1001 film prema izboru posjetitelja HorrorHR-a

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 09 Jul 2009, 19:36

226. Too Late the Hero (1970)

Image

Redatelj: Robert Aldrich
Trajanje: 133 minute
IMDb ocjena: 6.7/10 (1,137 glasova)
Foršpan filma...

Uloge:
Michael Caine ... Pvt. Tosh Hearne
Cliff Robertson ... Lt. (j.g.) Sam Lawson
Ian Bannen ... Pvt. Jock Thornton
Harry Andrews ... Col. Thompson
Ronald Fraser ... Pvt. Campbell
Denholm Elliott ... Capt. Hornsby

SADRŽAJ:
"- U proljeće 1942. kapetan američke vojske John Nolan priključi poručnika Sama Lawsona britanskoj jedinici koja treba izvršiti specijalni zadatak u japanskoj pozadini na Novim Hebridima. Lawson je stručnjak za japanski jezik, a priključio se vojsci uvjeren da će rat provesti u pozadini, prevodeći s japanskog. Šokiran je pogibeljnim zadatkom čiji je cilj onesposobiti japanski radio-odašiljač te potom lažne poruke, koje će on prevesti na japanski, poslati u Japan. Utjehu mu ne pruža ni kapetan Hornsby, zapovjednik britanske jedinice koja kreće u akciju, a čiji je najosebujniji član zakleti invididualist Tosh Hearne...."

Image

O FILMU:
- Još jedan odličan film od jako dobrog redatelja Roberta Aldricha (The Dirty Dozen (1967), Vera Cruz (1954) i What Ever Happened to Baby Jane? (1962) su mu najpoznatiji filmovi). Filmom dominiraju britanski glumci, a od cijelokupne glumačke postave bih izdvojio upravo Michaela Caina, čija je gluma već tada pokazivala o kojem se kalibru glumca radi.
Iako nije među samim vrhom najboljih ratnih filmova sigurno spada u najomiljenije ratne filmove (možda i malo podcijenjene) čija je radnja zanimljiva više zbog likova filma nego zbog nje same.
Film koji se često kod nas prikazuje na TV-u i film koji se najviše pamti po samom kraju kad Clif i Caine trče cik cak dok na njih pucaju Jpanci mitraljezima.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Jul 2009, 20:08

227. Pan's Labyrinth

Image

Okrutna i mračna bajka koju možete gledati na više načina... Priča o djevojčici za vrijeme rata, koja ima teško djetinstvo i bolesnu majku, sve dok ne upozna Pana koji treba njezinu pomoć... Neobični likovi poput mračnog stvorenja koji gleda kroz ruke, nasilne i okrutne scene poput mučenja, tjeskoba koja se provlači kroz cijeli film bez ikakvog humora, mračne atmosfere, okrutnih ljudskih likova koji se pokazuju gorim od čudovišta, dvosmisleni kraj. I nevina djevojčica koja prolazi kroz taj mračni ratni kaos s uništenim djetinstvom koji nalazi u tim fantastičnim bićama... Ali da li je to zapravo njezina fantazija u glavi ili ta bića doista postoje?
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 09 Jul 2009, 21:44

228. The Godfather (1972)

Image

Uistinu je teško napisati nešto što već nije rečeno o ovome filmu. Postoji određena kategorija filmova, svega njih nekoliko, koji su redovno već desetljećima zauzimali najviša mjesta bilo koje ozbiljnije liste najboljih filmova ikada snimljenih. Među njima nalaze se Citizen Kane, Casablanca, Gone With The Wind,; među njima nalazi se i Godfather koji nerijetko konkurira da zauzme i poziciju iznad navedenih. Dakle, ovo je jedan od filmova uz koje bi čovjek mogao ostariti a nikada ga prestati voljeti. Ova konstantacija predstavlja normu proizašlu iz godina reputacijskog rasta te odoljevanja zubu vremena i svim kasnijim potencijalnim konkurentima; sve ostalo jest stvar ukusa. Iako ga sam ne smatram svojim najdražim filmom priznajem da mi je ovo najbolji film na temu mafije te su mi bilo kakve usporedbe s filmovima poput Casina i Goodfellasa neukusne pa čak i smiješne.
A sada s tehničke strane ovaj film je svojedobno, po uzoru na Hitchcocka, napravio revoluciju u kinematografiji i na neki način izmjenio tadašnje poimanje filma a Coppolu upisao u klasu besmrtnika. Nadalje, ovo se smatra najboljom ulogom Marlona Branda, po mnogima najboljeg glumca koji je ikada živio. Vito Corleone postao je ikona koju će se pamtiti dokle god postoji film. Ostatak glumačke ekipe popunjava svoje minutaže bez ijedne greške, među inima nalaze se legende poput Roberta Duvalla, Jamesa Caana, tada anonimusa Al Pacina i tragično preminulog Johna Cazalea. Sama se priča razvija ležernim ali i tradicionalnim tokom, scenarij je prepun antologijskih citata, atmosfera se gotovo može razmazivat a i glazbena tema ostala je jednom od najpamtljivijih na filmu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 10 Jul 2009, 20:07

