Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Ašow
Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?
Patrick Süskind - Parfem
Odlična knjiga. Od početka do kraja.
Odlična knjiga. Od početka do kraja.
- john_constantine
Gordon Dahlquist - Staklene knjige kradljivaca snova - dosta teška za čitanje iz više razloga. Previše opisivanja svega i svačega zbog kojih na početku zamara čitatelja i zamršene radnje s predugim uvodom, ali kasnije postaje sve više zanimljivije. 18 stoljeće, alkemija, zanimljivi likovi, preokreti, erotika, bizarne scene, odlična završnica, sjajni glavni likovi i zanimljiva radnja. Chang mi je najjači lik u knjizi. Ali zahtijeva pažljivo čitanje s obzirom da je lako izgubiti se u radnji...
Michel puši karu.
- Ašow
Pavle Kalinić - Prtljaga
kratke priče o ratu i politici. Jednostavno za čitanje i zanimljive situacije.
Pisac zna prenijeti čitatelju svjedočanstva u kojima progovara o besmislenosti ratovanja.
http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... njiga=3041
kratke priče o ratu i politici. Jednostavno za čitanje i zanimljive situacije.
Pisac zna prenijeti čitatelju svjedočanstva u kojima progovara o besmislenosti ratovanja.
http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... njiga=3041
- Ašow
Sue Townsend - Novi jadi Adriana Molea
Čitao sam prvi dio još u srednjoj, pa me ovo zapalo.
Zanimalo me dal pojebe išta u ovom dijelu. Pri kraju knjige naglo postane nihilist zbog zavrzlama u obitelji i ne pojebe ništ, premda na kraju kaže nešta u stilu kako je dobro imati žensku ljubav.
Ae, bar je bilo zanimljivo za čitanje. Par novih knjiga sam kupio, pa se bacam na čitanje weeee
Zanimalo me dal pojebe išta u ovom dijelu. Pri kraju knjige naglo postane nihilist zbog zavrzlama u obitelji i ne pojebe ništ, premda na kraju kaže nešta u stilu kako je dobro imati žensku ljubav.
Ae, bar je bilo zanimljivo za čitanje. Par novih knjiga sam kupio, pa se bacam na čitanje weeee
- john_constantine
ma prva knjiga mi je baš bila odlična i više puta sam ju čitao i krepavao od smijeha. Ali ostatak knjiga iz tog serijala, dno dna... Mislim, više uopće nije smiješno, a kasnije postaje tako nebulozno da više nema smisla. Njegova bivša cura se jebe s očuhom, a on spava u špajzi. Ili to kako se zaljubi u psihijatricu i što sve... bezveze.Ašow wrote:Sue Townsend - Novi jadi Adriana Molea
Michel puši karu.
- Ašow
I ja sam u prvoj uživao, legendarna je 
Znaci bolje je da ne čitam dalje da si ne pokvarim ovo sto sam procitao. gg onda.
Znaci bolje je da ne čitam dalje da si ne pokvarim ovo sto sam procitao. gg onda.
- Asfodel
Ja sam serijal dovršila u osnovnoj pa se ne sjećam detalja, al znam da nije baš divota od zanimljivosti..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Wendigo
prve dvije, eventualno treća su super. ostatak nisam čitao niti imam volje..
- john_constantine
Tragovi - demonska strijela - mislim, gledam naslovnicu bez čitanja poleđine i pomislim da je riječ o nekom jeftinom CSI krimiću. Čitam knjigu... lik je 16 godišnjak. ok... I čitam dalje, ima robota koji radi sve CSI poslove umjesto njega... WTF? Da sam pročitao poleđinu, skužio bi da je riječ o nekakvoj dječjoj debilnoj književnoj serijalu koji se izgleda događa u budućnosti, s takvim klišejiziranim likovima i blesavim opisima smrti i razvoju radnje i odnosa klinca i CSI robota, s takvim blesavim razgovorima i sve ostalo. Mislim, volim povremeno pročitati dječje/tinejdžerske romane, ali ovo je za mene neprobavljivo.
Michel puši karu.
- A$H
trenutno citam Bruceovu autobiografiju If Chins Could Kill: Confessions of a B Movie Actor..koju dobih za rockas od male..knjiga je novo UK izdanje sa nekim novim dodacima..pa je ukupno velika 344 stranice..i knjiga rasutra!

