Humanity's End (2009) 2/5 -
TRAILER
Niskobudžetni SF koji je svoju inspiraciju vidljivo vukao iz "Star Warsa". Film počne iznimno obećavajuće, ono, da ne znam bolje rekao bih da gledam neki Hollywoodski SF blckbuster (posebne pohvale uvodnoj špici). Ali već nakon 5-10 minuta, počeli su se nazirati problemi i propusti, te se film ubzo premetnuo u pravu zbrku što se tiče priče i režije. Jedina stvar koja izvlači ovaj film od potpune katastrofe je humor i gl. glumac Jay Laisne, koji je izvrstan (najviše zbog njega i ocjena više)! Lik je ustinu presmješan u svojoj izvedbi i nasmijao me dobar dio filma...pomalo me podsjetio na nekakvog otkaćenog Han Soloa, a i izgledom mu je dostan sličan. Priča čak i nije tako loša, imala je potencijala, ali je nedovoljno razrađena i uništena lošom režijom.
A što se režije tiče, redatelj je pokušao kopirati stila "Battlestar Galactice", ali mu to i nije baš najbolje pošlo za rukom. Specijalni efketi u 70-80% filma izgledaju uiitinu izvrsno, dok onih 20-30% baš i nisu nešto. Glazba je također jako dobra, posebice ta gl. tema iz koje izvire nekakva epičnost.
Sve u svemu, uz bolju režiju ovo je mogao biti mnogo bolji film, ovako je tek zabavan shit uz kojeg bi ste mogli uživati u povećem društvu sličnih filmskih (trash) anfiniteta i gajbu/dvije pive...