Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
-
john_constantine
Wendigo wrote:john_constantine wrote:e ona epizoda "Tama" ili kako su već naši preveli u novom izdanju, na završetku kada otac kažnjava sina pričom o Babarogi... i sada, se začuje glas "To je samo jedno od mnogih mojih imena, ali više volim da me zovu..."
E sjeća li se tko koje ime? već nabrajam hrpu imena, ali ne mogu se sjetiti...
u starom ex yu izdanju je bila "petulija" koliko se sjećam. kelly-in duh i ženska verzija phillipa crane-a aka "groze strašnog" kako ga nazivaju u izdanju slobodne dalmacije.

thanks. Ma to mi je bio prva epizoda Dylan Doga koji sam čitao, zapamtio sam ga baš po horor atmosferi i nasilno krvavim scenama, he.

Eh, kada se samo sjetim razočaranja kasnijim epizodama koje su postale više trash, a izgubile pravu horor atmosferu u prvih nekoliko epizoda...
Ali baš sam danas iz čiste dosade kupio novog Dylan Doga "Misterij Ramblyna" i stvarno zabavna horor epizoda, onaj ludi vukodlak, stvorenje, leteća svinja, baš otkačeno mjesto makar mi Grouchovi vicevi ovaj put nisu nešto... Ali damn, mislim da je ovo prvi put da ima nastavak...
Michel puši karu.
-
Wendigo
john_constantine wrote:Wendigo wrote:john_constantine wrote:e ona epizoda "Tama" ili kako su već naši preveli u novom izdanju, na završetku kada otac kažnjava sina pričom o Babarogi... i sada, se začuje glas "To je samo jedno od mnogih mojih imena, ali više volim da me zovu..."
u starom ex yu izdanju je bila "petulija" koliko se sjećam. kelly-in duh i ženska verzija phillipa crane-a aka "groze strašnog" kako ga nazivaju u izdanju slobodne dalmacije.

thanks. Ma to mi je bio prva epizoda Dylan Doga koji sam čitao, zapamtio sam ga baš po horor atmosferi i nasilno krvavim scenama, he.

Eh, kada se samo sjetim razočaranja kasnijim epizodama koje su postale više trash, a izgubile pravu horor atmosferu u prvih nekoliko epizoda...
Ali baš sam danas iz čiste dosade kupio novog Dylan Doga "Misterij Ramblyna" i stvarno zabavna horor epizoda, onaj ludi vukodlak, stvorenje, leteća svinja, baš otkačeno mjesto makar mi Grouchovi vicevi ovaj put nisu nešto... Ali damn, mislim da je ovo prvi put da ima nastavak...
np.
da, ta epizoda je dosta nasilna i krvava. znam da me kao klinca šokirala ona injekcija kiseline u oko..

a ja više ne kupujem ove nove, stao sam s "vampirima".
btw, nije prva priča u nastavcima. zar se ne sjećaš možda najboljeg DD ikad "dvorac straha" i "dama u crnom"? cccc...

-
john_constantine
Wendigo wrote:john_constantine wrote:Wendigo wrote:e ona epizoda "Tama" ili kako su već naši preveli u novom izdanju, na završetku kada otac kažnjava sina pričom o Babarogi... i sada, se začuje glas "To je samo jedno od mnogih mojih imena, ali više volim da me zovu..."

np.
da, ta epizoda je dosta nasilna i krvava. znam da me kao klinca šokirala ona injekcija kiseline u oko..

a ja više ne kupujem ove nove, stao sam s "vampirima".
btw, nije prva priča u nastavcima. zar se ne sjećaš možda najboljeg DD ikad "dvorac straha" i "dama u crnom"? cccc...

[/quote]
eh da...

Ma ipak je to rijetkost u Dylan Dogu, he.
Michel puši karu.
-
maddjuro
john_constantine wrote:U kojoj se to epizodi pojavljuje prvi put Killex?
koliko se sjećam; ovoj
abaton izdanje broj 4.
I may be an idiot, but i am no fool.
-
maddjuro
Sudeć po ovome najnovijem dylanu extri, izgleda da ce ludens izdavati i reprintove slobodne dalmacije (šmrc), sljedeći je extra "igra sa smrću"(to je bio drugi broj slobodne damacije). A ja sam se čak nadao da ce nakon ovih vaninija, ludens izdati ona system bomics i abaton izdanja koja nisu u nas izašla i onda početi izdavati svaki mjeces regularne ludense.Da su to napravili bi taman bi da izdaju ovim tempom, jedan mjesec regularno izdanje, drugi mejsec extra, sustigli veseli četvrtak taman kada bi s extrama pokrili gore navedene izdavače.Pa su onda mogli ljepo izdavati kako spada. Iako, biti ce ljepo imati reprintove ovih ranijih dylana od slobodne koji su bili odlični.
-
Scarface
maddjuro wrote:Sudeć po ovome najnovijem dylanu extri, izgleda da ce ludens izdavati i reprintove slobodne dalmacije (šmrc), sljedeći je extra "igra sa smrću"(to je bio drugi broj slobodne damacije). A ja sam se čak nadao da ce nakon ovih vaninija, ludens izdati ona system bomics i abaton izdanja koja nisu u nas izašla i onda početi izdavati svaki mjeces regularne ludense.Da su to napravili bi taman bi da izdaju ovim tempom, jedan mjesec regularno izdanje, drugi mejsec extra, sustigli veseli četvrtak taman kada bi s extrama pokrili gore navedene izdavače.Pa su onda mogli ljepo izdavati kako spada. Iako, biti ce ljepo imati reprintove ovih ranijih dylana od slobodne koji su bili odlični.
I neće baš.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
HorrorHR
- Site Admin
-
HorrorHR
- Site Admin
čitam DD abatone, jebene priče...
-
maddjuro
HorrorHR wrote:čitam DD abatone, jebene priče...
istina, od ovih 6 abatna koji su izašli su više manje sve priče super, meni osobno ona o kilexu i johny freaku. Kada sam te brojeve pročitao konačno sam saznao više o nastavcima johnyevo srce i kilexov mozak
-
HorrorHR
- Site Admin
-
maddjuro
john_constantine wrote:iznenađujuće dobra i zanimljiva epizoda sa obratom.
true, samo što je on a verzija od veseloga četvrtka bila bolj, tj imala je još jednu priču. priču po kojoj su osmišljene korice
-
ILOVEHORROR
upravo na mafestu ove godine nabavio prvi broj
Dylan Dog 1-mozaik straha
-
john_constantine
baš uživam u Dylan Dogu... Arakne, Tamna polovica, Zvjerski brlog, Blisku susreti... imalo se mašte i dobrih priča...
Michel puši karu.