229. Ben-Hur (1959)

Image

Režija: William Wyler
Trajanje: 214 minuta (DVD veruija)
IMDb ocjena: 8.2/10 (50,454 glasova)

Uloge:
Charlton Heston ... Judah Ben-Hur
Jack Hawkins ... Quintus Arrius
Haya Harareet ... Esther
Stephen Boyd ... Messala
Hugh Griffith ... Sheik Ilderim
Martha Scott ... Miriam

Image

SADRŽAJ:
"- Židovski princ Judah Ben-Hur (Charlton Heston) dobar je gospodar svojim robovima, ponosan čovjek dostojan titule koju obnaša na početku novog tisućljeća. Naznaka teških vremena za njega i njegovu obitelj dolazi povećavanjem broja rimskih vojnika u regiji. Nove snage dolaze u Jeruzalem pod vodstvom Massale (Stephen Boyd), Ben-Hurovog starog prijatelja prijatelja iz djetinjstva.

Iako su u početku presretni poradi ponovnog susreta ne mogu zanemariti različite političke poglede. Za vrijeme parade koju predvodi guverner baš sa Judinog krova obrušavaju se crijepovi koji za dlaku promašuju guvernera. Massale je ovaj događaj iskoristio kao povod za brzopoteznu osudu svog starog prijatelja, i to bez suđenja. Kažnjen je progonstvom iz grada i postao rob osuđen na težak rad u rimskoj galiji dok su njegova majka i sestra bačene u zatvor. Početak je to Ben-Hurove potrage za majkom i sestrom i velike osvetničke misije."

Image

O FILMU:
- Ovo je pravi čistokrvni megaspektakl i klasik za sva vremena. Odlična gluma, setovi, glazba te sama priča koja se ne bazira na životu Isusa Krista, no lijepo prikazuje njegovo doba. Iako današnji filmovi imaju mega budžete (zavisi od kalibra producenta i redatelja) jedino se Gladiator približio ovakvoj epici.
Ne samo da je film osvojio 11 Oskara nego je i MGM spasio od bankrota, a Hestona promovirao u mega zvijezdu, no svega toga ne bi bilo da film nije fenomenalan.
nemojmo zaboraviti spomenuti trku kočija, koja spada u najbolje scene koje ej film ikada vidio...

Image
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Boby

Post by Boby » 28 Jul 2009, 02:03

230. Kill Bill Vol. 1 (2003)

Image

Po većini kritike bolja polovica dvodjelnog filma i meni osobno draža. Ovime je filmom Tarantino u potpunosti ovladao u svom redateljskom i scenarističkom zvanju. Eksploatirao je svoju ljubav prema starim borilačkim filmovima, unio dašak svoje osobnosti i stvorio jedan od najboljih filmova 2003. godine. Scenarij je vješto poslagan te ga se doslvno čita prelazeći iz jednog poglavlja u drugo a ako se uzme u obzir da svako poglavlje nosi gotovo pa poetski naslov koji s jedne strane predstavlja samu bit svake pojedine priče na koju se dotični referira dok pak s druge ujedno predstavlja i svojevrsnu posvetu poeziji nasilja istočnjačke kulture dolazi se do briljantnog rezultata kada je sam scenarij u pitanju. Uza sve vješto poslagane priče u kojima saznajemo mnogo toga o glavnoj junjakinji i njezinim nemesisima ostaje mjesta i za ubacivanje kratkog anime-filmića. Sve se to toliko dobro uklapa da predstavlja svojevrsnu filmsku simfoniju vođenu Tarantinovim trasherskim štapićem. O glumi se ne mora previše pričati jer je Uma Thurman doslvno dušu ispustila pripremajući ovu ulogu a uvijek se može računati na standardno zadovoljavajuću Lucy Liu i Daryl Hannah te čitavi niz slabije razvikanih glumaca koji su se ovdje savršeno uklopili u jednu karakternu cijelinu. Soundtrack je već tradicionalno odličan kada je u pitanju Tarantino; koristeći teme koje bi bila očekivane s obzirom na filmske korjene i dalje vodi računa da ubaci u pokoji noviji glazbeni broj vjerojatno trendovski za dotično podneblje. Uglavnom, ovo je film po kojem pamtim sredinu godine nakon koje je izašao; tada sam ga prvi puta pogledao i sve do danas oduševljenje nije splasnulo

