Prosto ne mogu da verujem da ima ljudi koji kazu da je House of 1000 corpses sranje film.
Ja sam ovaj film bukvalno gledao 10 puta , ako ne i vise , i cesto , umesto muzike za spavanje , pustim ili ovaj film ili The devil's rejects.
Rob zombie je uspeo da napravi nesto sto se vecina nije usudila , old school thrash horror.
Vidi se da je uradio film kao omaz horor filmovima iz 70ih , i uspeo je. Pre sam izbegavao film zato sto sam video cover i skapirao sam da ce biti sranje , pa sam ga pogledao 1 .put i nista , pa josh jednom , pa josh jednom i josh i josh i film me svaki put sve vise i vise odusevi. Posebno sto mi se svidja u filmu su medjuscene ( kad devojka sanja da trci livadom i naidje na Dr. S grob , zena koja ispricava sta joj je bigfoot radio itd ....)
Karakter kao sto je Otis Driftwood je jedan od najjachih i najboljih negativaca koje sam imao prilike da gledam preko ekrana.
Tu je i Spaulding , Tiny , Earl , Dr. Satan .......film ce , ako vec nije , steci status kultnog filma. Ma , vec jeste. A kasnije ce se josh vise ceniti.
Sve sto nije uradio House of 1000 corpses uradio je The Devil's Rejects.
Mnogo drugaciji , ozbiljniji film , koji obiluje sjajnom muzikom koju je izabrao Rob Zombie , pre svega mislim na Terry Reida i na pocetak kad Otis i Baby beze iz kuce od Blind Willie Johnson su docarali atmosferu do savrsenstva.
Rob zombie je rekao dok je radio film da radnje filmova voli da smesta u 70e jer je tada bilo mnogo sirovije jer nije bilo mobilnih telefona , retko je ko imao televizor , nije postojao gps , internet itd .....a to je ono sto horror film moze napraviti dobrim.
Gotovo sve lokacije u filmu rob je smisljao usput i sa minimalnim ukrasavanjem.
- Kuca gde zivi Captain Spaulding je zapravo napustena rupcaga pored puta, nista nisu menjali , samo su ubacili tv.
- Mesto gde je otis sakrio pistolje je neki napusteni kokosinjac
...itd itd......
Meni su oba filma , sjajna ......i nikad mi nece dosaditi.