Eeeeeeeeeeeej, molin da me se izdvoji iz tog kruga mladih. Iako mi nisu dio djetinjstva, i dalje su mi 80s trash i slash horrori nešto neprocijenjivo. Demons je kult, čista desetka!Wendigo wrote:ok, svatko ima svoj ukus. mada kužim da vi mladi ne razumijete/cijenite kultne 80´s horrore.DrugsBunny wrote:Yeap. Ok film za pogledat jednom i ne više.
Jedino što mi se istinski svidilo u filmu je osvjetljenje.
Čak i nije toliko zabavan kao što sam mislio da će biti.
U nekim trenucima previše gorea, a u drugima premalo, ne izbalansiran je.
O glumi i scenariju neću pričati
Koji ste horror zadnji gledali?
- Scarface
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- DrugsBunny
Onda ne želim znat koji ti je film čista jedinica 

...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- Scarface
DrugsBunny wrote:Onda ne želim znat koji ti je film čista jedinica
Onaj u kojem nema ni trunke zabave ni smisla, a malo ih je, jako malo. Evo recimo, čuja si za Asylumove mockbustere, većina su ih dno dna i ono, prosječan laik bi im bez problema da 1-2 ocjenu, ali ako znaš zašto ih gledaš i ako nalaziš zabavu u njima, ako je film zadovoljija te minimume, ide ocjena 5/10 bez problema. Demons je jako kvalitetan trash, ali problem je šta ti za sve filmove postavljaš jednake startne kriterije, a kod ocjenjivanja (bar u mom slučaju) to ne ide tako.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- elrania
meni nije čista desetka, ali obožavam taj film ko i sve sličnog tipa iz tog perioda. trash kultura 80ih je nešto predivno!Ghostface wrote:
Eeeeeeeeeeeej, molin da me se izdvoji iz tog kruga mladih. Iako mi nisu dio djetinjstva, i dalje su mi 80s trash i slash horrori nešto neprocijenjivo. Demons je kult, čista desetka!

- remike2
Candyman (1992.) - odličan film, sjajna atmosfera puna nepredvidivosti i misterije, Tony Tood kao Candyman je savršen sa oštrim pogledom i creepy glasom, sviđa mi se on kao jedan od najboljih horror ubojica u zadnjih nešto manje od 20 godina, rastura ko i cijela priča/ideja o urbanim legendama, da ono o čemu svi pričaju i čega se boje zapravo i postoji te da na svakom koraku u traženju istine ne možeš nikome vjerovati te nevjerovatne stvari se počnu događati te napetost svakim korakom sve više raste, prelijepa Virginia Madsen isto je sjajna, glazba je nenadjebiva, po meni u top 10 najboljih horror tema ikad, zastrašujuća, no opet istovremeno tužna i depresivna, režija je maestralna i kvalitetno odrađena, te sam kraj je predobar i savršeno zaokružuje cijeli film, inače već treći put ga gledam, jedan mi je od najdražih horrora ikad, obožavam ga, 10/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- DrugsBunny
Ne postavljam baš iste kriterije, recimo za trash filmove uvijek spustim pa recimo neki Evil Aliens ili Poultrygeist dobju 8-9Ghostface wrote:DrugsBunny wrote:Onda ne želim znat koji ti je film čista jedinica
Onaj u kojem nema ni trunke zabave ni smisla, a malo ih je, jako malo. Evo recimo, čuja si za Asylumove mockbustere, većina su ih dno dna i ono, prosječan laik bi im bez problema da 1-2 ocjenu, ali ako znaš zašto ih gledaš i ako nalaziš zabavu u njima, ako je film zadovoljija te minimume, ide ocjena 5/10 bez problema. Demons je jako kvalitetan trash, ali problem je šta ti za sve filmove postavljaš jednake startne kriterije, a kod ocjenjivanja (bar u mom slučaju) to ne ide tako.

(Mislim da sam čak Evil Aliensu dao i 10, ne znam sada točno

Demons me, nažalost, nije zadovoljio previše ni na tim trash kriterijima.
I dalje tvrdim da je dobar za pogledati jednom (najbolje uz neko društvo i alkohol rekao bih), ali da osim toga ne nudi ništa posebno.
Da, čuo sam za te neke mockbustere

I recimo što se tiče elementa zabave, iako smatram film zabavnim kao recimo Megashark vs Giant Octopus opet ću mu dati 1 jer je zabavan samo zato što je katastrofalan i mislim da bih si oči iskopao kad bih opet trebao pogledati (ali je bio zabavan u dotičnom trenutku jer sam na trenutke umirao od smjeha).
Žao mi je što odlazim u dodatni offtopic, ali jako volim rasprave o kriterijima ocjenjivanja.

- john_constantine
ma da, sve je to stvar ukusa... ali sjećam se kada sam prvi put gledao taj film Demons. Nikako se nisam mogao prisiljavati da pogledam i onda krenem gledati, onako dobar uvod i ono što je uslijedilo ostavilo me u šoku. Tolika količina nasilja, krvi, pasti za zube, i metarmofoze u jednom filmu, s tolikom količinom nebuloze da sam na kraju cijelo vrijeme uživao u filmu. Ali film ipak najviše pamtim po jezovitoj sceni metarmofoze (jedna od najboljih u europskim hororima) i te ogromne količine krvi... Drugi dio je još veći trash, ali i dalje ima svojih aduta.
P.S.
Ionako, kada bi birao europske horore, odabrao bi opet 80 - te i 90 - te kao ovaj serijal Tomb of the blind dead ili Demons serijal, a tek Fulcijevi filmovi.... Svaka čast ovim današnjim francuskim hororima, ali jednostavno su mi odbojni, svaki od njih koji sam pogledao. Nije da su loši, ali poslije svakog gledanja mi ostaje ono osjećaj nelagode. Previše ozbiljnosti, eksplicitnog nasilja i groteksnih likova...
P.S.
Ionako, kada bi birao europske horore, odabrao bi opet 80 - te i 90 - te kao ovaj serijal Tomb of the blind dead ili Demons serijal, a tek Fulcijevi filmovi.... Svaka čast ovim današnjim francuskim hororima, ali jednostavno su mi odbojni, svaki od njih koji sam pogledao. Nije da su loši, ali poslije svakog gledanja mi ostaje ono osjećaj nelagode. Previše ozbiljnosti, eksplicitnog nasilja i groteksnih likova...
Michel puši karu.
- Wendigo
mislio sam na to da velika većina mlađih gledaoca (koji su počeli s hororima u kasnim devedestima npr.) jednostavno nema "oko" za takve filmove. nisam ti popljuvao ukus, daleko od toga...DrugsBunny wrote:Naravno da ne kužimo kada su smećkastiWendigo wrote:ok, svatko ima svoj ukus. mada kužim da vi mladi ne razumijete/cijenite kultne 80´s horrore.
Za mene su kultni hororci 80ih The Thing, The Shining, Aliens, Evil Dead 2,The Return of the Living Dead, itd. itd.
Ne vidim tu nigdje mjesta za Demons, bogati, demons!![]()
Mislim, ja taj film čak nisam ni popljuvao, dao sam mu ok, iznad prosječnu ocjenu.
I nije istina da ga ne kužim/ne razumijem ako sam mu dao po tebi "nisku" ocjenu, dao sam mu "nisku" ocjenu jer nije zaslužio više.
Film je pun hrpetina nebuloza i idiotarija, užasnog glumljenja, nema nimalo character developmenta, neke scene su stvarno nepotrebne (recimo ja ne vidim smisao uvoditi ono 4 likova u autu jer ima već i previše likova unutar kina), a dijaloge neću ni spominjat![]()
![]()
Film je napravljen tako da se u njemu nema šta razumjet, jednostavno je glup.
A moglo bi se reći da ga cijenim jer cijenim svaki film koji sam pogledao.
Mogu ja komotno reći da kužim da vi stariji "razumijete"/"cijenite" "KULTNE" 80's horore iz čistog razloga jer ste, vjerojatno, sentimentalno povezani s njima.![]()
No sentimentalnost meni ne igra nikako ulogu, koliko mi bio drag film neki iz djetinjstva ako ga opet pogledam i smatram da je sranje, reći ću da je sranje.
Sve u svemu, konačna ocjena je 6/10 što je po meni stvarno ok.
I da, ne mislim se svađat niti opravdavat već se čisto nadovezujem u raspravi, za to forumi i služe, između ostaloga

- DrugsBunny
Znam da mi nisi popljuvao ukus već se samo nadovezujem na raspravu koja mi zvuči zanimljivoWendigo wrote:mislio sam na to da velika većina mlađih gledaoca (koji su počeli s hororima u kasnim devedestima npr.) jednostavno nema "oko" za takve filmove. nisam ti popljuvao ukus, daleko od toga...

Možda je moj post ispao blago grub, ali svakako nije trebao.
Kako god, Ja, osobno, obožavam 80s horore, ali eto, izgleda da mi se Demons nije odviše svidio.

