Slike, crteži i sl.

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Scarface

Re: Slike, crteži i sl.

Post by Scarface » 08 Oct 2010, 23:33

Meni je ovo predobro, u duhu modenrog doba. Da ovako izgleda, sigurno bi uspija i u Americi i danas bi željno iščekivali ekranizaciju koju s ovakvim Zagorom nikad nećemo dočekat. Corpse paint i tamna odjeća daju izgled pravog "duha", i sve puno više baca na Batmana, dok je ovaj originalni u duhu Supermana.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Andrej

Post by Andrej » 08 Oct 2010, 23:57

Scarface wrote:Meni je ovo predobro, u duhu modenrog doba. Da ovako izgleda, sigurno bi uspija i u Americi i danas bi željno iščekivali ekranizaciju koju s ovakvim Zagorom nikad nećemo dočekat. Corpse paint i tamna odjeća daju izgled pravog "duha", i sve puno više baca na Batmana, dok je ovaj originalni u duhu Supermana.
Slažem se s s time o uspevanju u Americi, ali to je i razlika između strip škole Evrope i njih. Ovakav bi bio samo još jedan Marvel prdonja. Toliko su se zalepili za šminkanje heroja, da sam se posle trećeg stripa izgubio.
We're all mad here...

Scarface

Post by Scarface » 09 Oct 2010, 00:17

Andrej wrote:
Scarface wrote:Meni je ovo predobro, u duhu modenrog doba. Da ovako izgleda, sigurno bi uspija i u Americi i danas bi željno iščekivali ekranizaciju koju s ovakvim Zagorom nikad nećemo dočekat. Corpse paint i tamna odjeća daju izgled pravog "duha", i sve puno više baca na Batmana, dok je ovaj originalni u duhu Supermana.
Slažem se s s time o uspevanju u Americi, ali to je i razlika između strip škole Evrope i njih. Ovakav bi bio samo još jedan Marvel prdonja. Toliko su se zalepili za šminkanje heroja, da sam se posle trećeg stripa izgubio.
Zapravo, Bonelli odudara i od strip škole Europe koja je profinjena, dok je prvotni šund. Ovaj Zagor bi zapravo više pasa francusko-belgijskoj školi, nego superjunačkoj.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Andrej

Post by Andrej » 09 Oct 2010, 04:00

Scarface wrote: Zapravo, Bonelli odudara i od strip škole Europe koja je profinjena, dok je prvotni šund. Ovaj Zagor bi zapravo više pasa francusko-belgijskoj školi, nego superjunačkoj.
Francuska škola stripa je među boljima na svetu i koliko su mi upućeniji u tematiku pričali, veoma su traženi crtači u ostatku sveta. Meni je njihov crtež fenomenalan, pre svega jako izražajan i umetnički, ali koliko god da zastupam tezu da je strip prvenstveno vizuelna umetnost, i dalje ne mogu da izbacim iz sebe ljubav prema hiperprodukciji italijanske škole.
Najbolji primer nadoknađivanja kvaliteta crteža - pričom i šmekom je Marti Misterija. Realno gledano, crtan toliko smešno i dečiji naivno, a opet s druge strane - s pravom je dostigao kultni status u strip komuni.
Valjda je detinjstvo krivo i odrastanje uz njihove radove. Sad mi već više prija crtež nalik ovome što si postavio, jer se naravno apetiti šire i ukus istančava.
We're all mad here...

Ašow

Post by Ašow » 09 Oct 2010, 18:13

Image

:)
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Oct 2010, 19:35

hm, koliko god to fora izgledalo, povremeno mi se gade ti coveri...
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 10 Oct 2010, 04:45

Ašove, mislim da je ovo skroz pogrešan pristup polugoloj devojci sa raširenim nogama. :facepalm:
We're all mad here...

Ašow

Post by Ašow » 10 Oct 2010, 13:25

Meni je ta vrsta arta super.
--------
Last.fm

Ašow

Post by Ašow » 11 Oct 2010, 18:43

Image
--------
Last.fm

BakaRex

Post by BakaRex » 12 Oct 2010, 11:14

Ašow kak si ti guba! predobri coveri
Mogel bi meni napraviti neki za moj bend Zona Demona
Koliko kn?
Coprnjak sam i ni DRIM-KEČER vas nebu spasil !

Ašow

Post by Ašow » 12 Oct 2010, 12:54

BakaRex wrote:Ašow kak si ti guba!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sry, al ovo me jednostavno oteralo u smijeh :lol:
--------
Last.fm

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Oct 2010, 13:20

dobar mi je ovaj crtež zagora. jest da je američki prenabrijan i da malo u faci podsjeća na spawna, ali je čisto ok.. i napokon normalna sjekira, a ne onaj kamen na štapu... :lol:

Josef K

Post by Josef K » 16 Oct 2010, 15:28

Jel ima neko ko je dobar s photoshopom i da ima malo dobro volje da mi sliku jednu uredi? :D

Bub

Post by Bub » 17 Oct 2010, 13:34

Zadro wrote:Jel ima neko ko je dobar s photoshopom i da ima malo dobro volje da mi sliku jednu uredi? :D
Zadro napravio sam ti poster i poslao na MSN mail što ti je u profilu.

Josef K

Post by Josef K » 17 Oct 2010, 13:39

Super je. Fala :supz:

Post Reply