Što mislite o ekranizaciji stripova? Koji su vam najbolji?

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
dr_gonzo

Što mislite o ekranizaciji stripova? Koji su vam najbolji?

Post by dr_gonzo » 29 May 2007, 16:56

Veliki sam fan stripova, ali filmovi prema stripovima većinom ne valjaju (čast nekolicini iznimaka)....

Evo što ja očekujem u narednih 2 godine:

2007
---------------------------
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007) - ali najviše zbog Srebrnog Letača kojeg obožavam....

2008
---------------------------
Conan the Barbarian (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Sub-Mariner (2008)
The Dark Knight (2008)

2009
----------------------------
Thor (2009)

Inače top lista 5 najboljih do sada snimljenih bi bila ova:

1) Conan (1982)
2) Hulk (2003)
3) Spiderman 2 (2004)
4) Superman II (1978)
5) Batman (1990)

Film prema stripu koji bih ja želio vidjeti na platnu jeste (a da nije bilo koji Bonellijev junak jer svi zaslužuju ekranizaciju)...:

Steel Claw - kod nas znan i kao Čelična Kanđža
- i to zbog spoja SF, Jamesa Bonda i neprestane akcije

Image

Rahan
- bilo je priče da je film trebao režirati Christophe Gans i to 2006, a Rahana bi glumio Mark Dacascos, ali je sve propalo

Image

AXA
- još jedan odličan (ovaj put) britanski strip spoj SF-a i fantasy-a uz mnogo golotinje i sexa... Naklapanja o mogućem filmu sežu još od 2005....

Image

i na kraju:

Cat Claw

Image
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Aryx

Post by Aryx » 29 May 2007, 16:58

ja bi Berserka :) samo to mi treba i netrebaju vise niti jedan strip ekranizirati hehe :wink:

conan, batman i sin city su mi najbolje keranizacije
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

dragonheart

Post by dragonheart » 29 May 2007, 17:15

Evo teme za moju dušu....
1.Batman Begins
2.Batman "Burtonov"
3.The Shadow
4.X-Men,X-Men2,X-Men 3
5.The Crow

Ima još,al pisati ću kasnije kad se viđe uživim nakon još nekoliko tuđih postova...
A onda još kada se počnem hvaliti koje ekranizecije sve imam,bit će po banu.... :D

A inače film CAT CLAW već postoji,nisi znao :shock: :shock: :shock:
Da evo linka http://xoomer.alice.it/amasoni2002/shl/ ... (1993).htm
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

dragonheart

Post by dragonheart » 29 May 2007, 17:19

Joj,mene to satire kada link ne valja.
Uglavnom upiši u Google :Superheroes lives
Kada ti se otvori imaš izbor čije te ekranizacije zanimaju: DC,Marvel,Internationals...
Klikni na internationals i idi na Yugoslaviu i jedini film je City Cat,a kao redatelj je potpisan Bane Kerac.....
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 May 2007, 17:52

Link ti ne radi jer ima zagrade u adresi, inače je to tako sa ovim softverom za forum.

Btw, ovo "Cat Claws" ima potencijala :D :D

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 29 May 2007, 18:15

Cat Claw je srpskih ruku delo, da preciziram, Baneta Kerca, koji je pre toga radio jos legendarnijeg Kobru Papana i licencno crtao Tarzana za jugoslovensko trziste. Prejeben strip, ali Kobra mi je bolji.

Elem, moji omiljeni stripofilmovi :

Conan the Barbarian
Flash Gordon
Oldboy (Aryx, ubi se sto ovo nisi spomenuo :D)
Superman
Batman (Burtonov)

Rado bih video Astera Blistoka npr.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2007, 18:33

Gonzo, legendo, što više reći. Čeličnog kandžu sam nekoć davno čitao, sjajan strip, ali sam izgubio jedini primjerak. :( Zadnje je bila ona epizoda gdje ga pretvore u superjunaka u posebnom odijelu. A Axa, to sam čitao samo jedan broj, dobar strip u to vrijeme. :wink:

A najbolje ekranizacije stripa, hm, tu je dosta solidno stanje. Batman je i više nego odličan, samo za batman begins se ne može reći da je baš ekranizacija stripa.
League of extradionary gentlemen je zabavan akcijski film, ali jako loša ekranizacija. Strip je bio čak i više nego bolestan, od likova do radnje. Griffin siluje prostitutku, a drugi misle da je opsjednuta pošto je nevidljiv. A tek drugi dio H.G.Wells, scena u muzeju, prva pojava Hydea u svom obličju ili Dr. Moreau.

Superman - iako nije imao negativce kao u stripovima, dobar film koji je iskreno dosta zastario, ali i danas zabavan serijal, iako je treći dio dosta loš, ali zabavan.

