Sungazing

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Hec

Post by Hec » 15 Aug 2009, 21:18

Ghostface wrote:Nego, jesi čita Alkemičara od Coelha? Zanima me ima li kakve veze cila njegova priča s tvojim proučavanjima, jer se i ondje radi o pronalaženju Osobne Legende koja se za svakog otkida iz Duše Svijeta i čini te Ratnikom Svjetlosti i slične stvari. Dakle, šta misliš o tome?
nisam, eo zapisao sam si za iducu nabavku kad skupim para.

Ali ako ti ista ovo sto ja mislim ista govori mada i ja mislim da JE povezano:
alkemija se bazira na mentalnoj alkemiji a ne materijalnoj, dakle sve formule koje su napisane matematicki i izgledaju srjednjovjekovno znanstveno nisu doslovno takve kakvu su napisane i nacrtane, sve su one samo simbolika koja se odrazava u umu, dakle pola kemijskih elemenata oznacava odredjen aspekt uma, od hrabrosti, straha, ljubavi....itd.... putem odredjenih formula, covjek uzdize sebe, nesto kao drvo zivota: posadis ga u sebi, koliko staris, toliko raste u tebi i evoulira odozgo prema dole, tako da je krosnja uvjek u nebu i duhovno se razvijas. hermetisti su spojili alkemiju sa kabalom pa se da to povezati sto sam sad rekao.
duse svijeta = moze biti znacenje druge dimenzije i ti kao ratnik svijetlosti se odrazavas tamo i postajes prosvjetljen, opet mogu tu ubaciti kundalini, spoznajom i otvaranjem kundlinija, ti zapravo poznajes univerzum i bogove, spoznajom i otvaranjem podsvjesti, ti opet spoznajes univerzum i bogove.
i sa time mozes 7 hermetickih principa skuzit, to sam ovdje stalno spominjao, poksuaj nac na starijim postovima, ima text koji sam prepisao iz Kybaliona.

Siđi u utrobu zemlje, kroz prociscenje ces naci Kamen Mudrosti <<< TOCNO TO!!! sto je basilus valentin rekao u knjizi 12 kljuceva filozofije koja se bazira na alkemiju.

EDIT: Magika je neodvojivo povezana sa Sakralnom Tradicijom i religijom, a njezini univerzalni simboli zakoniti su cuvari misterija zivota cije poznavanje vodi ovladavanju snagama prirode. To nadasve trazi jednu strogu disciplinu, jer među ljudima nema onih koji bez napora dostizu nadmocnost. Damir Poštić Darmi
Last edited by Hec on 15 Aug 2009, 21:22, edited 1 time in total.
"Six strings to cover fear..."

Scarface

Post by Scarface » 15 Aug 2009, 21:22

Da, u biti on o tome i piše, ali jako, jako pojednostavljeno za široki puk. Ono šta u biti on govori je "misli srcem a ne umom", pri čemu stavlja veliki naglasak na religiju i ljubav, pa ne mora bit u potpunom skladu s onim šta si dosad čita, al je jedna lipa priča s općeljudskom poukom. Paulo Coelho je dugo proučava alkemiju i baš u predgovoru spominje te komplicirane elemente koje nikad nije do kraja moga dešifrirat, bar ne dok je koristija samo um, a ne i srce.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 15 Aug 2009, 21:23

hehe, knjiga na dosta jednostavan nacin opisuje princip stapanja s univerzalnim.

da, knjiga ima veze s ovim o cemu se prica u temi i na dosta direknto-plosan nacin predocava citatelju 'bajku' koju moze i sam ostvariti. steta samo sto je toliko ispopularizirana da je vecina promatra sa strane teorije knjizevnosti, a ne kao duhovnu smjernicu.

meni se dosta svidjela i knjiga hodocasce pa procitaj kad nades vremena, ako nisi.

sve sto se spominje je bazirano na slicnoj ideji duhovnosti i vrijednosti... price bas zrace necim posebnim.
Last edited by elrania on 15 Aug 2009, 21:26, edited 2 times in total.

Hec

Post by Hec » 15 Aug 2009, 21:24

sry edito sam post zbog jedno texta, da upravo to, srce i ovisi o umu a i um o srcu, a u ezoteriji je osnova cinjenica da ljubav pobjedjuje strah, a i 4.cakra je srcana i povezana je sa ljubavju a ujedno i hrabroscu i dobivanju suosjecajnosti.

opet EDIT: da, inace fanaticari su pokvarili svu tu filozofiju i stavili to u dubine misticnosti

