1+2+3.........+33+34+35+36 = 666
END IS COMING SOON
sandi wrote:kaze cika nostradamus da ce smak svijeta doci sa smrcu nekog vođe 'Mabusa'...dugo se 'mabusa' povezivalo sa neki vaznim osobama pa je tako mabus bio povezan sa W.Bushom...to je kao bilo najbolje rijesenje jer se u vizijama cesto stvari naopako i svakako spominju...pa je bilo logicno da je M zapravo naopako W i ostatak je bus=bush...W.Bush...e al posto se ispostavilo da to nije ispalao istina ...danas se Mabus tumaci kao Obamus...)

Decadentor wrote:sandi wrote:kaze cika nostradamus da ce smak svijeta doci sa smrcu nekog vođe 'Mabusa'...dugo se 'mabusa' povezivalo sa neki vaznim osobama pa je tako mabus bio povezan sa W.Bushom...to je kao bilo najbolje rijesenje jer se u vizijama cesto stvari naopako i svakako spominju...pa je bilo logicno da je M zapravo naopako W i ostatak je bus=bush...W.Bush...e al posto se ispostavilo da to nije ispalao istina ...danas se Mabus tumaci kao Obamus...)
mabus= bambus
-pa cemu onda postojanje ljudi koji se specijaliziraju za tumecenje nostradamusa?ljudi koji jako ozbiljno shvacaju svoj posao i dobro su placeni za obavljanje istog?!...pa jednostavno bi mogli citat vede!ja osobno bar nisam cuo za 'proročansku' vedu...koliko ja znam vede su 'praktične pjesmarice'Hec wrote:U dokumentarcu nostradamusa ima fino izreceno kako je on proucavao Vede... ko sto rekoh tamo sve pise, on nije nista sanjao niti predvidio, samo je kodiro vede i bio opsjednut njima, a za neke detaljnije dijelove ima mogucnost da je krivitvoreno, poput toga da je pogodio da ce doc hitler i slicno, to je proslot i to je lako dopisat u knjizi kao strofu neku "umjetnicku".... a za "smak" nostradamus je sve saznao a ne predvidio.
po meni je on samo neka dobra osoba koja razumije svoj posao doktrine, a sto se tice ovakvih tema, e tu su ga malo pre-uvelicali, iam i tu knjigu kao di je sav taj text, mislim pola knjige je samo proslost, to je lako krivotvorit a za buducnost ima samo 2-3 stranice... cista američka glupost ko i uvjek... sve pokvare i sve uveličaju i od svega naprave cirkus. A sam nostradamus je postao obicna tema u lyricsima metal bendova, a u svijetu se zasuskalo 2-3 mjeseca i odjednom stop. To sve govori.