Flash gordon - hm, nikada nisam čitao strip, gledao sam animiranu verziju i po tko zna koji put film. :D

Conan the barbarian - prvo sam gledao film kao klinac, a onda je počelo to čitanje stripova koji su čak bili dosta dobri. Neke u boji, a neke crno bijelo, no nisam čitao one strane od dark horse ili koji je već bio. Animirani mi je bio previše mlak, nemaštovit i dosadan. Nažalost, nemam više niti jedan primjerak Conana kojega ionako nisam mogao previše kupovati zbog tada visoke cijene od 15 kn. A sjećam se epizode gdje conan s ekipom napadnu vukovi, i završe u šumi dok je oko njih čudovište. Kao klincu je bila baš jezovita epizoda, a danas, više niti nemam taj primjerak.

Aster blistok - hm, iskreno, meni se taj strip nikada nije dopadao. Čitao sam originalne brojeve i bio mi je bizaran strip s tim sf štihom, likovima, miješanjem sna i stvarnosti, i humora. A ovi noviji brojevi kao zvjezdana ropotarnica mi se nisu dopali...

Tarzan - ah, imam još uvijek jedan primjerak stripa u kojem nije bilo oblaka za tekstom, već na pripovjedački način. U kojem se borio protiv bizarnih bića bez nogu i okrugla tijela. A i sto puta sam čitao svoju kolekciju knjiga, njih 10 komada. A sada imam i 6 dvd - a filmova o tarzanu, a nekoć sam gledao i filmove s tarzanom koje su nekoć davali - Tarzan i tri izazova, tarzan i ljudi leopardi, tarzanova najveća avantura...

X - men - hm, osim nekih skeniranih izdanja novijih brojeva koji mi se nisu baš dopali, imam pet šest brojeva koji su prestali izlaziti. Zabavan strip s puno akcije, humora i solidne dramatike, pravi štih 80 - tih. A tek wolferine. Filmovi baš i nisu poprimili taj štih prepustivši više ozbiljnosti i tematici, nego akciji, ali odličan serijal. Jedino bi izbacio bezvezni lik Rogue.

Hulk - hm, tu sam čitao samo jednu epizodu u kojem se Hulk borio protiv moćnog Thora, čiji strip jedan primjerak još imam. A osim jednog filma u kojem su bili Thor i Hulk, ovu novu verziju iako imam film, još uvijek nisam gledao. :wink:

A H - man, nitko ga ne spominje. Isto se sjećam stripova koji su izlazili :D Film nikad nisam gledao. :wink: Samo animiranu verziju i jedan animirani film.

A ovako za strane, Asterix - obožavao sam više srpska izdanja koja su bila puno bolja, kao i u slučaju Alana Forda. :wink: Još uvijek imam nekoliko primjeraka starih i novih + jedne izrezane iz večernjaka koje sam sve skupio. :lol: A film, hm, blago rečeno, film je sranje. Dobar je za pogledati, ali loše su obradili likove iz stripa. Pa ne vjerujem da su baš mogli naći negdje malog cucka, ali su mogli dati asterixu bolje brkove i druge sitnice. Ili bar ekranizirati neku epizodu, a ne ovako mješavinu više njih i još neki dijelovi, nema onakav stripovski štih, a nastavak misija kleopatra je bila čista katastrofa. Previše svetogrđa kao ženska predvodnica robova ili idiotska kreveljenja za vrijeme tzv. mortal kombata. Iznogud nije ništa bolji ispao...
Oldboy (Aryx, ubi se sto ovo nisi spomenuo )
legendo :lol:

E kada smo već pri mangi, ne spominješ niti Ichi the killer - čujem da je manga strip puno bolesniji, seks s mrtvacem, rezanje kurca kao salamu, sadomazohizam...
Michel puši karu.

Freddy

Post by Freddy » 29 May 2007, 21:43

moja lista

1.spiderman 1,2
2.batman
3.x-man 1,2,3
4.superman 2
5.batman 2
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 May 2007, 12:20

Hmmm...ekranizacije stripova...eh...kad je meni većina dobra...ali evo par komada...TOP 15 lista hehehe... :)))))

1. Sin City
2. Blade
Blade 2
3. Batman
Batman Returns
Batman Begins
4. Conan the Barbarian
5. Hellboy
6. Flash Gordon
7. Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2
8. The Return of Swamp Thing :lol: :twisted:
9. Punisher
10. Hulk
11. The Crow
12. Superman
Superman 2
Superman Returns
13. Spider-Man 2
14. X2: X-Men United
15. The Mask

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 May 2007, 15:55

Nisam znao za Cat Claw film, ali kad sam govorio o filmu mislio sam o big budget, jer ako gledamo kao film Bonnelijevi junaci su već dobili svoje turske verzije (Zagor, Tex, Komadant Mark....), ali iako je sve to simpatično kao i pokušaj i kao poštovana posveta, nije to to...jer respektiram te filmove i pokušaje, ali Zagor, Mister No, Dylan Dog Tex i ostalo društvo zaslužili su big budget produkciju (pa makara bio to Michael Bay)....

Također nisam spominjao druge filmove (Oldboy i sl.) zato jer su to vrlo ozbiljni stripovi, a ne classic kao Superman, Asterix...tj. sa onim štihom stripova....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Post Reply