The Tudors

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Absynthia

The Tudors

Post by Absynthia » 31 May 2010, 21:13

Image

Premijera Tudora emitirana 1. travnja 2007. Upravo se emitira zadnja sezona, četvrta.

Henry VIII

Image

Prva žena, Queen Katherine of Aragon
Image

Druga, Ann Boleyn
Image

Treća, Jane Seymour
Image

Četvrta, Ann of Cleves
Image

Peta, Katherine Howard
Image

Šesta, Catherine Parr
Image

Charles Brandon, 1st Duke of Suffolk
Image

Princess Mary Tudor
Image

Princess Elizabeth Tudor
Image

Više na:
http://www.sho.com/site/tudors/home.do
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tudors

Fenomenalna serija.

john_constantine

Re: The Tudors

Post by john_constantine » 31 May 2010, 21:29

Prvi put čujem. O čemu se zapravo radi?
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 31 May 2010, 21:32

Khm Cons, pa ne govori li ti sam naziv o čemu? :D

Inače obožavam englesku povijest koja se može čitat kao roman, pogotovo što se ovog razdoblja tiče :heart:
Al sumnjam da ću gledat seriju, jer ću u nedostatku vremena uvijek dati prednost drukčijim žanrovima... ..mislim, tko zna
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 21:33

Čini mi se ko nešto gejasto.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 31 May 2010, 21:49

Asfodel wrote:Khm Cons, pa ne govori li ti sam naziv o čemu? :D

Inače obožavam englesku povijest koja se može čitat kao roman, pogotovo što se ovog razdoblja tiče :heart:
Al sumnjam da ću gledat seriju, jer ću u nedostatku vremena uvijek dati prednost drukčijim žanrovima... ..mislim, tko zna
ma kužim mjesto radnje i to, ali o čemu je serija? Meni više djeluje kao neka povijesna sapunica nego kao ozbiljna povijesna serija o povijesnim ličnostima...
Michel puši karu.

Absynthia

Post by Absynthia » 31 May 2010, 21:51

Nije niš gejasto. Ima dovoljno seksa i krvi, da vas sve održi zainteresiranim za seriju, ako vas već sama povijest ne zanima :mrgreen:

Absynthia

Post by Absynthia » 31 May 2010, 21:52

john_constantine wrote:ali o čemu je serija?
O bože... o kralju Henriku VIII i njegovim ženama.

john_constantine

Post by john_constantine » 31 May 2010, 21:55

Absynthia wrote:
john_constantine wrote:ali o čemu je serija?
O bože... o kralju Henriku VIII i njegovim ženama.
a sorry, nisam baš upućen u taj dio povijesti tako da mi njegovo ime nije ništa značilo. :oops:
Michel puši karu.

Absynthia

Post by Absynthia » 31 May 2010, 22:05

john_constantine wrote: a sorry, nisam baš upućen u taj dio povijesti tako da mi njegovo ime nije ništa značilo. :oops:
Pa dobro.. smatram da je znati bar nešto o tom dijelu povijesti, opća kultura.. but, to each his own 8)

Uglavnom, meni je serija dobra, pa pošto nije bilo topica na forumu, odlučila sam ga otvoriti. Možda se nađe još netko tko ju prati
:wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 31 May 2010, 22:25

Absynthia wrote:
john_constantine wrote: a sorry, nisam baš upućen u taj dio povijesti tako da mi njegovo ime nije ništa značilo. :oops:
Pa dobro.. smatram da je znati bar nešto o tom dijelu povijesti, opća kultura.. but, to each his own 8)

Uglavnom, meni je serija dobra, pa pošto nije bilo topica na forumu, odlučila sam ga otvoriti. Možda se nađe još netko tko ju prati
:wink:
ma vjerujem, ali ne sjećam se da smo baš previše obrađivali o njemu. Osim ako nije riječ o onom kralju koji je odrubljivao glave tim svojim ženama. :mrgreen: Ma možda je budem jedanput pogledao, samo će morati doći tek na red pored tolikih povijesnih serija u planu kao deadwood, rome i spartacus...
Michel puši karu.

remike2

Post by remike2 » 31 May 2010, 22:38

Ne smatram baš da je Henrik VIII dio opće kulture, al dobro, a što se tiče same serije, ne izgleda mi baš nešto.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Asfodel

Post by Asfodel » 31 May 2010, 22:52

remike2 wrote:Ne smatram baš da je Henrik VIII dio opće kulture, al dobro, a što se tiče same serije, ne izgleda mi baš nešto.
Pa ok...al nastavni program u državi se ne bi složio s tobom, a bogme ni prijemni ispiti/državna matura

btw, neloš mi je onaj Charles Brandon, ne znam kak se zove inače, već sam vidjela neke njegove slije negdje
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 31 May 2010, 22:55

Asfodel wrote:Pa ok...al nastavni program u državi se ne bi složio s tobom, a bogme ni prijemni ispiti/državna matura
Ne vjerujem da je hrvatska povijest dio opće kulture u Engleskoj. Samo kažem :wink:
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

remike2

Post by remike2 » 31 May 2010, 23:00

DrugsBunny wrote:
Asfodel wrote:Pa ok...al nastavni program u državi se ne bi složio s tobom, a bogme ni prijemni ispiti/državna matura
Ne vjerujem da je hrvatska povijest dio opće kulture u Engleskoj. Samo kažem :wink:
Slažem se, ono što sam ja i rekao jest da ne smatram to pod dio opće kultrue, ne da ne smatram pod dio povijesti, povijest je nego samo da mi nije baš dio opće kulture.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Sammy

Post by Sammy » 31 May 2010, 23:02

Opca kultura je.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Post Reply