Dexter

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
filmofil

Re: Dexter

Post by filmofil » 29 Nov 2010, 20:11

pa i nemaju nešto previše toga za ugurat, samo riješe jordana i liddyja...a što se njegove sestre tiče, mislim da će nam tu ostavit sitni cliffhanger do sljedeće sezone, vjerojatno će ona u zadnjoj sceni nešto presudno otkrit
This is the Zodiac speaking.

Wendigo

Post by Wendigo » 29 Nov 2010, 20:14

to i ja očekujem, debra jednostavno mora saznati.. pogotvo iz razloga koliko se trudi da bude što bolji detektiv (što jest, jest.. zna/voli svoj posao i talentirana je, plus utjecaj harrya, dokazivanje itd.), a i "mala" injekcija apsolutne drame i pomutnje nebi škodila i usput dala materijala za nove radnje, twistove itd. :)
Last edited by Wendigo on 29 Nov 2010, 20:19, edited 1 time in total.

filmofil

Post by filmofil » 29 Nov 2010, 20:18

tako je, idealno bi bilo da 6. sezona bude zadnja, ali da deb cijelo vrijeme zna za dextera...to bi otvorilo jednu potpuno novu dimenziju seriji, a i kakva bi to dilema bila...deb koja je svih 5 sezona u seriji ispred svih što se morala i časti tiče saznaje da joj je 'brat' serijski ubojica...naravno da bi pretrpila to i ne bi nikom rekla, ali mislim da bi ju to dotuklo i u njenoj glavi oduzelo privilegiju da se više bavi tim poslom

no, pričekajmo da završi ova sezona prvo :)

Wendigo

Post by Wendigo » 29 Nov 2010, 20:22

debra mi je (poslije dextera, ofc.) definitivno najbolji i najdraži lik u seriji.

da nije na rubu anoreksije, ženio bih je sam tak. :lol:

Scarface

Post by Scarface » 29 Nov 2010, 23:30

Meni je dijalog između Deb i Dexa o tome kako neki ljudi zaslužuju umrit bija prilično očit nagovještaj da ga ona otkriva u ovoj sezoni, a i scenaristi su gotovo to odali u jednom intervju-u, tako da tu nema dileme- ili otkriva al se ne stigne s njim suočit i to nam ostave ka cliff il bude sve s otvorenim kartama.

I 10. je više zatišje pred oluju, sasvim prosječna epizoda. I Jordan Chase mi je iza Trinityja definitivno najmoćniji negativac, ima nenormalno jaku karizmu, a i zanimljiv psihološki profil.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 29 Nov 2010, 23:54

da, i meni jordan postaje sve bolji i bolji...prvo sam imao dojam da je bezopasna sitna riba i da će samo ispunit kvotu mrtvih za dextera, ali onda je prerasao u nešto puno više, pogotovo nakon zadnje 2 epizode

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Nov 2010, 11:32

aha, fora je što dex sad ima posla sa cijelom organizacijom, za razliku od prijašnjih sezona u kojima je lovio individualce.

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Nov 2010, 20:51

eh, sada sam zainteresiran, ali čekati ću da završi ova sezona. Bar da pogledam drugu sezonu Sinova anarhije...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 01 Dec 2010, 16:15

Evo moj poredak antagonista u seriji, počevši od najslabijeg mi:

Skinner- površan lik, ubačen bez ikakvog smisla u samu radnju, i baš zbog preuveličavanja lika dajući mu finale 3. sezone, ona je većini fanova i najlošija.

Liddy- nedovoljno okarakteriziran lik s jako puno potencijala. Šteta.

Lila- ka samostalan lik ne funkcionira toliko dobro, ali u dobitnoj kombinaciji zvanoj 2. sezona biva dio savršenog stroja.

Ice Truck Killer- mnogima numero uno, prvi pravi negativac, Dexteru puno više od pukog neprijatelja, međutim, nije dovoljno karizmatičan ka sljedeći villaini.

