Trash Film Festival II (13.-15.09.2007 Varaždin)

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
HorrorHR
Site Admin

Trash Film Festival II (13.-15.09.2007 Varaždin)

Post by HorrorHR » 22 May 2007, 13:33

Službeni topic za Trash Film Festival. Prije par dana je održana konferencija za javnost, pa evo sadržaja iste i par slika. Obavezno pročitajte, djeuje stvarno zanimljivo.

Održana je press konferencija 17.05.2007. kao objava natječaja za prijavu filmova za Trash Film Festival i najava za njegovo drugo izdanje. TFF2 održati će se od 13.-15.09.2007. u Varaždinu u MMC Kult. Kao i prošle godine organizator festivala je Udruga Trash, a suorganizatori su Kult, agencija Agit, Veleučilište u Varaždinu i sam grad Varaždin. Natječaj traje do 15.06.2007. i ovom prilikom pozivamo sve filmaše, ljubitelje filma, amatere, profesionalce, da prijave svoje filmove do 15.06.2007. najkasnije. Da se uključe u borbu za "Zlatnu motorku" koja će se dodijeliti, kao i prošle godine, u pet kategorija.

Prijavnice za festival mogu se skinuti na našoj festivalskoj stranici http://festival.trash.hr. Filmove je potrebno zajedno sa prijavnicom poslati na adresu Trash Udruga, "za Trash Film Festival", P.P. 13, 42 001 Varaždin.

Ove godine žiri je u promijenjenom sastavu. Članovi žirija su predsjednik žirija akademski glumac Marinko Prga, Tanja Špiranec glavna urednica RTL-a, kazališna redateljica, iz Varaždina i glumac zagrebačkog HNK, Varaždinac Ljubomir Kerekeš. Žiri glasa isto kao i prošle godine u 4 kategorije: horror, akcija, sf, i borilački film. A kao peta nagrada dodjeljuje se nagrada publike. Svaki autor može prijaviti maksimalno 2 filma neograničenog trajanja. Po tri filma ulaze u uži izbor, a jedan osvaja zlatnu motorku. Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se prvi crnogorski film nakon nezavisnosti "Zlatne čaklje", redatelja Bojovića i producenta Đurovića u kojem glumi Bore Lee, a muziku je radio Rambo Amadeus.

Po riječima dipl.ing. Damira Vusića, voditelja studija Multimedije oblikovanja i primjene, interes studija ovdje velik iz razloga što sam studij pokriva područje audio-video produkcije. Aktivnosti koje će sam studij poduzeti su dvojake. Prva vrsta aktivnosti su pokrenute, to su aktivnosti studenata koji pripremaju određene radove, a koji će se prezentirati na samom festivalu, a to su radovi iz područja fotografije, videa, zvuka i grafičkog dizajna. Drugi sklop aktivnosti je vezan uz sam festival gdje je zamišljeno da studenti prate festival okom kamere i po završenom festivalu naprave prezentaciju tih radova. Što se tiče prvog dijela dogovoreno je iz područja fotografije dvije zanimljive teme koje će studenti obraditi pod vodstvom zagrebačkog fotografa Marija Periše, a biti će prezentirane putem slide show-a ili izložba radova. Teme su: "borilački gard u funkciji govora tijela", a druga tema je vezana uz psihološke fenomene "portret kao izraz emocija, panike, straha, zastrašivanja". Ono što nije još sigurno, ali nadamo se da se održe barem dva zanimljiva predavanja upravo iz medijskih područja koja pokrivaju, kako studij tako i sam festival.

Popratni sadržaji nisu još do kraja definirani, ali sigurno je predavanje poznatog književnika i vampirologa Borisa Perića, koji će održati predavanje o vampirima, prof. Krešimir Mikić sa Akademije dramskih umjetnosti koji će održati predavanje o filmskim efektima, modna revija filmskih kostima dizajnerice Tajane Štasni, sa revijom Star Wars koja je nadopunjena kostimima iz Gospodara prstenova, te koncerti…

Uskoro: "Reklamni spot za ovogodišnji TFF, za čije snimanje je izrađena najveća disko kugla u Hrvatskoj.

Udruga Trash
http://www.trash.hr
http://festival.trash.hr
info@trash.hr

Image
Last edited by HorrorHR on 08 Nov 2007, 12:23, edited 2 times in total.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 May 2007, 14:59

Hm, prošle godine sam propustio. A blizu sam varaždinu. Da li će tko osim mene ići tamo? :wink:
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 22 May 2007, 15:03

ja bi isao :D , onako nejdem na fax osim na kolokvije :)
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

elrania

Post by elrania » 22 May 2007, 16:01

primamljivo zvuci, mada sumnjam da cu biti u mogucnosti doc... :-/
*sigh*
al ajd, ima jos vremena do tada

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 22 May 2007, 19:44

Meni je taman neki posao u to vrijeme, ali možda ima šanse da pohodim drugi ili treći dan. Ima još tajma, dogovrimo se već ;)

Vorador

Post by Vorador » 22 May 2007, 20:32

Ako bude sve u redu s faxom, idem 100% barem jedan dan. Bilo bi super kad bi se tamo našla ekipica s foruma... :partyman:

metallicat

Post by metallicat » 22 May 2007, 22:52

da bilo bi fora :D i da baš bude ovako :partyman: ali ne i ovako :povrac: :lol:
vorador, kako ti ideš tamo, ako ideš?
Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 22 May 2007, 23:14

metallicat wrote:da bilo bi fora :D i da baš bude ovako :partyman: ali ne i ovako :povrac: :lol:
Samo iz Rijeke bi se kombi mogao napuniti koliko nas je :D :D

Aryx

Post by Aryx » 22 May 2007, 23:15

mogli bi vi doci po nas u zg lol :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Vorador

Post by Vorador » 22 May 2007, 23:54

metallicat wrote:da bilo bi fora :D i da baš bude ovako :partyman: ali ne i ovako :povrac: :lol:
Pa...Prošli put sam išao sa frendom iz srednje koji studira u Zg. Skočio sam do njega, busom. Dogovor je bio da ćemo ići zadnja 2 dana( mislim da su to bili petak i subota) s tim da bi prespavali kod njegove bake koja živi u blizini. No on je zajebo taj petak jer se sjetio da ima neka predavanja do navečer pa samo išli samo zadnji dan. Manje više smo ispratili cijeli program i bilo je genijalno. Nismo jedino bili na nekom koncertu il tako nešto jer samo morali na bus za Zg. A sada nemam pojma kako će biti; ponajviše zbog faxa. Ali nadam se da ću dati sve uvjete do tada.

metallicat

Post by metallicat » 23 May 2007, 01:00

HorrorHR wrote: Samo iz Rijeke bi se kombi mogao napuniti koliko nas je :D :D
super onda :D i mogli bi malo većim kamionićem po purgere :lol: :lol:
Image

elrania

Post by elrania » 23 May 2007, 01:13

oho...
a forum gathering... could be nice :)
ceka i mene ispit jedan za 9. mj, al valjda bude sve sredeno iza 3.9...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 May 2007, 21:31

Fotke sa snimanja novog spota za Trash Film Festival:

http://www.trash.hr/fotogalerija.php

:lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2007, 21:36

ne radi link. :?
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin