Najprecijenjeniji filmovi

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
DrugsBunny

Re: Najprecijenjeniji filmovi

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 16:05

Ghostface wrote:Sorry, ali tvoji primjeri ni blizu ne pobijaju kraj Saw-a. Ne znan, jako je to subjektivna stvar, al opet, ti i još par članova s foruma ste jedini od dobrih 100-njak ljudi koje san pita a da im kraj Saw-a nije nešto najjebenije unazad par godina. Ne znan kako ti točno definiraš šokantan kraj, al ok. :lol: :lol:
Po meni je šokantan kraj onaj koji nimalo ne očekuješ, a opet se dogodi i nekako promijeni ne nužno cjelokupni pogled na cijeli film, ali barem na nekih, ne znam, posljednih pol sata ili nešto tako.
Saw mi nije bio šokantan jer sam od početka kužio da mora biti neka caka tako da završetak uopće nije bilo nešto toliko iznenado. A čak je ideja možda i ok, ali izvedba mi je bezveze.
Čuj, većina ljudi (posebno u americi koja bi mogla i biti zaslužna za veliki hype saw-a 8) ) se naprosto isključe za vrijeme filma i prazoglavo čekaju da im se sve servira. Nimalo ih ne krivim jer je to najlakša stvar za napraviti te je takvim ljudima kraj poput Saw-a nešto prenajbolje ikad, oni to nisu očekivali, nisu uopće imali vlastitu predođbu nekakvog završetka jer o tome nisu ni razmišljali.
Na drugu stranu imaš ljude koji za vrijeme gledanja filma vole razmišljati o tome što se konkretno događa, postavljati si nekakva pitanja te kako film odmiče dalje očekivati odgovore na ta neka pitanja te ako ne dobiju mogu biti razočarani, to je dakako, za neke, malo teži način gledanja filma.
Svi ljudi iz te druge skupine ljudi nisu, pretpostavljam, toliko bili oduševljeni jer se, onak, već u prvih 10-15-20 minuta skuži da će na kraju biti neka caka, u protivnom bi film bio blesav i prenaivan.
Evo još neki završeci filmova koje su mi u ovom času pali na pameat i koje smatram "šokantnijima":
1. Friday the 13th, originalni. Koliko god pljuvo po ovom filmu i cjeloukopnom dojmu, kraj je stvarno bio dobro napravljen
2. Nightmare On Elm Street, originalni. Ovaj film generalno mi isto nije ispo bogzna kako remekdjelo (tek toliko zbog par izuzetno blesavih scena), ali dojam o filmu je i više no dobar, posebno o kraju, koji bi se mogao čak i nazvati uznemirujućim
3. Silence Of The Lambs, ovaj kraj je naprosto freaky i creepy, ali nećemo posebno obračati pozornost na ovaj film pošto se ne smatra hororcem
I to su samo neki od filmova.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

A$H

Post by A$H » 26 Jan 2010, 16:06

Boby wrote:
Ghostface wrote:Sorry, ali tvoji primjeri ni blizu ne pobijaju kraj Saw-a. Ne znan, jako je to subjektivna stvar, al opet, ti i još par članova s foruma ste jedini od dobrih 100-njak ljudi koje san pita a da im kraj Saw-a nije nešto najjebenije unazad par godina. Ne znan kako ti točno definiraš šokantan kraj, al ok. :lol: :lol:
Ja mu ne poričem kraj ali cijelokupni dojam mi je između dobrog i vrlo dobrog.
Inače, ukoliko hoćeš nešto šokantno na kraju filma, preporučam ti "The Devil's Chair".

to je vise predvidljivo vec pred kraj filma nego sokantno..dok kraj Saw-a nije bio ni u jednom trenu predvidiljiv..sve do sam kraja..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 26 Jan 2010, 16:06

Boby wrote:
Ja mu ne poričem kraj ali cijelokupni dojam mi je između dobrog i vrlo dobrog.
Inače, ukoliko hoćeš nešto šokantno na kraju filma, preporučam ti "The Devil's Chair".
Gleda san, al ćorak. :wink:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 16:08

