotovo nakon ovoliko pozitivnih komentara.
-
John_Ryder
ma ovo bi odmah išao gledat da u kino dođe,makar sam pogledao screener prije 3 tjedna,btw bub potpis na sve što si napisao 
- Asfodel
Film je odličan, ali mi nije sad remek djelo koje ću cijeli život pamtiti ili sl.. valjda
Genijalan je na toliko razina: vizualno je apsolutni melem, gluma je
, nevjerojatno uspješna gradacija priče i svijesti koja je navjerojatan poligon za štošta, zatim uvjerljivost priče iz tog svijeta...i naravno, veličanstvena glazba koja je u gotovo svakoj sceni i pritom je uspjela od običnih stvari napraviti nešto uzvišeno.
Glavna uloga je toliko zahtjevna i kompleksna da je kao naručena za Oscara, objektivno. A sama Portmanica me uistinu iznenadila, sve to bez preglumljivanja, stvarno se sad može reći da jede malu djecu za doručak
Ostatak ekipe isto odličan (ali glavnu ulogu najviše hvalim zbog najtežeg posla).
Inače, ona the scena u bolnici je jedna od najboljih koje sam vidjela u zadnje vrijeme
ne mogu se nadiviti, čista poezija
Valjda zato što je pomalo neočekivana u takvom filmu.
Koliko god analizirala film, svaki aspekt je hvalevrijedan, ALI nema ono nešto, neku sitnicu, u scenarističkom smislu, po pitanju zaokruženosti priče - da bi mi bio remek djelo. Preporučam gledanje u kinu zbog većeg uživanja i opijenosti osjetila, to je baš takav tip filma.
9/10
Genijalan je na toliko razina: vizualno je apsolutni melem, gluma je
Glavna uloga je toliko zahtjevna i kompleksna da je kao naručena za Oscara, objektivno. A sama Portmanica me uistinu iznenadila, sve to bez preglumljivanja, stvarno se sad može reći da jede malu djecu za doručak
Inače, ona the scena u bolnici je jedna od najboljih koje sam vidjela u zadnje vrijeme
Koliko god analizirala film, svaki aspekt je hvalevrijedan, ALI nema ono nešto, neku sitnicu, u scenarističkom smislu, po pitanju zaokruženosti priče - da bi mi bio remek djelo. Preporučam gledanje u kinu zbog većeg uživanja i opijenosti osjetila, to je baš takav tip filma.
9/10
Last edited by Asfodel on 11 Jan 2011, 14:26, edited 1 time in total.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out