Scarface

Post by Scarface » 15 Aug 2009, 21:32

Čita san i Hodočašće, koja je njegova prva knjiga. Doma iman negdi desetak njegovih knjiga, i sve su odlične. Baš san prije neki dan pročita i najnoviju Pobjednik ostaje sam. Baš to šta elrania kaže, zrače posebnom energijom, i kad malo bolje razmislin, sva velika književna djela imaju tu neopisivu auru koju kao da je pisac prenija dok je pisa i ona stoji skrivena među stranicama i riječima, te se prenosi na čitatelja. Uzmimo za primjer Kafku, koji po stilu nije ništa posebno, ali razina tjeskobe, nemogućnosti izbora i pritiska društva doslovno iskaču sa stranica dok čitaš proces ili Preobrazbu. Ništa drukčiji nisu ni ostali veliki pisci i pjesnici. Možda se čini ka offtopic, al ima veze s tom energijom, jer san uvik tako gleda na to. Mislin da zapravo energija neke knjige, filma, stripa il čega već dolazi u dodir s tvojom i ukoliko si pašu, tebi se to djelo neizmjerno svidi i paše ti, a ukoliko ne, onda jednostavno ne. To je ono malo prošireno značenje "o ukusima se ne raspravlja" i "čitaj između redova" (a ovo drugo ima i veze s porukom djela šta ne mora imat veze s individualnom svijesti).
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Hec

Post by Hec » 15 Aug 2009, 21:36

slazem se, pokusaj si nac hrvatski Kybalion... ajde nije prica ali toliko je ozbiljno i precizno objasnjeno da cak neko ko nije nikad vidio takve pojmove bi odmah pomislio " hmmm, tu nesto ima skriveno ". I to je zarazno i brzo te privuce.

elrania

Post by elrania » 15 Aug 2009, 22:03

ghost, evo ti jos jedna knjiga pa si pogledaj

http://rapidshare.com/files/267768895/T ... r.pdf.html

a i svima ostalima koje zanima, jel.

Hec

Post by Hec » 15 Aug 2009, 22:08

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

samo za vas 2, of frenda kolekcija zapadne tradicije, ghost samo klikni na alchemy ak te zanima
a pod hermetizam imas i kybalion ali je na eng. nije bed :D

elrania

Post by elrania » 15 Aug 2009, 22:10

opa :lol: 8)

Scarface

Post by Scarface » 15 Aug 2009, 22:12

Fala vam oboma puno. :D

Scarface

Post by Scarface » 15 Aug 2009, 22:15

I da, bit će jako puno skidanja. Čestitaj prijatelju na kolekciji, a viruj mi, to dolazi od čovika sa 4000 stripova. :wink: 8)

Hec

Post by Hec » 15 Aug 2009, 22:16

Ghostface wrote:I da, bit će jako puno skidanja. Čestitaj prijatelju na kolekciji, a viruj mi, to dolazi od čovika sa 4000 stripova. :wink: 8)
hehe, budem, on inace ide po forumima i ostavlja link za svoju kolekciju, jer je tesko skupio a neke je i sam skenirao a i smatra da bi svi trebali bit dostupni tesko nabavnim knjigama, al stvarno dusa od covjeka, dugorocni hermetisti :D

Eat Your Brains

Post by Eat Your Brains » 16 Aug 2009, 04:07

Cuo sam da je The Salami Swami prezivio 40 godinama samo na suncu i pokojoj salami. :shock:
I like to eat things.

Hec

Post by Hec » 16 Aug 2009, 09:42

Bilo bi u redu od tebe da prestanes postat glupe postove i provocirat, goni se i ti i tvoji trazeni dokazi jer ih nes' nikad nac na taj nacin kak ti sve ovo shvacas, a djabe sam ti sve odgovarao jer nisi pogledo niti jedan stariji post, dodjes ovdje samo spamat i nabijat postove koji nemaju smisla. Kad si imao temu Kriptoozologija, jesam ti ja mozda unutra spamao mutave postove? Nisam!! Zato odbij odavdje. Dosada sam ti fino odgovarao a sad me zaboli kurac i za tebe i tvoje bezsmislene textove, necu se vise obazirat sto god ti napisao. :wink:

"Lakše je istinu udariti po licu, nego pogledati je u lice."
Gete

elrania

Post by elrania » 16 Aug 2009, 12:41

nitko nece dobiti dokaz ni za sto dok sam ne prihvati postojanje i prihvati mogucnost da se to i njemu moze dogoditi.
nitko nikome neke pokazati zrakate kugle, boje, levitacije, astralne projekcije itd. i dokle god ljudi ocekuju cuda, dobit ce nista...a pogotovo sa stavom osudivanja i ismijavanja i sa uvijek spremnom doskocicom koja ce vjesto potkopati ono alternativno.

ocekivanje dokaza se svodi na primitivno kajlanje drugoga s 'dobriom izgovorom' jer 'prica gluposti'. i onda ocekujete da cete nesto saznati i nauciti?

doduse, dobar dio njih i jesu preseratori koji zbilja pricaju gluposti, ali koji je onda smisao podbadati njih kad sami od sebe rade budale?
i koji je smisao smatrati sebe otvorenim covjekom koji je zeljan nekih dokaza, ako sam nije sposoban potruditi ih se pronaci?

Post Reply