ribaAšow wrote:wtf je pišmolj?
HorrorHR vs kuhinja
- john_constantine
- Ašow
Re: HorrorHR vs kuhinja
Koji je Hrvatski naziv za pišmolja?
VIDIM da je riba i pretpostavljam da je morska
- HorrorHR
- Site Admin
hrvatski naziv za pišmolj je pišmoljAšow wrote:Koji je Hrvatski naziv za pišmolja?
dodatna imena: mol,pišmolj bjelan,ugotica oćak, pišmolj od parangala...
- Ašow
Jebote, nikad nisam čuo za tu ribu.
Pitah i starog (kuhar je 25 godina već i školovao se u Istri) i nema blage za ribu koja se zove pišmolj niti ijedno od ovih imena. A u njegovu stručnost ne sumnjam.
Pitah i starog (kuhar je 25 godina već i školovao se u Istri) i nema blage za ribu koja se zove pišmolj niti ijedno od ovih imena. A u njegovu stručnost ne sumnjam.
- Wendigo
da.. nisam ni ja nikada čuo za tu ribu, a relativno dobro poznam morske jestive ribe.
eto, sad znam.
eto, sad znam.
- Jane Doe
ma to je neki ilegalni imigrant tamo negdje iz kineskog mora doplivao
šala mala
šala mala

- Ašow
Možda se ta riba hrani bakterijama koje je NASA otkrila, pa šef iskušava granice izdržljivosti jedući ribu koja ždere arsen?Jane Doe wrote:ma to je neki ilegalni imigrant tamo negdje iz kineskog mora doplivao![]()
Most hihgly-unlikely, but worth a shot?
- HorrorHR
- Site Admin
#079 - 05.12.2010
Timballo di melanzane
Odlično sicilijansko jelo u kojemu se pašta sa domaćom pasatom i sirevima zapeče u okviru od balancana (patlidžana).

U koracima rada ide ovako:
1) Pasata: celer, mrkvica, svježi bosiljak, pelati, sol, papar - kasnije u miskeru izblendati (40 min se kuha na laganoj vatri) - dodao sam malo i plavca malog pri početku
2) Na tanko narezane fete balancana se umoče u brašno (sa malo kajenskog papra), preprže, ostave na papirnatom ručniku koji upije ulje, posoliti i pustiti na toplom
3) Paštu neku manju ala ovu moju al dente skuhati.
4) U pasatu staviti paštu i komadiće mozzarelle i svježe naribanog parmigiano regiano
5) Vatrostalnu posudu namazati maslacem, posložiti unutra balancan, te staviti paštu na balancan. Gornji dio pašte isto zatvoriti sa balancanom.
6) Peći na 180 min 45 min, izvaditi van, staviti na posudu drvenu dasku, okrenuti na drugu stranu i voila, odličan ručak
Iz profila:

Timballo di melanzane
Odlično sicilijansko jelo u kojemu se pašta sa domaćom pasatom i sirevima zapeče u okviru od balancana (patlidžana).

U koracima rada ide ovako:
1) Pasata: celer, mrkvica, svježi bosiljak, pelati, sol, papar - kasnije u miskeru izblendati (40 min se kuha na laganoj vatri) - dodao sam malo i plavca malog pri početku
2) Na tanko narezane fete balancana se umoče u brašno (sa malo kajenskog papra), preprže, ostave na papirnatom ručniku koji upije ulje, posoliti i pustiti na toplom
3) Paštu neku manju ala ovu moju al dente skuhati.
4) U pasatu staviti paštu i komadiće mozzarelle i svježe naribanog parmigiano regiano
5) Vatrostalnu posudu namazati maslacem, posložiti unutra balancan, te staviti paštu na balancan. Gornji dio pašte isto zatvoriti sa balancanom.
6) Peći na 180 min 45 min, izvaditi van, staviti na posudu drvenu dasku, okrenuti na drugu stranu i voila, odličan ručak
Iz profila:

- elrania
ajme, da da da
ovo tjeram bilo kog s pećnicom da mi radi
ovo tjeram bilo kog s pećnicom da mi radi
- remike2
Predobro izgleda.

But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Wendigo
- Ašow
- metallicat
- Asfodel
- HorrorHR
- Site Admin
#080 - 08.12.2010
Pureća rolada sa povrćem
Puretina namazana dijon senfom, dobro posoljena i popaprena. Unutra ide slovenski kombo - sir Luka i kraški pršut (najbolji pršut bar po meni), te još malo soli papra, svježi vlasac i bosiljak. Meso se prvo na brzo preprži na rebrastoj tavi.

Zapeče se 40 min sa raznim povrćem - šampinjoni, pomidor, crvena paprika, tikvice i balancani (patlidžani). Podlije se nakon 20 min sa povrtnim temeljcem.

Jako fino ispadne, samo pripazite da dobro začinite povrće - ja stavim u jednu posudu, začinim pa rukama to pošteno izmiješam.

Pureća rolada sa povrćem
Puretina namazana dijon senfom, dobro posoljena i popaprena. Unutra ide slovenski kombo - sir Luka i kraški pršut (najbolji pršut bar po meni), te još malo soli papra, svježi vlasac i bosiljak. Meso se prvo na brzo preprži na rebrastoj tavi.

Zapeče se 40 min sa raznim povrćem - šampinjoni, pomidor, crvena paprika, tikvice i balancani (patlidžani). Podlije se nakon 20 min sa povrtnim temeljcem.

Jako fino ispadne, samo pripazite da dobro začinite povrće - ja stavim u jednu posudu, začinim pa rukama to pošteno izmiješam.