A$H wrote:to je vise predvidljivo vec pred kraj filma nego sokantno..dok kraj Saw-a nije bio ni u jednom trenu predvidiljiv..sve do sam kraja..
Meni je baš saw kraj bio predvidljiv, ne u izvedbi, ne da će konkretno
SpoilerShow
mrtvac ustat i otić van jel
već da će biti neka blesava caka koju kao nisamo mogli skontat od početka, tako da mi je to bilo li-la
Pogledaj baš post koji sam napisao iznad tvog, kojim sam ja ostavio poslije tvog, ali nekim čudom se pojavio prije :shock:

Boby

Post by Boby » 26 Jan 2010, 16:21

Uf, ja kada sam pogledal do kraja "The Devil's Chair" ostal sam istinski šokiran i svaka čast (da ne kažem nekaj težeg :lol: ) onome koga
SpoilerShow
svi oni vrisci, plač, krv i bolestan manijak
nisu šokirali.

Scarface

Post by Scarface » 26 Jan 2010, 16:37

DrugsBunny wrote:
Po meni je šokantan kraj onaj koji nimalo ne očekuješ, a opet se dogodi i nekako promijeni ne nužno cjelokupni pogled na cijeli film, ali barem na nekih, ne znam, posljednih pol sata ili nešto tako.
Saw mi nije bio šokantan jer sam od početka kužio da mora biti neka caka tako da završetak uopće nije bilo nešto toliko iznenado. A čak je ideja možda i ok, ali izvedba mi je bezveze.
Čuj, većina ljudi (posebno u americi koja bi mogla i biti zaslužna za veliki hype saw-a 8) ) se naprosto isključe za vrijeme filma i prazoglavo čekaju da im se sve servira. Nimalo ih ne krivim jer je to najlakša stvar za napraviti te je takvim ljudima kraj poput Saw-a nešto prenajbolje ikad, oni to nisu očekivali, nisu uopće imali vlastitu predođbu nekakvog završetka jer o tome nisu ni razmišljali.
Na drugu stranu imaš ljude koji za vrijeme gledanja filma vole razmišljati o tome što se konkretno događa, postavljati si nekakva pitanja te kako film odmiče dalje očekivati odgovore na ta neka pitanja te ako ne dobiju mogu biti razočarani, to je dakako, za neke, malo teži način gledanja filma.
Svi ljudi iz te druge skupine ljudi nisu, pretpostavljam, toliko bili oduševljeni jer se, onak, već u prvih 10-15-20 minuta skuži da će na kraju biti neka caka, u protivnom bi film bio blesav i prenaivan.
Evo još neki završeci filmova koje su mi u ovom času pali na pameat i koje smatram "šokantnijima":
1. Friday the 13th, originalni. Koliko god pljuvo po ovom filmu i cjeloukopnom dojmu, kraj je stvarno bio dobro napravljen
2. Nightmare On Elm Street, originalni. Ovaj film generalno mi isto nije ispo bogzna kako remekdjelo (tek toliko zbog par izuzetno blesavih scena), ali dojam o filmu je i više no dobar, posebno o kraju, koji bi se mogao čak i nazvati uznemirujućim
3. Silence Of The Lambs, ovaj kraj je naprosto freaky i creepy, ali nećemo posebno obračati pozornost na ovaj film pošto se ne smatra hororcem
I to su samo neki od filmova.
Jel ti to oćeš reć da ja gledan filmove ka glupi Amer ili sam u krivu? I oprosti, al po tvojim primjerima vidi se da baš i ne prepoznaješ šok final twistove. I da ti pravo kažen, ne raspravlja mi se unedogled o ovome, pa da stavin točku na i. Šokantan kraj može bit bizarno otkriće poput Sleepaway Camp i Unhinged (ako govorimo o horrorima) ili nešto ša okreće radnju za 180 stupnjeva, šta si i sam reka (tzv. Kayser Soze sindrom). Ti si očekiva neku caku u Saw, ok, mislin da je to velika većina i očekivala, nije tu neko razmišljanje potrebno. Al način na koji je taj preokret izveden je jebački, i ako si se imalo uživija u film i unija u njegovu radnju, to te tribalo dobro protrest. Mislin da si ti bija taj koji se malo isključija tijekom filma.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 26 Jan 2010, 16:38

već da će biti neka blesava caka koju kao nisamo mogli skontat od početka, tako da mi je to bilo li-la

ako se ne varam može se skužit da
SpoilerShow
pištolje nije opalio jer je oroz pištolja nategnut.da se žrtva ubila pištoljem bio bi na svom mjestu
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 17:19