Mr. Pang

Post by Mr. Pang » 11 Aug 2009, 00:00

231. The rebel (2006)

Image

radnja je smještena u Vijetnam 1920-ih koji je pod vlasti Francuza. Cuong radi u tajnoj policiji i pazi na moguće pobunjenike. jednom prilikom Cuong i njegov šef Sy spase od pokušaja atentata visokog francuskog službenika. u tom pokušaju atentata uhvate kćer vođe pobunjenika, prekrasnu Thuy. dok Sy pokušava mučenjem slomiti Thuy, u Cuongu sve više rastu simpatije prema pobunjenicima (progoni ga i ubojstvo mladog pobunjenika). gonjen grižnjom savjesti Cuong pomaže Thuy da pobjegne. sada su njih dvoje na putu u unutrašnjost zemlje, a za petama su ima francuzi i Sy, željan osvete za izdaju...

ovo je prvi vijetnamski borilački film i ispalo je po onoj - prvo pa muško. glavne uloge tumače Johnny Nguyen (bio kaskader u USA) i Veronica Ngo (velika pop-zvijezda u Vijetnamu), a treba spomenuti i Dustina Nguyena - odličan kao negativac. zahvaljujući iskustvu iz Hollywooda Johhny nam donosi dobro koreografiranu akciju bez žica i specijalnih efekata. po načinu borbe je dosta sličan Ong baku i Tom Yum Goongu (u ovom zadnjem Johnny i glumi) tako da ljubitelji znaju što očekivati. jedan od onih filmova koji imaju priču i akciju.

olio

Post by olio » 12 Aug 2009, 15:06

232. The Myth (2005)

Image

Režiser: Stanley Tong
Trajanje: Philippines:117 min | Hong Kong:122 min | Canada:118 min (Toronto International Film Festival)
IMDb: 6.1/10 (4,079) glasova

Uloge:

Jackie Chan ... General Meng Yi / Dr Jack Chan
Hee-seon Kim ... Ok-soo
Tony Leung Ka Fai ... William
Mallika Sherawat ... Samantha
Ken Lo ... Dragon
Rongguang Yu ... Zhao Kuang

Image

Prièa o Jack-u (Jackie Chan) slavnom arheologu koji ima u snovima vizije o prošlome životu.
U vizijama se pojavljuje kao hrabri general u drevnoj Kini.
Saznaje da su njegove vizije bazirane na stvarnim dogaðajima i prati tragove do istine uz pomoæ
njegovog prijatelja i Indijske princeze.U vizijama doživljava prièu o izdaji, hrabrim ratnicima, prijateljstvu i
vjeènoj ljubavi dok u stvarnom životu mora pobjediti pljaèkaše grobnica.

Predivan film sa odliènom prièom i spojem na relaciji Hong Kong-Bollywood i sa budžetom od 15 milijuna $ i naravno sa
akcijskim scenama uz Jackie Chan-a.
Film je dosta popljuvan od strane zapadne publike zbog klišeja u prièi i loših efekata, ali film nije ni napravljen za
zapadnu publiku.

