Dexter

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 02 Nov 2009, 17:37

Profil Trinityja, tj. Arthura je predobro napravljen, sa snažnim kontrastima, ali lakim granicama prijelaza. Prava maska kojoj Dexter teži, no nešto mi govori da ovaj put neće bit tako jednostavno riješit se villaina ka i prije.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Nov 2009, 18:15

evo, prvi partibrejker. :lol:

pogledao prve dvije epizode. hmm... ne znam baš, jako sam ravnodušan prema seriji... niti jedan lik mi se nije dopao, fali mi napetosti, sve je nekako usporeno i oni njegovi monolozi i flashbackovi su mi slabi i dosadjikavi. mislim da nije to to, ali dat ću šansu i pogledati još koju epizodu.

samo da se zna, nisam očekivao neku non stop "akciju" brutalnost i sl. fora ideja, ali... njah.

callac

Post by callac » 04 Nov 2009, 19:35

Ah, promjenit ćeš pjesmu uskoro.. :P a kad dođeš do "naše" četvrte sezone, jao, ludnica!!!! Ma, vidjet ćeš uostalom..
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Nov 2009, 20:01

callac wrote:Ah, promjenit ćeš pjesmu uskoro.. :P a kad dođeš do "naše" četvrte sezone, jao, ludnica!!!! Ma, vidjet ćeš uostalom..
potpis, samo nastavi dalje gledati seriju. I meni je isprva serija bila odbojna, od ideje do glumaca, ali kasnije, kako radnja krene, uvuče te koliko je odlična... :prayer:
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 04 Nov 2009, 20:02

1. sezona

10/10

Scarface

Post by Scarface » 04 Nov 2009, 20:04

Iman par prijatelja kojima su također njegovi unutarnji monolozi dosadni, i jebiga, to je do osobe, il ti to paše il ne, tako da ti na tom polju promjena neće bit. Ostaje jedino da se uživiš u cili njegov origin i zanimljive villaine s kojima dolazi u sukob, te čije se priče preklapaju, uspoređuju i jedna drugu okončavaju. Snaga serije je upravo o tome, ja san počevši ju gledat prije par godina očekiva neku detektivsku priču s okvirnom radnjom, a dobija san malo dužu mini seriju u kojoj nema misterije na način da otkrivaš nekog ubojicu (mada sad u 4. sezoni ima i toga- Lundyjevo ubojstvo), jer i u 1. to nije neka tema, koliko sami sukobi sudbina jednog Dextera i ostalih nositelja Dark Passengera, te razlike koje uočavaš s vremenom među raznim moralnim čudovištima.

Inače, pročita san sve 4 knjige i moran priznat da su i bolje od serije. Jeff Lindsey je genijalac koji vješto miješa roman rijeku s modernim pristupom društvenoj analizi i horrorom. Scenaristi serije su uvelike pokupili neke kultne izjave iz toka misli glavnog junaka, ali mi se svišđa šta je priča drastično drukčija, čak već i u prvoj knjizi. U trećoj se čak Dark Passenger tretira kao pravi demon, te se sve koncentrira na nadnaravni dio Dexter mitologije, ali se u 4. sve vraća na staro i Dexter susreće serijskog ubojicu koji na bizaran način povezuje slikarstvo i ubojstva- po meni najjači villain iz knjiga. Sad izlazi 5. dio Dexter is delicious koja će se, naravno, bavit kanibalizmom. 8)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Aryx

Post by Aryx » 04 Nov 2009, 20:10

Wendigo wrote:evo, prvi partibrejker. :lol:

pogledao prve dvije epizode. hmm... ne znam baš, jako sam ravnodušan prema seriji... niti jedan lik mi se nije dopao, fali mi napetosti, sve je nekako usporeno i oni njegovi monolozi i flashbackovi su mi slabi i dosadjikavi. mislim da nije to to, ali dat ću šansu i pogledati još koju epizodu.

samo da se zna, nisam očekivao neku non stop "akciju" brutalnost i sl. fora ideja, ali... njah.
prva sezona mi je nista specijalno, druga je nesto bolja , treca je fakat ok , a 4 je zakon : D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

DEXTER

Post by DEXTER » 04 Nov 2009, 21:13

yup.. 4. sezona je the best.. 8)
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

Scarface

Post by Scarface » 04 Nov 2009, 21:18

Meni je 2. zasad najbolja, mada je 4. opaki konkurent, al ipak ću pričekat kraj za potpuni sud. Kruže glasine da nas čeka poveća promjena u finalu, koja će malo podijelit fanove, pa ostaje vidit o čemu se radi.

A$H

Post by A$H » 04 Nov 2009, 21:30

Ghostface wrote:Meni je 2. zasad najbolja, mada je 4. opaki konkurent, al ipak ću pričekat kraj za potpuni sud. Kruže glasine da nas čeka poveća promjena u finalu, koja će malo podijelit fanove, pa ostaje vidit o čemu se radi.
upravo to..1. sredina i treca na trecem mjestu..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 04 Nov 2009, 21:32

A$H wrote:
Ghostface wrote:Meni je 2. zasad najbolja, mada je 4. opaki konkurent, al ipak ću pričekat kraj za potpuni sud. Kruže glasine da nas čeka poveća promjena u finalu, koja će malo podijelit fanove, pa ostaje vidit o čemu se radi.
upravo to..1. sredina i treca na trecem mjestu..

Da, mada su mi sve gotovo pa savršene (trećoj je moglo malo spretnije bit izvedeno finale).

olio

Post by olio » 06 Nov 2009, 00:34

2. sezona
7/10
puno lošije od prve sezone
nema napetosti nikakve

Scarface

Post by Scarface » 06 Nov 2009, 00:41

olio wrote:2. sezona
7/10
puno lošije od prve sezone
nema napetosti nikakve

Je da su ukusi ukusi, al ovo je teški LOL!

olio

Post by olio » 06 Nov 2009, 00:46

krivo sam se izrazio
nema napetosti kod mene jer u prvoj sezoni sam jedva èekao gledati slijedeæu epizodu, a sada mi je prvi dio sezone bio jedva podnošljiv ali drugi mi je više manje to popravio

EDIT:

Dexter sezona 3
odlièno
8/10

samo je finale nekako "lagan" ? .

Najviše mi se sviða kako je svaka sezona lijepo zaokružena cijelina i na kraju nema cliffhangera

dr mladjo

Post by dr mladjo » 15 Nov 2009, 22:51

evo odgledao prvih 7.epizoda 4 sezone i bolje su nego što sam očekivao(s obzirom da se ipak radi o 4.sezoni).kad se samo sjetim kako sam goovrio da nakon 2. neče imat materijala..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Post Reply