Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by john_constantine » 09 Jun 2010, 22:00

Toxic avenger - he, koje debilno trash ludilo. :mrgreen: Sve loše, od glume do specijalnih efekata. To stalno forsiranje na gnjusne scene uz nepotrebno nasilje. Totalno otkačene scene kao ona u restoranu, prejaka scena kada sredi negativca tako da ga zalijeva mlijekom, sladoledom, preljevom, šlagom i trešnjom. :rock: Hrpa scena za nasmijati se do otkačenih dijaloga ili besmislenog brutalnog nasilja. A taj glavni lik dok je čovjek, jbt, jedan od najružnijih glumaca u filmu. :mrgreen: Dobra zabava makar je povremeno dosadan... 4/5 Prvi Troma film koji sam gledao, ili ih voliš ili ih mrziš...
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 10 Jun 2010, 00:11

"Inferno" (1980)

Nažalost, razloga za pohvale baš i nema mnogo. Film bi se trebao gledati više kao san nego li kao neki smisleni slijed događaja ali upravo baš taj naratorski pristup onemogućava da se na ovo gleda kao san. Priča je strukturirana tako da protagonisti istražuju, dešifriraju zagonetke te demistificiraju mitove zakopane u podrumima gradskih jezgri.
Kao konačni razultat, imamo nekoliko epizodnih likova a njihova jednodimenzionalnost toliko je očita da se na kraju filma više niti ne sjećamo onih koji su se pojavili na samome početku.
O glumi niti nema smisla previše trošiti riječi kada su i sami likovi izlika kako bi se uredno mogle postaviti vizualno i zvučno dojmljive scene strave i užasa.
U nekima to sasvim dobro prolazi dok u drugim baš i ne jer je film, iako oku ugodan, daleko od onog što je proizvedeno u njegovom prethodniku "Suspirii".
Ne može se poreći da je Argento ciljao na "Suspiriu" kao glavni uzor, s obzirom da je koristio sličan odabir boja kao i arhitektskih ekstravagancija građevina, ali na kraju je proizveo samo lošu kopiju vlastitog djela.
Soundtrack je također mnogo slabiji, neke od kompozicija se odlično uklapaju dok su druge, poput glavne teme, totalno neprimjerene.
Za preporuku fanovima, dok je za ostale bolje ne gledat.

6/10

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Jun 2010, 02:06

Night of the Demons 2 - 6/10.. sasvim zabavno i ok djelce u kasne noćne sate.
Razmišljam da skinem opet 1. dio koji mi nije sjeo kada sam ga prvi puta gledao, a sada, tokom cijelog sjećanja, sam ga se drago prisjećao. :D
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

remike2

Post by remike2 » 10 Jun 2010, 10:27

Dolls (1987.) - izuzetno dobar film s lutkama, skupa sa Child's Play i Puppet Master najbolji iz 80-tih, porculanske lutke su sjajne i ima ih mnogo, dopadaju mi se njihove ekspresije lica, sviđaju mi se ubojstva koja su dobra i krvava, uvodna scena koja je prejebena, atmosfera je odlična, napetost je na visokom nivou uz fenomenalnu mjuzu, jedino mi se nije svidjelo što je film prekratak, pojedini likovi te njihova gluma tako da 8/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

cbv

Post by cbv » 10 Jun 2010, 14:22

Rest stop 1,2 ne znam koji je gori,puni glupih scena,nedoradjena prica. Vrlo slabo 3/10

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Jun 2010, 15:40

Non si deve profanare il sonno dei morti aka The Living Dead at Manchester Morgue - 7/10... dosta dobar film sa poprilično depresivnim završetkom

Ghrall

Post by Ghrall » 10 Jun 2010, 15:43

DrugsBunny wrote:Non si deve profanare il sonno dei morti aka The Living Dead at Manchester Morgue - 7/10... dosta dobar film sa poprilično depresivnim završetkom
Jedan od boljih zombie filmova što sam gledao.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Jun 2010, 15:51

Moram priznati kak su mi tokom filma falile malo veće mase zombija :oops: :D

Boby

Post by Boby » 10 Jun 2010, 18:30

DrugsBunny wrote:Moram priznati kak su mi tokom filma falile malo veće mase zombija :oops: :D
A jel ima film neku imalo suvislu priču? Trenutno me interesiraju talijanski horrori ali dobar dio onih iz 80-tih se sastoji samo od nasumice porazbacanih scena mrcvarenja.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Jun 2010, 18:36

Ima da. Također ima malo drugačiji pristup zombijima. Sve u svemu, dobro mi je sjeo.
Pogledaj svakako.

Asfodel

Post by Asfodel » 11 Jun 2010, 01:43

The Descent 2 - dostojan nastavak, više tamo..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 11 Jun 2010, 02:01

DrugsBunny wrote:Non si deve profanare il sonno dei morti aka The Living Dead at Manchester Morgue - 7/10... dosta dobar film sa poprilično depresivnim završetkom
ajme, to je jeben film!
i tak treba većina horrora završiti. :twisted:

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 11 Jun 2010, 02:18

Da. Naprosto bolestan završetak. Kontam ga pogledat još jednom skoro jer sam dobio malo drugačije od onog što sam očekivao.
Kontam da će mi drugi puta još bolje sjesti :D

Undead (2003) - 6/10...zabavno i glupo, najviše su mi smetali iritantni likovi koji su ogroman minus u filmu (osim onog bad ass lika). Također mi alieni nisu baš sjeli, iako je dobra ideja iza njih.

boyko

Post by boyko » 11 Jun 2010, 02:33

The People Under the Stairs (1991) - brijem da sam ga več gledal ko klinac.
dobro Wes Cravenovo djelo.radnja je skoro od samog početka napeta i zanimljiva,tak da nema onog dosadnog početka.jedino mi se pred kraj nekak gubi ta napetost,a i imam neki filing da je sam kraj mogel malo bolje završit.tj. na malo drugačiju način..
7,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

remike2

Post by remike2 » 11 Jun 2010, 10:25

The Strangers (2008.) - drugo gledanje te me jednako oduševio kao i prvi put, briljantan od početka do kraja, jedan od najboljih horrora novijeg doba, 10/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Post Reply