Image

Boby

Post by Boby » 17 Aug 2009, 16:39

233. No Country for Old Men (2007)

Image

Riječ je o modernom klasiku, jednom od najboljih filmova ovog desetljeća i meni osobno najboljem filmu braće Coen (iako valja uzeti u obzir da sam pogledao tek nešto više od polovice njihovih uradaka). Film je atmosferičan te u pojedinim trenucima priziva duhove starih spaghetti westerna u kombinaciji s obrascima iz "Farga" iako je sam film žanrovski gotovo nemoguće definirati jer ima tu i nešto komedije, dramatike, pa i horrora te svekako elemenata filma ceste. Osobno nisam pobornik ideje kako je prošlost čovječanstva bila bolja od sadašnjosti ali treba se upitati dali Coeni to zapravo i žele predočiti gledatelju; sam naslov a i čitava priča samo nam predočava pogled na trenutno stanje ljudskog morala iz subjektivne prespektive ostarjelog šerifa kojeg odlično interpretira Tommy Lee Jones. Njegov lik stara je škola čvrstog integriteta koji se nađe usred slijeda događaja koji njegov staromodni i konzervativni um ne može dokučiti isto kao što vjerojatno niti njegov zamjenik iz predstojećih generacija neće razumjeti zlo vremena koje slijedi kroz iduća desetljeća. Za razliku od starog šerifa, drugi protagonist u ulozi također odličnog Josha Brolina bez ikakavih pitanja i analiza klizi kroz poprište igre mačke i miša u kojoj je on lovina. I ovdje dolazimo do Javiera Bardema, trećeg aktera koji zatvara ovaj svojevrsni "bermudski trokut" trojce likova i upravo je Bardem najjača karika u ovome filmu. Njegovo utjelovljenje hodajućeg entiteta lišenog emocija i vođenog samo mogućnostima proizašlim iz bacanja novičića (čak i kada je ljudski život u pitanju) stvorilo je ultimativnog manijaka, hodajuće zlo i negativca kakvog filmski svijet do tada nije vidio već dugi niz godina te mu u ovom desetljeću konkurirati može jedino Ledgerov Joker. Bardemov lik gotovo je nestvaran jer njegova načela nadvisuju samu njegovu pojavu te se u konačnici može protumačiti kako je on (ili bolje reći ono) metafora kojom se nagovještava budućnost u kojoj principi zla postaju nepremostivi dok principi dobrote gube bitku, povlače se ili nestaju bilo da je riječ o oportunistu koji nastoji pobjeći s novcem i pružiti bolji život sebi i svojoj suzpruzi ili da je pak riječ o šerifu koji uviđa da sav ovaj svijet više nije njegov a čitava ova zemlja nije više za starog čovjeka bilo da je riječ o nekom sada ili o nekom tko će to tek postati.

Josef K

Post by Josef K » 21 Sep 2009, 18:53

234. Drag Me To Hell (2009)

Image

Redatelj: Sam Raimi
Scenarij: Sam Raimi, Ivan Raimi
Uloge: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao...
Trajanje: 99 min

Sadržaj:
"Mlada bankovna službenica odbije produženje kredita starici te je time ostavlja bez doma, a sve kako bi impresionirala svoga šefa radi promaknuća. Starica na nju baca kletvu ..."

Ako volite Evid Dead serijal ovo vas nebi trebalo razočarat. Film ima više humora nego pravih horor scena, al opet ih ima dovoljno da bude horor :lol:
Ja sam bio u šoku kad sam ga pogledao prvi put i odmah drugi vikend sam ga išao ponovo pogledat u kino :lol:
Film ima fenomenalnu theme song i cijeli soundtrack (Link), odličnu glavnu glumicu (i što se tiče izgleda i glume :twisted: ), meni super priču i dosta humora. Svakako preporučam.

Boby

Post by Boby » 30 Oct 2009, 12:40

235. Halloween (1978)

Image

U vrijeme kada je John Carpenter bio mladi filmaš slasher kao podžanr još nije bio definiran te se upravo ovaj uradak, tada još nepoznatog redatelja i scenarista, smatra začetnikom obrasca koji će se naveliko eksploatirati do početka nadolazećeg desetljeća i stvoriti bogatu ostavštinu jedne kulture. Ipak, utjecaj i nasljeđe nisu ključne stvari koje „Halloween“ čine jednim od najboljih horrora ikada snimljenih. Prije svega, riječ je o filmu koji se uopće nije naslanjao toliko na nasilje i brutalnost koliko na atmosferičnost i realističnost te mu nadnaravni elementi koji su periferno prisutni daju gotovo pa mitsko značenje jer se čudne stvari dešavaju u svijetu koji je toliko nalik našemu. Priča u svojoj osnovi više zvuči poput nečeg iz crne kronike nego iz jeftinog horror filma; broj ubojstava je minimaliziran i lišen bilo kakve teatralnosti jer sama ubojstva nisu niti bila zamišljena kao glavni faktor zastrašivanja već sve ono što im je prethodilo. Priča nam ostavlja dovoljno vremena da se upoznajemo s protagonistima, na suptilan ih se način karakterizira bez ikakvih dubljih psihoanaliza ali njihova humanizacija doseže zavidnu razinu. Samog ubojicu se i nema prilike previše vidjeti, glazba i igra kamerom ono je što nagovještava prisutnost zla kao i dijalozi Donalda Pleasencea koji podsjećaju gledatelja kako ovo ipak jest film o čudovištu a sam Pleasance briljantan je u svojoj ulozi neurotičnog psihijatra dok su mlade debitantice bez prevelike muke portretirale tipične srednjoškolke na način kakav bi se uvijek trebalo. Glazbena podloga jedna je od najboljih uopće te su s njom upoznati i ljudi koji sa samim horror žanrom baš i nisu. Film ne zaobilazi povlačiti i neke paralele s književnom prozom pridonoseći na dubini inače jednostavnog filma za što je zaslužna ko-scenaristica Debra Hill. Film je za sobom do sada polučio devet nastavaka, učinio Michaela Myersa jednom od horror ikona i ocem jedne nove garde antijunaka, začeo podžanr koji i dan danas živi u punoj snazi te se upisao u povijest kao jedan od najrelevantnih filmova moderne horror kinematografije.

