Andrej wrote:Ja samo ne razumem, zašto beli Evropljani i Amerikanci, imaju potrebu da izgledaju kao pripadnici zajednica lovaca/sakupljača i imitiraju bantu crnce iz dungli i pustinja????
A svojih predaka se stide???
pa što je to tako čudno?
sve te tjelesne modifikacije su izvorno dio neke plemenske kulture i 'primitivnog' naroda (bilo da je riječ i o ekstremima - splittanju jezika, širenju uški, usnica, vješanju na kukama, skafirikacijama...), a toliko su se uvukle u kulturu bijelca i postale tipične da je nekako za očekivati da će se npr. na plaži vidjet ženska s probušenim pupkom il više nitko neće trepnuti da probušene noseve i jezike i možda uskoro bradavice i genitalne pirseve.
ovo je samo intenzivniji oblik modifikacije i ak je nekom lijepo, što se tu onda ima posebnog za shvatiti?
bar smo šarolikiji i još raznovrsniji, a možda jednog dana i tak neš bude normalnije i ljudi se naviknu.
nije da branim ikoga, jer da se razumijemo, ni meni se pol nekih stvari ne sviđa, no bude mi baš ružno za čut kad se neke takve stvari pljuju i ismijavaju. (ovo se ne odnosi konkretno na ovaj forum, nego na bilo koje situacije i mjesta gdje se takvo što čuje)