Ghostface wrote:Jel ti to oćeš reć da ja gledan filmove ka glupi Amer ili sam u krivu? I oprosti, al po tvojim primjerima vidi se da baš i ne prepoznaješ šok final twistove. I da ti pravo kažen, ne raspravlja mi se unedogled o ovome, pa da stavin točku na i. Šokantan kraj može bit bizarno otkriće poput Sleepaway Camp i Unhinged (ako govorimo o horrorima) ili nešto ša okreće radnju za 180 stupnjeva, šta si i sam reka (tzv. Kayser Soze sindrom). Ti si očekiva neku caku u Saw, ok, mislin da je to velika većina i očekivala, nije tu neko razmišljanje potrebno. Al način na koji je taj preokret izveden je jebački, i ako si se imalo uživija u film i unija u njegovu radnju, to te tribalo dobro protrest. Mislin da si ti bija taj koji se malo isključija tijekom filma.
Ako sam se ja isključio iz filma, onda je to bila prvo i osnovno filmova krivica jer mi nije ponudio ništa konkretno da bi me dovoljno zainteresiro :wink:. Doduše mislim da si pobrkao ono što sam ja piso o blesavim amerima sa ovime što ti meni želiš reći, oni "uživaju" u filmovima, a da im je pritom mozak prazan, a da je bilo u mom slučaju kako ti kažeš (iako se ne sjećam kako je točno bilo, davno je to bilo) nije istina da nisam razmišljao o ničemu već o stvarima koje sa filmom nemaju veze jer je film dosadan, štima? :wink:
Doduše i dalje ne vidim povezanost kvalitete filma sa uživljenosti u isti. Potom bi svaki čovjek koji je izuzetni fanatik sawa trebao drkati na svaku scenu u filmu, a posebno na zadnju. Ja isto mogu reći za tebe da ne prepoznaješ šokantne krajeve.
SpoilerShow
uuuuu bokte, ovaj lik zapravo nije mrtav već je cijelo vrijeme živ i leži tako među njima i sluša njihove spike, uuuuuu, to nisam predvidio, isuseee to je šokantno :wink:
Kao što sam već reko riječ "šokantan" uopće nije prilična za ovu konverzaciju jer je previše subjektivna te bi se nadam mogli to malkice generalizirat i napraviti objektivniju raspravu u kojoj bi i dalje pokušao dokazati ono što mislim.
Nisam rekao da gledaš filmove tako, to je bio više protuargument za ono što si reko da ti je tek nekolicina ljudi rekla da kraj Saw-a nije nešto najbolje ikada. Ja ne znam ništa o tvom gledanju filma i pogodi, baš me briga kako gledaš film. Ako se ti pronalaziš u stereotipu glupog amera koji sam naveo, onda to moja krivica nije :wink:
Još jednom ću naglasit da je ova konverzacija otpočetka krenula u krivom smjeru baš zbog nedovoljne definiranosti riječi "šokantan" i riječi "šok" koja je po meni neka podvrsta straha, a svi se dakako boje različitih stvari i to se dakako razlikuje od pojedinca do pojedinca i nemoš uvijek zadovoljit svačije apetite.
Zato volim hororce, posebno one koji me uplaše, jer je nekakav redatelj, koji ne zna ništa o meni, uspio napraviti emotivnu reakciju u obliku straha, ali doduše to je već druga tema.
Ukratko, nadam se da sam ti dovoljno odgovorio na tvoju točku na i.
dr mladjo wrote:

ako se ne varam može se skužit da
SpoilerShow
pištolje nije opalio jer je oroz pištolja nategnut.da se žrtva ubila pištoljem bio bi na svom mjestu
Pretpostavljam da su špekulacije oko toga počele tek nakon filma, a da usred nitko nije primijetio jer je to slabo eksponiran/gotovo nebitan detalj.
Doduše, ako uzmemo da je Jigsaw nekakav kvazi pametni genij o kojem se priča pretpostavljam da niti jednu sitnicu ne bi prepustio slučaju.
No, dakako, i to je već druga priča. Zasad nama nebitna.