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 31 Oct 2009, 02:02

236. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Image

Vintery, mintery, cutery, corn,
Apple seed and apple thorn;
Wire, briar, limber lock,
Three geese in a flock.
One flew east,
And one flew west,
And one flew over the cuckoo's nest.

Ovo je meni najbolji film koji sam do sada pogledao nekih desetak puta. Psihološka drama i jedan od najboljih filmova koje je Holywood ikada ponudio. Ako netko od vas još nije pogledao, a voli ovaj žanr, dajte si truda, neće vam biti žao...obečajem.
Osvojio je 5 oscara u 5 najačih kategorija što nije tako često (mislim da su još samo 2 filma uspjeli u tome). Od uloga ću napomenuti neponovljivog i fantastičnog Nicholsona, odlični Danny DeVito, Will Sampson kao poglavica, Vincent Schiavelli (obožavam svaki njegov film), Brad Dourif kao mucavac Billy i ozlagošena Nurse Ratched (briljantna Louise Fletcher) i naravno nisam zaboravio ni ti na Christopher Lloyda koji se predstavio na najbolji mogući način jer ovo mu je bila prva uloga.
Sada mi samo mislima prolijeću scene iz filma. Dirljivo, smiješno, tužno...sve se mješa. Grupna terapija s vječnim pitanjem "Tko će početi danas?", njihovo kartanje, pa onaj lik što stalno brije "Strašno sam umoran", pa mali Billy i njegovo mucanje...
Također sam knjigu pročitao u jednom dahu, a znamo kakve su ekranizacije, ali ova je uspjela.
Simply the Best Movie ever

:spoiler:

Dr. Spivey (real hospital superintendent Dr. Dean Brooks), the head doctor at the institution, explains to McMurphy why he has been admitted from a prison work farm - reciting various labels applied to him:

Dr. Spivey: It said you've been belligerent, talked when unauthorized, been resentful in attitude toward work in general, that you're lazy...
McMurphy: Chewin' gum in class, ha, ha...?
Dr. Spivey: Well, the real reason that you've been sent over here is because they wanted you to be evaluated...to determine whether or not you are mentally ill. This is the real reason.
With his logical mind and a bent against bureaucratic illogic, McMurphy offers his own assessment: "Well, as near as I can figure out, it's 'cause I, uh, fight and f--k too much." The doctor reminds McMurphy of his five arrests for assault, to which McMurphy replies: "Five fights, huh? Rocky Marciano's got forty and he's a millionaire." The crime of statutory rape put him into jail:

But Doc, she was fifteen years old, going on thirty-five, Doc, and, uh, she told me she was eighteen and she was, uh, very willing, you know what I mean...I practically had to take to sewin' my pants shut. But, uh between you and me, uh, she might have been fifteen, but when you get that little red beaver right up there in front of ya, I don't think it's crazy at all now and I don't think you do either...No man alive could resist that, and that's why I got into jail to begin with. And now they're telling me I'm crazy over here because I don't sit there like a goddamn vegetable. Don't make a bit of sense to me. If that's what's bein' crazy is, then I'm senseless, out of it, gone-down-the-road, wacko. But no more, no less, that's it.
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Asfodel

Re: 1001 film prema izboru posjetitelja HorrorHR-a

Post by Asfodel » 25 Dec 2009, 17:41

237. Bure baruta (1998)

Image

Ako je Balkan čmar svijeta (dobro, nisu tu baš riječ upotrijebili u filmu :lol: ), onda je Beograd njegov hemoroid. To nam daju do znanja u ovoj prezanimljivoj drami koja je vani poznata pod nazivom Cabaret Balkan i kao takva pobrala neke nagrade i još neke nominacije...Sve je krenulo iz kazališne drame koja je poslužila kao predložak.