- Scarface
Pa da, kad bi se objektivno gledalo, većina filmova koje gledamo i jesu za 1, ali kako smo i sami fanovi jednog marginalnog žanra čiji su kvalitetni uratci rijetki, kriteriji idu puno drukčije. Naravno, sve je do ukusa, Evil Aliens je nekome možda šta i tebi Demons tako da to nema veze. Wendigova opaska je bila malo preoštra jer to šta se nekome ne sviđa neko općeprihvaćeno remekdjelo jednog razdoblja ne znači da taj isti ne voli ostvarenja iz tog doba, tako da kužin. Mockbusteri su posebna priča, ka i ovi novi animal attack filmovi, njih baš moraš obožavat il se psihički posebno pripremat za gledanje.DrugsBunny wrote:Ne postavljam baš iste kriterije, recimo za trash filmove uvijek spustim pa recimo neki Evil Aliens ili Poultrygeist dobju 8-9Ghostface wrote:DrugsBunny wrote:Onda ne želim znat koji ti je film čista jedinica
Onaj u kojem nema ni trunke zabave ni smisla, a malo ih je, jako malo. Evo recimo, čuja si za Asylumove mockbustere, većina su ih dno dna i ono, prosječan laik bi im bez problema da 1-2 ocjenu, ali ako znaš zašto ih gledaš i ako nalaziš zabavu u njima, ako je film zadovoljija te minimume, ide ocjena 5/10 bez problema. Demons je jako kvalitetan trash, ali problem je šta ti za sve filmove postavljaš jednake startne kriterije, a kod ocjenjivanja (bar u mom slučaju) to ne ide tako..
(Mislim da sam čak Evil Aliensu dao i 10, ne znam sada točno).
Demons me, nažalost, nije zadovoljio previše ni na tim trash kriterijima.
I dalje tvrdim da je dobar za pogledati jednom (najbolje uz neko društvo i alkohol rekao bih), ali da osim toga ne nudi ništa posebno.
Da, čuo sam za te neke mockbustere, samo ih nisam imao, opet nažalost, priliku pogledati.
![]()
I recimo što se tiče elementa zabave, iako smatram film zabavnim kao recimo Megashark vs Giant Octopus opet ću mu dati 1 jer je zabavan samo zato što je katastrofalan i mislim da bih si oči iskopao kad bih opet trebao pogledati (ali je bio zabavan u dotičnom trenutku jer sam na trenutke umirao od smjeha).
Žao mi je što odlazim u dodatni offtopic, ali jako volim rasprave o kriterijima ocjenjivanja.

- DrugsBunny
Da, animal attack, hahaGhostface wrote: Pa da, kad bi se objektivno gledalo, većina filmova koje gledamo i jesu za 1, ali kako smo i sami fanovi jednog marginalnog žanra čiji su kvalitetni uratci rijetki, kriteriji idu puno drukčije. Naravno, sve je do ukusa, Evil Aliens je nekome možda šta i tebi Demons tako da to nema veze. Wendigova opaska je bila malo preoštra jer to šta se nekome ne sviđa neko općeprihvaćeno remekdjelo jednog razdoblja ne znači da taj isti ne voli ostvarenja iz tog doba, tako da kužin. Mockbusteri su posebna priča, ka i ovi novi animal attack filmovi, njih baš moraš obožavat il se psihički posebno pripremat za gledanje.

Istina je ovo što kažeš za kriterije, u stvari, u potpunosti se slažem sa postom, kako god.

-
pogledah phobos
dobro je koncepiran ali nemre proč ni pod amaterski film
,loša izvedba glume ,sam imdb mu je dao 4.6
šteta pošto je eurposki film,
iz foršpana se činio da ima potencijala a i rusi su poznati pod dobrim horrorima
puno bolje je sličnu temu isfurao film "katakombe"
dobro je koncepiran ali nemre proč ni pod amaterski film
,loša izvedba glume ,sam imdb mu je dao 4.6

šteta pošto je eurposki film,
iz foršpana se činio da ima potencijala a i rusi su poznati pod dobrim horrorima

puno bolje je sličnu temu isfurao film "katakombe"

..."We all go a little mad sometimes"...
- DrugsBunny
Survival of the dead - 3/10... definitivno najlošiji u cijelom serijalu, ali sam mu dao istu ocjenu kao i Diaryu. Ne znam koliko sam puta tokom filma facepalmo, ovo je bilo naprosto loše

- DrugsBunny
Feast (2005) - 7/10.. ja zadovoljan, zabavno iskustvo 

- remike2
What Lies Beneath (2000.) - dosta dobar film, 8/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.