Scarface

Post by Scarface » 26 Jan 2010, 17:35

Koja smijurija.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 17:43

Tipičan primjer kada čovjek nema ama baš ništa pametno za reći pa ide kvazi vrijeđati.
Bravo! Sa takvim stavom ćeš daleko uspijeti u životu!
Upravo si osvojio topic.
Naravno, uvijek se najlakše vrijeđat.
Ako ti želiš da idemo u tom smjeru, samo reci :wink:

Metalcamp

Post by Metalcamp » 26 Jan 2010, 18:04

Boby, a je li znas da je sam Al Pacino rekao da mu je najbolja uloga/film u karijeri Scarface, bas me zanima kako bi tekla rasprava izmedu njega i tebe...

Da se ogradim odmah, slazem se za Scarface kao sto si i sam rekao, ali daleko vise mi je Godfather precijenjen...

Dok recimo Godfellas su mi mozda, i najbolji gangsterski film makar nisam neki ljubitelj.

Jel se to samo meni cini da je De Niro kao glumac takoder precijenjen, mislim, covjek najbolje filmove snimio sa Scoreseseom + sto u zadnje vrijeme, zadnjih 10, 11 godina je toliko iritantan sa onim svojim grimasama da prebacujem program kad ga vidim...
"Good night boils and ghouls."

A$H

Post by A$H » 26 Jan 2010, 18:07

ma glumci nemaju pojma.. :lol:

i sam Rupert Everett je rekao da mu je najgora uloga u Dellamorte Dellamore..a svaki horror i Dylan Dog fan bi rekao da mu je to ustvari najbolja..jer sve ostale su mu lose ili prosjek..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 18:12

Metalcamp wrote:Jel se to samo meni cini da je De Niro kao glumac takoder precijenjen, mislim, covjek najbolje filmove snimio sa Scoreseseom + sto u zadnje vrijeme, zadnjih 10, 11 godina je toliko iritantan sa onim svojim grimasama da prebacujem program kad ga vidim...
Ufff, ne znam, on za svoju karijeru ima stvarno konkretnu osnovu i reputaciju.
Uvijek se naježim kada se sjetim Taksista, genijalan film, mogao bih ga opet pogledat skoro 8)
Doduše, je on malo zatupio u zadnje vrijeme glumeći u svakakvim filmovima tipa nekakvih blesavih komedija "dozvola za ovo", "dozvola za ono", ali generalan dojam o njemu mi je i više no dobar.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 26 Jan 2010, 18:15

DrugsBunny wrote:
Metalcamp wrote:Jel se to samo meni cini da je De Niro kao glumac takoder precijenjen, mislim, covjek najbolje filmove snimio sa Scoreseseom + sto u zadnje vrijeme, zadnjih 10, 11 godina je toliko iritantan sa onim svojim grimasama da prebacujem program kad ga vidim...
Ufff, ne znam, on za svoju karijeru ima stvarno konkretnu osnovu i reputaciju.
Uvijek se naježim kada se sjetim Taksista, genijalan film, mogao bih ga opet pogledat skoro 8)
Doduše, je on malo zatupio u zadnje vrijeme glumeći u svakakvim filmovima tipa nekakvih blesavih komedija "dozvola za ovo", "dozvola za ono", ali generalan dojam o njemu mi je i više no dobar.
Pa na kraju dojam je za mene vise nego dobar, ali najvise mi smeta usporedivanje njega i Pacina, a usporeduju se upravo zbog gang filmova, klinci se pale na to, furaju se na to pa onda glumci poput Hoffmana ili Nicholsona padaju u drugi plan, a po meni, naglasavam, po meni su oni bolji...

Zanimljivo je da mi je De Nirov najbolji film Deer Hunter gdje nema Scorsesea.
"Good night boils and ghouls."

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 26 Jan 2010, 18:19

Ne znam, ja nikada ne bih mogao uspoređivati njih dvojicu. Neke stvari se jednostavno ne mogu usporediti, koliko god bile slične.
Zamorno je to :D

Post Reply