Beograd sredinom devedesetih je mjesto radnje koje je dalo dom galeriji likova, a svima je zajedničko to da su svi pomalo "ludi". Predratno ludilo? Svi oni imaju neku svoju priču i kako radnja nepovezano teče, stvari polako sjedaju na svoje mjesto i pomalo se čini da ipak imaju neku povezanost. Ima tu smijeha, tragedije i kriminala. Svaki lik je živopisan i na neki način smiješan. Ima nezaboravnih citata: "Jel ti imponuje!!?" :lol: Ima i Sergeja koji iz čista mira otima autobus :mrgreen: Ima svega.
Posebna pohvala glumcima koji su svi od reda savršeni. No dobro, to smo već znali..

Image
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 Dec 2009, 01:52

238. M (1931)

Image

Redatelj: Fritz Lang
Scenarij: Fritz Lang i Thea von Harbou
Reklama filma

SADRŽAJ:
"- Ranih 30-tih godina, prošloga stoljeća. U Berlinu se pojavljuje neuhvatljivi serijski ubojica koji vreba djecu. Djeca nestaju i kasnije ih se pronalazi ubijene. Gradom se širi paranoja i panika, a sama policija, na čelu sa inspektorom Tubbyem, koristeći najnovije tehnike (otisci prstiju i analiza rukopisa) i razne racije ne pronalazi načina kako da uhvati nemilosrdnog ubojicu.
Uskoro se i samo stanovništvo daje u hajku za ubojicom i svaki sumjivac može vrlo loše proći ako ga razljućena rulja uvati....Hoće li policija uhvatiti ubojicu ili će ubojica opet ubiti?"

Image

O FILMU:
- Jedan od najboljih filmova ikad snimljenih i jedan od 10 najboljih filmova svih vremena što se tiče filmova o serijskim ubojicama

- "M" is a cinematic masterpiece of visual drama. The stunning performances define the careers of exceptional actors such as Peter Lorre and Gustaf Grundgens. Director Fritz Lang gives depth and dimension to his production by distinctly capturing the ecstasy of the film's many characters and focusing accurately on individual situations. This is an intriguing journey into the mind of a psychotic child murderer, blending terror, complexity, and malignity in one amazing motion picture.
Last edited by dr_gonzo on 07 Jan 2010, 16:15, edited 1 time in total.

- Charles Bukowski -

filmofil

Post by filmofil » 04 Jan 2010, 21:35

239. Exiled (Fong juk) (2006)

Image

film johnnie toa, snimljen u duhu njegovog prijašnjeg filma the mission, meni čak bolji od razvikanijeg missiona...radi se o prijateljstvu petorice ljudi, plaćenih ubojica, kojima je za petama cijela horda mafijaša svih oblika i veličina...film je nabijen akcijom i kul scenama di će vam se koža ježit, a pucnjave su izvedene bolje nego u većini modernih holivudskih filmova...
SpoilerShow
ovaj film meni ima jedno od najboljih finala u akcijskom žanru...zadnjih četvero preživjelih nemajući što za izgubiti umire u pokolju s hrpom pripadnika mafije, a zadnji kadar pokazuje njihovu zajedničku sliku...just awesome :mrgreen:
preporuka svima 8)
This is the Zodiac speaking.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 27 Jan 2010, 17:58

240. The Nightmare Before Christmas (1993)
Image
Image
Nema se šta puno reći o ovom filmu: jedan od najpoznatijih, a i najboljih, Burtonovih filmova dosad :mrgreen:
Ima prekrasan božićan ugođaj i najvažnije od svega, soundtrack za koji se pobrinuo Danny Elfman.
Pretpostavljam da je radnja svima poznata (ili bi barem trebala biti ^^), ali ipak ću ukratko napisati:
Jack Skellington, kralj Halloween grada, je zamoren od silne rutine koja se svake godine događa te jednom prilikom, slučajno, otkriva Christmas grad, ali ne razumije njegovu konkretnu svrhu
Obavezno pogledati!
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Post Reply