HorrorHR vs kuhinja

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 18 Oct 2010, 17:41

callac wrote:horror, dobila sam danas od jednog talijana originalni parmigiano romano i aceto balsamico... :tonqe: daj neke recepte baci za te sastoke, ja ga planiram jest samog ili se udavit u aglio olio e peperoncino, jedna od omiljenih tjestenina...
za sir - pašte, pašte i samo pašte :) i to na nikakvoj bijeloj bazi, već crvenilo, pomidorini, pelati i taj đir.
možeš si i one parma crostini napraviti, idu odlično uz bilo koju jaču paštu - samo narežeš na dijagonalno neki uski dugi krug, naribaš parmigiano na njega. u tavu za peć staviš onaj baking sheet i na to isto parmezana, kruh 4-5 minute (ovisi kako ga voliš, krustavijeg ili ne) cca na 200, jedna i druga strana i milina ;)

a za aceto, to koristimo samo za salate, makar ide i u kombinaciji sa nekim jačim umakom na bazi češnjaka (ne zajedno nego kao kontra). mislim da imam na nekoj slici sa pohanim ugorom.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Oct 2010, 17:52

#067 - 18.10.2010

Juha od oslića

Image

Juha reda radi, danas sam solo jeo, pa da iskoristim ostatak oslića.

Zapečeni punjeni oslić umotan u pancetu

Image

Punjenje: luk na maslacu, svježi peršin, začinsko bolje i krušne mrvice na tome
Prilog: kuhani krumpir i mahune.

Recept uzeo iz knjige o Irskoj kuhinji koju mi frend poklonio nakon što je godišnji proveo tamo. Finalni rezultat - iznimno dobro. Kombinacija punjenja, ribe i omotača rezultira punim okusom,

Pogled na prerezanu rolicu:

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Oct 2010, 17:53

e što je to kadaif? Ono, turska kuharica iz 1001 noć, i ima neki kolač kadaif. I traži se kadaif, a što bi to trebalo biti? :?:
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Oct 2010, 17:56

john_constantine wrote:e što je to kadaif? Ono, turska kuharica iz 1001 noć, i ima neki kolač kadaif. I traži se kadaif, a što bi to trebalo biti? :?:
pojma nemam, evo ti link na wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/Kanafeh

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Oct 2010, 18:18

ma teško da ću se baviti tim turskim kolačima... šorbet i čak 50 dag šećera u skoro svim njihovim kolačima...
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Oct 2010, 15:45

#068 - 19.10.2010

Piletina s umakom od naranče i dijon senfa sa pireom od batate i mrkve

Image

Prvi put radio ovaj umak, pa nisam htio riksirati da umočim svu piletinu još na minutu dvije u tavi u njega.
Ispao jako dobar, zanimljivija kombinacija jakog dijona, slatke naranče i kiselog jogurta.

callac

Post by callac » 20 Oct 2010, 20:32

HorrorHR wrote:
callac wrote:horror, dobila sam danas od jednog talijana originalni parmigiano romano i aceto balsamico... :tonqe: daj neke recepte baci za te sastoke, ja ga planiram jest samog ili se udavit u aglio olio e peperoncino, jedna od omiljenih tjestenina...
za sir - pašte, pašte i samo pašte :) i to na nikakvoj bijeloj bazi, već crvenilo, pomidorini, pelati i taj đir.
možeš si i one parma crostini napraviti, idu odlično uz bilo koju jaču paštu - samo narežeš na dijagonalno neki uski dugi krug, naribaš parmigiano na njega. u tavu za peć staviš onaj baking sheet i na to isto parmezana, kruh 4-5 minute (ovisi kako ga voliš, krustavijeg ili ne) cca na 200, jedna i druga strana i milina ;)