Miguel Prado- fenomenalno okarakteriziran lik, koji doživljava vidljivu promjenu od samog početka 3. sezone pa do kraja, jako nepredvidiv, impulzivan i agresivan, s jako dobro skrivenim unutarnjim demonima koji polako izlaze na vidjelo

Jordan Chase- možda po mnogima ne zaslužuje ovako visoko misto, ali podiga je kvalitetu 5. sezone za 50 %, i po meni, ukra svaku scenu Michaelu Hallu koju dijeli s njim. Njegova karizma i snaga uvjeravanja me čak podsjeća na Red Johna i mrežu koju stvara oko sebe, te lakoća kojom manipulira onima labilne volje mene je ostavila bez daha. Definitivno najveće iznenađenje sezone i lik koji tel čeka svoju sudbinu.

Trinity Killer- riči su suvišne, Lithgow je bezobrazno dobra glumčina, ono, baš bezobrazno.

Doakes- uvjerljivo najbolji lik cile serije, osim Dextera, naravno. Mislin da je sad svima žaj šta je tako rano napustija show, jer sve šta je slijedilo bilo je uspoređeno s njegovim likom i storylineom koji ga je pratija, i ništa nije niti će bit toliko dobro ili bolje.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wendigo

Post by Wendigo » 01 Dec 2010, 16:31

u globalu se slažem s ovom listom. i doakesa neću prežaliti, nikada.. :(

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2010, 16:40

više manje se slažem sa listom osim što je ice truck killer za mene sigurno u top 3...priznajem, bilo je malo razočaranje kad sam vidio tko stoji iza svega, ali ona igra miša i mačke između dextera i njega je to što me privuklo seriji i mislim da mu je jedino trinity bio tolika prijetnja kao taj ice truck killer
SpoilerShow
ice truck killer mu je istraumatizirao sestru, a trinity je ubio ritu...takav impact nije imao nitko osim njih što se glavnih antagonista tiče
a za doakesa se slažem, mijenjao bi ga skoro za svakog sadašnjeg sporednog lika (jedino masuku ne bi dao :D )...a njegova zamjena, quinn, mu nimalo nije dostojan

Scarface

Post by Scarface » 01 Dec 2010, 16:49

Quinn je unatoč najavama ispa nešto sasvim drugo i ne bi ga zva zamjenom za Doakesa. To je bila očita navlakuša scenarista, a jedino je Liddy posljedica koju triba riješit. Sad kad sagledam cilu 5. sezonu, Liddy je potpuno suvišan lik.

filmofil

Post by filmofil » 01 Dec 2010, 16:56

pa da, tako se čini za sada, ali sezona još nije gotova...liddy mora biti okidač za nešto, ne vjerujem da je tu tek tolko...ja još uvijek neću davat neke zaključke o 5. sezoni, mislim da nas čeka vatreno finale svega ovoga...postoji nekoliko priča koje će se u te 2 epizode isplesti

Scarface

Post by Scarface » 01 Dec 2010, 17:02

Zapravo je meni već sve manje jasno, nema tu baš toliko mogućih isprepletanja (ništa ne može nadmašit 2. sezonu koja je bog tie-inova). Liddy je očita spona između Deb/ Quinna i Dextera. Mene jedino jako, jako zanima šta će bit s Lumen. Mogu se kladit da će ostat živa, i zato me još više zanima njena sudbina.

callac

Post by callac » 01 Dec 2010, 23:56

u jebate šta se tu sve izdogađalo dok sam ja odgađala gledanje :lol:
enivej, odlične zadnje tri epizode, konačno se nešto i događa!!!!!! koliko god ne volim tu glumicu, lumen kao lik u seriji mi se čak i sviđa i htjela bi da ostane sa dexterom, za razliku od lile, lumen nije ludača po prirodi već iz potrebe, kao posljedica sjebane situacije!
i baš me živo zanima šta je to natjeralo grupu dječaka da naprave tako groznu stvar, nadam se da ono objašnjenje nije jedini već da postoji nešto više!
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Post Reply