Kao prvo naravno gledao sam sva tri nastavka kineskog krimica Infernal Affairs od kojeg su ameri kupili prava da naprave ovaj ajmo reci remake samo kaj se ovdje umjesto u hong kongu radnja desava u Bostonu ... Scorsese zna svoj posao i napravio je vro dobar film, kamera, muzika ( moja najdraza pjesma se pojavljuje cak oko 5 - 6 puta - Rolling Stones - gimmie shelter , makar je to koristio i u GoodFellas i Casinu), gluma ( jack nicholson pogotovo je dobro odglumio gangland bossa a i dicaprio niej za baciti . njegov lik je mozda najrazredeniji) sve je solidno, nesto vise , nesto manje , ali losije od originala....
Jednostavno su dosta stvari promjenili i napravili bas ono tipicni americki film, sve zivo se mora objasnjavati da bi glupi ameri skuzili, kraj i dio plota je promjenjen na gore po mojem misljenju.. Falilo je emocija koje su u kineskoj verziji bile vrlo izrazene... A najvise od svega me smeta kaj ameri i hollywood su postali tako jadni da nemogu vise niti napraviti neki dobar film a da ne naprave remake nekog starijeg uspjesnog filma ili stranog ( pogotovo azijskih) sigh... kada sam prije godinu dana pricao kako je Infernall Affaris zakon film svi su govorili tipa -da zicer kineski pa dobar...- ... onda cim dode americka verzija svi polude za tim ( vide dobru glumacku ekipu, dobar redatelj, bih hype kaj nemoze biti lose )... ekipa danas je fakat jadna... samo ih mediji hrane i neznaju donjesti svoje zakljucke... samo je vazno kaj je IN... a jbga kaj ces to su mase ...
No sve u svemu ako nemate nesto bolje za pogledati preporucam vam Departed ili jos bolje odite u videostore i posudite si sva 3 nastavka tog genijalnog kineskog krimica Infernall Affairs - necete pozaliti... cya aryx out