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- HorrorHR
- Site Admin
kakvi dodaci pak? imam ovu US, nisam nikada pročitao 
- john_constantine
Harakiri, jaje i amputacije - eh, puno puta sam pročitao tu knjigu i ta mi uvijek ostavi ono "mučan" dojam poslije čitanja. Jednostavno su sve te opisane stvari previše i za mene iako sam fasciniran tim ero gurom. Planiram pogledati (ako nađem) taj zloglasni film "Horror of a Deformed Man". A mange, iako si govorim da bi mogao pročitati, nikako da se natjeram da ih potražim. ali i dalje me užasno živcira tih hrvatski prijevodi stranih filmova. Umjesto suicide klub, klub samoubojica ili Detektiv noćnih mora umjesto Nightmare detective. Ali tema je baš odlično napisana iako knjiga nije baš za svakoga. Samo mislim da bi bolje razumio to o čemu Velimir piše, mislim da bi trebao jedanput proći kroz te opisane "knjige" da bi se bolje razumio taj Japanski mentalitet.
Našao film.
Našao film.
Michel puši karu.
- Wendigo
malformed.john_constantine wrote:Harakiri, jaje i amputacije - eh, puno puta sam pročitao tu knjigu i ta mi uvijek ostavi ono "mučan" dojam poslije čitanja. Jednostavno su sve te opisane stvari previše i za mene iako sam fasciniran tim ero gurom. Planiram pogledati (ako nađem) taj zloglasni film "Horror of a Deformed Man". A mange, iako si govorim da bi mogao pročitati, nikako da se natjeram da ih potražim. ali i dalje me užasno živcira tih hrvatski prijevodi stranih filmova. Umjesto suicide klub, klub samoubojica ili Detektiv noćnih mora umjesto Nightmare detective. Ali tema je baš odlično napisana iako knjiga nije baš za svakoga. Samo mislim da bi bolje razumio to o čemu Velimir piše, mislim da bi trebao jedanput proći kroz te opisane "knjige" da bi se bolje razumio taj Japanski mentalitet.
Našao film.
inače, dosta naporan i čudan film.. nije mi ga se dalo pogledati do kraja.
- john_constantine
a uz to sam našao i onu animiranu ekranizaciju jedne od opisanih mangi Midori. Ona djevojčica što ostane bez roditelja i završi u cirkusu nakaza, gdje ju ovi siluju, ližu oko i zlostavljaju. Pa ju spašava patuljak - mađioničar... A za mange, ne znam da li ih je moguće naći u prijevodu ili na netu. Pokušati ću...Wendigo wrote:malformed.john_constantine wrote:Harakiri, jaje i amputacije - eh, puno puta sam pročitao tu knjigu i ta mi uvijek ostavi ono "mučan" dojam poslije čitanja. Jednostavno su sve te opisane stvari previše i za mene iako sam fasciniran tim ero gurom. Planiram pogledati (ako nađem) taj zloglasni film "Horror of a Deformed Man". A mange, iako si govorim da bi mogao pročitati, nikako da se natjeram da ih potražim. ali i dalje me užasno živcira tih hrvatski prijevodi stranih filmova. Umjesto suicide klub, klub samoubojica ili Detektiv noćnih mora umjesto Nightmare detective. Ali tema je baš odlično napisana iako knjiga nije baš za svakoga. Samo mislim da bi bolje razumio to o čemu Velimir piše, mislim da bi trebao jedanput proći kroz te opisane "knjige" da bi se bolje razumio taj Japanski mentalitet.
Našao film.
Evo, baš sam morao uzeti slučajno jedan od najbolesnijih "Death face", ali baš me zanima kakav je.
Michel puši karu.
- Scarface
Wendigo wrote:malformed.john_constantine wrote:Harakiri, jaje i amputacije - eh, puno puta sam pročitao tu knjigu i ta mi uvijek ostavi ono "mučan" dojam poslije čitanja. Jednostavno su sve te opisane stvari previše i za mene iako sam fasciniran tim ero gurom. Planiram pogledati (ako nađem) taj zloglasni film "Horror of a Deformed Man". A mange, iako si govorim da bi mogao pročitati, nikako da se natjeram da ih potražim. ali i dalje me užasno živcira tih hrvatski prijevodi stranih filmova. Umjesto suicide klub, klub samoubojica ili Detektiv noćnih mora umjesto Nightmare detective. Ali tema je baš odlično napisana iako knjiga nije baš za svakoga. Samo mislim da bi bolje razumio to o čemu Velimir piše, mislim da bi trebao jedanput proći kroz te opisane "knjige" da bi se bolje razumio taj Japanski mentalitet.
Našao film.
I deformed i malformed je točno, stvar je u distributerskim nazivima.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.