Btw ja sam islamske vjeroispovjesti,kod nas se za blagdan kurban-bajram,kolju zivotinje i meso se dijeli siromasnima...Postivam svoju vjeru ali nikad tomu nebi prisustvovao,niti bi platio nekome da zakolje zivotinju...Radije damo novac siromasnim...Ali tu se "kolje" strogo prema propisima,poseban noz,molitva se pri tom cinu izgovara,zivotinja mora biti 100% zdrava,znaci da joj sto prije skratis muke,nema nikakvog izivljavanja,dapace to je veliki grijh...
Facebook?
-
GreenHornet
Shvacam ja to sve,jebiga,prirodni je proces da covjek jede zivotinju,ali ne moras se bas tomu veselit,jedva cekat,ne spavat nocima prije od uzbudenja...Mozda je to ne kontam jer se meni nabrojano dogada prije nekog dobrog partya,nekad davno prije utakmice,prije nego sto dode prva tura ruskih turiskinja(
) i slicno...
Btw ja sam islamske vjeroispovjesti,kod nas se za blagdan kurban-bajram,kolju zivotinje i meso se dijeli siromasnima...Postivam svoju vjeru ali nikad tomu nebi prisustvovao,niti bi platio nekome da zakolje zivotinju...Radije damo novac siromasnim...Ali tu se "kolje" strogo prema propisima,poseban noz,molitva se pri tom cinu izgovara,zivotinja mora biti 100% zdrava,znaci da joj sto prije skratis muke,nema nikakvog izivljavanja,dapace to je veliki grijh...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- sandi
a kad smo mi slavonci barbari pa se veselimo klanju
...salim se...ma gle ja nisam nikada podrzavao ubijanje zivotinja iz zabave, ali kolinje je stvarno potreba!
na kurac mi idu kojekakvi 'prijatelji zivotinja'-oni mi stvarno dizu tlak!...bore se za prava zivotinja,ali redovno preko zime nose KOZNE marte!...i takve gluposti!
Mislim...a tko se bori za prava ljudi?!
Takoder nisam za 'deračinu' zivotinja iskljucivo radi krzna!-ali samo malo...ako netko ubije zivotinju radi hrane-pa zasto bi onda bacio krzno!?...ako me kuzite?...ali sad ovo iz videa-oderat nekom kozu,a meso bacit(ili jos gore ostavit na zivotu)...to mi je bezveze!
na kurac mi idu kojekakvi 'prijatelji zivotinja'-oni mi stvarno dizu tlak!...bore se za prava zivotinja,ali redovno preko zime nose KOZNE marte!...i takve gluposti!
Mislim...a tko se bori za prava ljudi?!
Takoder nisam za 'deračinu' zivotinja iskljucivo radi krzna!-ali samo malo...ako netko ubije zivotinju radi hrane-pa zasto bi onda bacio krzno!?...ako me kuzite?...ali sad ovo iz videa-oderat nekom kozu,a meso bacit(ili jos gore ostavit na zivotu)...to mi je bezveze!
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...
- Asfodel
Nisam mogla pogledati Ghostov link (jer mi piše da odem prvo na SlideFunSpace, a ne da mi se) no skužila sam o čemu se radi. NIje mi to novo, jer sam kao mala (možda u Latinici) vidjela kak mačku bacaju u vrelu vodu i onda ostane bez kože...ugl kužim, mučenje životinja...
A nevezano...Ti Green si premlad da život temeljiš na ogorčenom generaliziranju svih pojava na ovom svijetu (policajci su stoka, novinari su stoka, žuti su stoka...sutra ti prijatelja možda opljačka 20-ogodišnjak pa će svi 20-ogodišnjaci biti stoka?)
I još nisam čula da se netko mlad veseli kolinju
(nemam takva iskustva) To je, kao što je Sandi objasnio, jeftiniji način preživljavanja i guranja godine. Inače bi morao kupovati u mesnici non stop, i to skuplje.
A nevezano...Ti Green si premlad da život temeljiš na ogorčenom generaliziranju svih pojava na ovom svijetu (policajci su stoka, novinari su stoka, žuti su stoka...sutra ti prijatelja možda opljačka 20-ogodišnjak pa će svi 20-ogodišnjaci biti stoka?)
I još nisam čula da se netko mlad veseli kolinju
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Decadentor
- john_constantine
ma koliko priče... Ja sam se odavno prestao obazirati na to što ti jedu pse i mačke. Ma efikasan način da se riješiš tih lutalica.