a za aceto, to koristimo samo za salate, makar ide i u kombinaciji sa nekim jačim umakom na bazi češnjaka (ne zajedno nego kao kontra). mislim da imam na nekoj slici sa pohanim ugorom.
eee, tek sad ovo vidim!!! hvala, a i mislila sam ga za tako nešto upotrebljavati, nikako da se odlučim otvoriti ga jer je savršeno zapakiran sa malim nožićem koji visi sa strane :mrgreen: a kad ga jednom otvorim treba ga i potrošiti, ne znam koja je trajnost nakon otvaranja...
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Oct 2010, 22:18

callac wrote:eee, tek sad ovo vidim!!! hvala, a i mislila sam ga za tako nešto upotrebljavati, nikako da se odlučim otvoriti ga jer je savršeno zapakiran sa malim nožićem koji visi sa strane :mrgreen: a kad ga jednom otvorim treba ga i potrošiti, ne znam koja je trajnost nakon otvaranja...
pravi aceto balsamico tradizionale možeš otvoriti i držati godinama samo mora tipa u ormaru. ne brini se za njega, btw čitam baš neku bibliju talijanske kuhinje i neki dan sam baš čitao poglavlje o acetu balsamicu i sjetio se tebe kada sam vidio neke recepte. baci mi mail ako te zanima, mogu ti i neki recept iz nje skenirati.

callac

Post by callac » 20 Oct 2010, 22:25

HorrorHR wrote:
callac wrote:eee, tek sad ovo vidim!!! hvala, a i mislila sam ga za tako nešto upotrebljavati, nikako da se odlučim otvoriti ga jer je savršeno zapakiran sa malim nožićem koji visi sa strane :mrgreen: a kad ga jednom otvorim treba ga i potrošiti, ne znam koja je trajnost nakon otvaranja...
pravi aceto balsamico tradizionale možeš otvoriti i držati godinama samo mora tipa u ormaru. ne brini se za njega, btw čitam baš neku bibliju talijanske kuhinje i neki dan sam baš čitao poglavlje o acetu balsamicu i sjetio se tebe kada sam vidio neke recepte. baci mi mail ako te zanima, mogu ti i neki recept iz nje skenirati.
ma ne brine mene aceto kad se otvori nego sir :mrgreen: a mail imaš, onaj callac...igram nagradnu igru true blood pa svakako pošalji recepte, obožavam talijansku kuhinju :tonqe:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 Oct 2010, 00:07

callac wrote:ma ne brine mene aceto kad se otvori nego sir :mrgreen: a mail imaš, onaj callac...igram nagradnu igru true blood pa svakako pošalji recepte, obožavam talijansku kuhinju :tonqe:
još gledam kakav nož si dobila uz to :mrgreen: pošaljem ti ako zaboravim, što vjerojatno hoću, slobodno me podsjeti ;)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Oct 2010, 02:33

#069 - 22.10.2010

"Pita" od brancina i krumpira

Image

Gornji layer pire od krumpira, donji brancin prvo kuhan u mlijeku, vodi i limunu, a poslije samo očišćeno mlijeko spojenu u umak koji se radi slično kao beschamel. Zapečeno sve na kraju 20 min.

Image

Recept ponovno iz Irske kuharice ( http://www.amazon.com/Irish-Food-Cookin ... 068164284X ).

Ašow

Post by Ašow » 24 Oct 2010, 02:43

pjeate šefe, ovo mora da valja.
--------
Last.fm

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 26 Oct 2010, 16:54

#070 - 26.10.2010

Pureća rolada u umaku od bundeve

Image

Making of :mrgreen:

Punjenje: nakon što se dobro nalupa, premaže se lagano za dijon senfom, pureća šunka, malo svježeg kravljeg sira, pancete, svježeg vlasca, vrganji - začiniti sa soli i paprom i malo kajenskog papra. Zarolano se stavlja u alu foliju i tako peče na 190/200 60-70 minuta.

Image

Ašow

Post by Ašow » 26 Oct 2010, 16:57

rolanje je uvijek do jaja.
--------
Last.fm

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Nov 2010, 16:58

#071 - 12.11.2010