Sungazing

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
elrania

Post by elrania » 17 Aug 2009, 19:23

Eat Your Brains wrote:
Dovoljan mi je jedan jedini "marsovac" bilo gdje. Tebi ne treba bas nista da povjerujes u bilo sto.
netocno... 3-4 godine sam lutala po odredenim duhovnim/alternativnim krugovima, odvojila se u potpunosti od toga i tek sam tada kada se nisam ni petljala u te stvari dozivjela nesto. nije nista izazvano fanatizmom, samouvjeravanjem jer kad sam to i najvise pokusavala, nista se nije dogadalo. ironicno, u trenutku kad sam najmanje to htjela kod sebe, dogodilo se.
Moj odgovor je kontradiktoran kad kazem da zelim da mi netko nesto dokaze,kazes. Ma kako, sanja, kako? Ti nisi ni pokusala dokazati ista. Samo si ispricala ludu pricu i ako ja ne povjerujem da je to nesto natprirodno,odmah si "ne dam nista dokazati".
Smijesno je kako ti pretpostavljas da meni ni 10 marsovaca ne bi bilo dovoljno jer ne vjerujem da si vidjela svoju "auru". Ali kako god, pretpostavke nidu cinjenice i nisu dokazi.
ne razbacuj se naglim zakljuccima. sama sam rekla da ja nisam nista isla dokazivati, no na osnovu spremnosti tvog odgovora koji pokusava zanijekati ista anternativno u mom iskustvu se valjda da zakljuciti koliko zatvoreno reagiras na takve pojave. i zbog toga sam donijela onaj zakljucak.
nije ovdje u pitanju moja aura, vec tvoj stav prema iskustvu drugoga.
jasno mi je da nece svi sve voljeti, ali nerijetko tvoji stavovi negativnosti granice s nerazumnom frustracijom. zato sam te i pitala ono prvo pitanje da vidim jel mozemo imati neku normalnu diskusiju, no eto mi odgovora.
no, sve 5.

i ovo glede padanja, to bi i moglo biti povezano s projekcijom uzimajuci u obzir izlazenje iz tijela tokom perioda spavanja i naglim vracanjem u to tijelo. :lol:

Hec

Post by Hec » 17 Aug 2009, 19:28

Hec wrote:
Eat Your Brains wrote:
Hec wrote:nikad nisi vidio da su ljudi izasli iz tijela tokom operacije? probudili se i vidjeli sebe u krevetu?

pojasnio bi ti da nisi toliko skeptican... a to si dozivio nesvjesno, vjerovatno si sanjao da si padao i naglo si se probudio.
kad shvatis to, ostalo ide polako.
Ne,nikad to nisam vidio,jesi li ti kad vidio da ljudi izadu iz svog tijela tokom operacije? Iskreno,jesi li ti to ikada vidio?

Da,sanjao sam da padam i naglo sam se probudio,kakve to veze ima s astralnim iskustvom nekim?
dobro greskom sam napisao, vidio << cuo*
Last edited by Hec on 27 Jan 2010, 00:06, edited 1 time in total.
"Six strings to cover fear..."

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 17 Aug 2009, 19:33

"No eto mi odgovora."..kazes. Aha,razumna diskusija bi ti bila jedino u slucaju da sam se ja slagao s tobom,al vidi kako sam nerazuman jer se ne slazem.

Ti u snu nigdje ne padas,samo imas osjecaj da padas. :D A imas ga ne zbog tog jer ti astralno tijelo :lol: pada natrag u tijelo.

"Falling dreams are one of the most common dreams that people have. Everyone at sometime in their life will have at least one falling dream. Studies reveal that in many cases, dreams of falling happen at the verge of sleep, and that at least some falling dreams may be physiological in nature - i.e. a blood pressure drop at the moment of slumber stimulating the sense of falling, an inner ear process through the equilibrium out, etc. "

Ta daaaa...al to je tak neatraktivno objasnjenje,fizioloski procesi,inner ear,change in blood pressure,hormoni...nah,puno je smislenije i zanimljivije objasnjenje to vase s astralnim tijelom.
I like to eat things.

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 17 Aug 2009, 19:37

"ovo nije suludo, ovo je dokazano u mnostvo dnevnika"..

To NIJE dokaz.

"Dokazano je u drevnim spisima"- ni to nije nikakav dokaz.

Prihvacam da ti u to cvrsto vjerujes,ali ne moras bas govorit o dokazima kad ih nema.
I like to eat things.

elrania

Post by elrania » 17 Aug 2009, 19:39

Eat Your Brains wrote:"No eto mi odgovora."..kazes. Aha,razumna diskusija bi ti bila jedino u slucaju da sam se ja slagao s tobom,al vidi kako sam nerazuman jer se ne slazem.
a diskusija nije bila gotova tvojim automatskim davanjem razloga i nazivanjem slucaja smijesnim? to je bilo razumno? ne trebas se slagati niti je to od tebe ocekivano. ocekivano je automatsko negiranje sto si ponudio i negiranje kao takvo prekida razuman tijek diskusije.
ja sam ti i objasnila da nije u pitanju nista od onoga sto si naveo i da imam razloga biti sigurna u to, no ti ces i dalje tvrditi da je sigurno nesto od toga bilo. pa kako da nastavimo razglabanje?