A naravno, nama je zapadnjacima nezamislivo to pošto su te životinje nama ljubimci. Mazimo ih, pazimo, hranimo i slično. A kod njih se jede, kao što se u drugim zemljama jede mlijeko s kravljom krvi, pečeni kukci, majmunski mozak i slično...
A to za mučenjem... ma jednostavno ne želim razmišljati kroz što je prošla hrana na stolu koju jedem. Mislite da paze i maze piceke koje kupite u mesnicama i onda pojedete? Ili ti hamburgeri... Prije su ih jednostavno ubijali maljevima, noževima i slično, sve dok se nisu javili ti prijatelji životinja i sada su zakomplicirali sve te stvari. I ponekad se javi poneki lik koji to sve snimi, pa počne pljuvati po toj rasi, ljudima ili što već nađe.
Zlo mi je i od tih nezaposlenih likova koji promoviraju zabranu cirkusa i svega mogućega, koji leže goli u gradu i slično. Ma kurac bunda od pravog krzna, to samo zavidni jer si to ne mogu priluštiti.
Ima pametnijih stvari od tih tzv. ljubimaca koje sada žalite. A pazite sada ovo, da oslobodite te ljubimce, što biste s njima? posvojili biste ih? malo sutra. Samo dodatno opterećenje za ustanove za lutalice, državne troškove i manjak hrane, i problema. Svi bi samo spašavali ljubimce, životinje i sve moguće, ali nitko ne bi niti trgnuo prstom ili si uzeo sebi hrane iz usta za jednog psa kojega su uspjeli spasiti... Samo izlike, nemam mjesta u stanu, nemam vremena, nemam ono, nemam ono... bitno da netko drugi hrani te gladne živine koje si spasio, a niti lipu ne bi dao za hranu...
A kolinje... ma to je sve rjeđe kod nas u Zagorju. Ali kao mali sam prisustovao tome. Opasan zanat, to kako izvući zvinju, pa prerezati grlo i onda skupljati krv u posudu. I ostatak posla, živi napor, ljudi se pokazuju drukčijim (mislim, pristojna osoba počne kleti majku radi bezveznih sitnica), ali meso koje dobijete na stolu, krmenadle, rebrica, šnicle...
"Da klaonice imaju staklene zidove, svi bi bili vegetarijanci" - e ja ne bi.
A to za mučenjem... ma jednostavno ne želim razmišljati kroz što je prošla hrana na stolu koju jedem. Mislite da paze i maze piceke koje kupite u mesnicama i onda pojedete? Ili ti hamburgeri... Prije su ih jednostavno ubijali maljevima, noževima i slično, sve dok se nisu javili ti prijatelji životinja i sada su zakomplicirali sve te stvari. I ponekad se javi poneki lik koji to sve snimi, pa počne pljuvati po toj rasi, ljudima ili što već nađe.
Zlo mi je i od tih nezaposlenih likova koji promoviraju zabranu cirkusa i svega mogućega, koji leže goli u gradu i slično. Ma kurac bunda od pravog krzna, to samo zavidni jer si to ne mogu priluštiti.
Ima pametnijih stvari od tih tzv. ljubimaca koje sada žalite. A pazite sada ovo, da oslobodite te ljubimce, što biste s njima? posvojili biste ih? malo sutra. Samo dodatno opterećenje za ustanove za lutalice, državne troškove i manjak hrane, i problema. Svi bi samo spašavali ljubimce, životinje i sve moguće, ali nitko ne bi niti trgnuo prstom ili si uzeo sebi hrane iz usta za jednog psa kojega su uspjeli spasiti... Samo izlike, nemam mjesta u stanu, nemam vremena, nemam ono, nemam ono... bitno da netko drugi hrani te gladne živine koje si spasio, a niti lipu ne bi dao za hranu...
A kolinje... ma to je sve rjeđe kod nas u Zagorju. Ali kao mali sam prisustovao tome. Opasan zanat, to kako izvući zvinju, pa prerezati grlo i onda skupljati krv u posudu. I ostatak posla, živi napor, ljudi se pokazuju drukčijim (mislim, pristojna osoba počne kleti majku radi bezveznih sitnica), ali meso koje dobijete na stolu, krmenadle, rebrica, šnicle...
"Da klaonice imaju staklene zidove, svi bi bili vegetarijanci" - e ja ne bi.
Michel puši karu.
-
John_Ryder
- maddjuro
a i osobno što se tiče tih prihvatišta za životinje; prvo se pobrinitr za ljude, pogotovo sada u ovo vrjeme recesije kad ljudi nemaju za jesti, izbacuju ih iz kuća i sada bi se trebali trošiti novci na te životinje lutalice, to treba staviti u nešto tipa prihvatilište, i ako ih se ne udomi u roku tjedan-dva
a ne trošiti silne novce na to, a to sto je i cons rekao apsolutno stoji, ti besposleni niškoristi čijim je guzicama malo preljepo izvode te gluposti po trgovima kao hodaju goli isl.
Isto ima vegeterijanaca koji govore da nikada nebi mogli jesti meso, radije bi umrli od gladi, a na to velim : super, kad počme zombie infestacija više hrane za nas
a ne trošiti silne novce na to, a to sto je i cons rekao apsolutno stoji, ti besposleni niškoristi čijim je guzicama malo preljepo izvode te gluposti po trgovima kao hodaju goli isl.
Isto ima vegeterijanaca koji govore da nikada nebi mogli jesti meso, radije bi umrli od gladi, a na to velim : super, kad počme zombie infestacija više hrane za nas
I may be an idiot, but i am no fool.
-
GreenHornet
Ovi nabrojani su mali milijun puta u mojim ocima ispali stoka i to za mene i jesu.Ne govorim to zato sto su mi takvo razmisljanje mediji utovili u glavu...Sta bi trebao?Biti hipij/alternativac koji svakoga voli i crtati "peace" znakove po putu?Asfodel wrote:
Ti Green si premlad da život temeljiš na ogorčenom generaliziranju svih pojava na ovom svijetu (policajci su stoka, novinari su stoka, žuti su stoka...
- Dragonrage
Iskreno...meni osobno bi bez toga fejas bio totalna dosada...Hec wrote:a face je dobar kak za koga, meni dobro dodje kad mi se neda na msn a vidim tona online frendova iz kvarta na chatu, pa se dogovorimo di cemo van itd... al inace nema nes posebno zanimljivog, samo hrpa glupih kvizova a da ne pricam o dosadnim mafia wars zahtjevima -.- ubije te u pojam, sve sam blokiro sada
To dvoje je jedini oblik zabave na fejsu...
- Asfodel
Oki doki, ne pokušavam te preodgojit, ako i dalje ne razumiješ kako to zvuči - nema smisla..GreenHornet wrote:Ovi nabrojani su mali milijun puta u mojim ocima ispali stoka i to za mene i jesu.Ne govorim to zato sto su mi takvo razmisljanje mediji utovili u glavu...Sta bi trebao?Biti hipij/alternativac koji svakoga voli i crtati "peace" znakove po putu?Asfodel wrote:
Ti Green si premlad da život temeljiš na ogorčenom generaliziranju svih pojava na ovom svijetu (policajci su stoka, novinari su stoka, žuti su stoka...
Nadam se da ćeš u budućnosti čuti takva i slična čašćenja grupacije s kojom se ti poistovjećuješ, pa možda osjetiš nepravdu... Recimo: svi Dubrovčani su stoka, kaže čovjek nakon ne izoliranog, nego mali milijun slučajeva koje je imao s nekim određenim Dubrovčanima - pa je na temelju toga zaključio da su oni SVI stoka
Ma ne pokušavam razviti nepotrebnu (i offtopić) raspravu dont worry, samo sam, onako, razmišljala na glas..
Nemoj šta zamjerit
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
GreenHornet
- Asfodel
- Scarface
John_Ryder wrote:Eat Your Brains wrote:Svaka cast cons..
Kod mene je suprotno, post predstavlja sve šta mi se gadi šta se tiče ove teme. Samo ću reć da preziren ljude koji su ravnodušni na ovako nešto, nisan vegetarijanac jer je to jednostavno neprirodno, ali granice negdje postoje. Sramota, al svakog stigne pravedna kazna, to je sve šta me tješi.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
GreenHornet
Potpisujem.Ghostface wrote:John_Ryder wrote:Eat Your Brains wrote:Svaka cast cons..
Kod mene je suprotno, post predstavlja sve šta mi se gadi šta se tiče ove teme. Samo ću reć da preziren ljude koji su ravnodušni na ovako nešto, nisan vegetarijanac jer je to jednostavno neprirodno, ali granice negdje postoje. Sramota, al svakog stigne pravedna kazna, to je sve šta me tješi.