Ta daaaa...al to je tak neatraktivno objasnjenje,fizioloski procesi,inner ear,change in blood pressure,hormoni...nah,puno je smislenije i zanimljivije objasnjenje to vase s astralnim tijelom.
a meni je carobnije ono s astralnim tijelom :(

hellbard

Post by hellbard » 17 Aug 2009, 19:41

malo je blesavo vjerovati nečem što se nemože empiriski i u kontroliranim uvjetima dokazati...
jer ako ćemo vjerovati dnevnicima, putopisima i svjedočenjima onda možemo vjerovati u sve! od vampira pa do gušterolikih vanzemaljaca koji zapravo vladaju svijetom..
Last edited by hellbard on 17 Aug 2009, 19:45, edited 2 times in total.

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 17 Aug 2009, 19:44

Hec je Peter Popoff ovog foruma :D
I like to eat things.

Hec

Post by Hec » 17 Aug 2009, 19:47

Image

cekaj malo, odi slobodno po netu trazi iskustva ljudi koji su dozivjeli astralne projekcije....eo odi fino trazi i citaj, svaki covjek nema isto iskustvo a ima tona tona tona tona tona ljudi.... sebe nebi dovuko u tu poziciju da ti ja trazim i linkam :wink:

znanstvenici tvrde da su uzeli materiju od boga i tvrde da su stvorili nesto?

znansvenici kazu da zivot nastaje iz kemikalija, ali pravo pitanje je , iz cega su nastale kemikalije? kemikalije nastaju iz zivota, a to znaci da zivot posjeduje misticnu moc.
nije im poznato porijeklo kemijkalija i odgovoriti ce da nemogu vjerovati u misticnu moc.

hellbard

Post by hellbard » 17 Aug 2009, 19:54

Hec wrote:Image

cekaj malo, odi slobodno po netu trazi iskustva ljudi koji su dozivjeli astralne projekcije....eo odi fino trazi i citaj, svaki covjek nema isto iskustvo a ima tona tona tona tona tona ljudi.... sebe nebi dovuko u tu poziciju da ti ja trazim i linkam :wink:
na netu imaš i tonu ljudi koji se kunu da su vidjeli izvanzemaljce.. a to je daleko od ikakvih dokaza...

Hec

Post by Hec » 17 Aug 2009, 19:56

iam osjecaj da si ti EYB al nea veze:

pogledaj onda tu razliku tvojih dokaza od AP i od vanzemaljaca pa usporedi malo...koja je ozbiljnija.

hellbard

Post by hellbard » 17 Aug 2009, 19:58

Hec wrote:Image

znansvenici kazu da zivot nastaje iz kemikalija, ali pravo pitanje je , iz cega su nastale kemikalije? kemikalije nastaju iz zivota, a to znaci da zivot posjeduje misticnu moc.
nije im poznato porijeklo kemijkalija i odgovoriti ce da nemogu vjerovati u misticnu moc.
malo strpljenja.. bude se dokazalo i podrijetlo subatomskih čestica i svega sličnog.. to što ovaj tren to još nije potpuno jasno, nije razlog da se odgovor traži u "nadnaravnim" pojavama

Hec

Post by Hec » 17 Aug 2009, 20:00

i nisam spominjao uopce ikakve vanzemaljce u prijasnjim postovima tako da nema smisla usporedjivati sa njima, o njima mislim nes privatno sto za ove ljude poput vas nebi bilo imalo moguce napisati...no pustimo sad to
ako i dalje ste zapeli u toliku materijalnost onoga sto vidite samo i da u to vjerujete, pa o cem onda pricam... ISKUSITE SAMI i uvjerite se. kad neko bude morao mjenjat gace nek ne dolazi ovdje ispastat sto se desilo, i nek ne ide psihologu pricat da je vidio halucinacije jer se igrao sa svojim umom

elrania

Post by elrania » 17 Aug 2009, 20:00

hec, ne znam jesi pricao vec, al imas li kakvih iskustva na tom polju nastalih nakon vjezbi za projekciju?

hellbard

Post by hellbard » 17 Aug 2009, 20:00

Hec wrote:iam osjecaj da si ti EYB al nea veze:

pogledaj onda tu razliku tvojih dokaza od AP i od vanzemaljaca pa usporedi malo...koja je ozbiljnija.

long time listener, first time caller.. :D nisam EYB, ali se znamo..

ako i je ozbiljnija daleko je od ikakvih dokaza...

Hec

Post by Hec » 17 Aug 2009, 20:03

hellbard wrote:
Hec wrote:iam osjecaj da si ti EYB al nea veze:

long time listener, first time caller.. :D nisam EYB, ali se znamo..

ako i je ozbiljnija daleko je od ikakvih dokaza...
procitaj jedan post nize

besmislen razgovor s tukama
Last edited by Hec on 27 Jan 2010, 00:03, edited 1 time in total.

Post Reply