Top 5 najboljih slashera
-
filmofil
točno to, TCM jednostavno nema nijedan element slashera, ali ubojicu se stavlja u 3 najveća horor lika ikada (jason, michael i leatherface) pa onda ljudi misle da je i TCM slasher...
leatherface nikoga ne stalka, ne ubija sam (čak ni ne radi odluke sam), ali je najživopisniji član porodice i jedini se ističe nečime...
TCM je priča o bolesnoj obitelji koja živi u ruralnom dijelu teksasa i kolje iz zabave sve novopridošlice, a ne priča o leatherfaceu koji stalka tinejđere i ubija ih jednog po jednog...
leatherface nikoga ne stalka, ne ubija sam (čak ni ne radi odluke sam), ali je najživopisniji član porodice i jedini se ističe nečime...
TCM je priča o bolesnoj obitelji koja živi u ruralnom dijelu teksasa i kolje iz zabave sve novopridošlice, a ne priča o leatherfaceu koji stalka tinejđere i ubija ih jednog po jednog...
This is the Zodiac speaking.
- Scarface
- john_constantine
hvala kurcu... mene je uvijek užasno nerviralo da TCM smatraju slasherom...Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
Michel puši karu.
- Scarface
john_constantine wrote:hvala kurcu... mene je uvijek užasno nerviralo da TCM smatraju slasherom...Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.Ma danas više niti ne znaju što je slasher, pa trash i sve to... bitno da to negdje strpaju...
Ja ga smtran slasherom, krivog si quota.
- john_constantine
ah, da, zamijenio te za trubom, njegov je avatar kasnio.Ghostface wrote:john_constantine wrote:hvala kurcu... mene je uvijek užasno nerviralo da TCM smatraju slasherom...Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.Ma danas više niti ne znaju što je slasher, pa trash i sve to... bitno da to negdje strpaju...
Ja ga smtran slasherom, krivog si quota.
Michel puši karu.
- john_constantine
ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
Michel puši karu.
- elrania
osobno ne bih TCM prozvala slasherom, inace bi mi vec bio na listi, ali ovo sto je cons sada nabrojao lagano potvrduje cinjenicu da to i je slasher 
a vidim po netu da ga posvuda komotno nazivaju time.
nije stiktno po sabloni, ali da, od svih je podzanrova najprije slasher.
no u konacnici najbitniji podatak - cak ga i 'going to pieces - the rise and fall of the slasher film' naziva slasherom.
(budem ipak izmijenila listu
)
a vidim po netu da ga posvuda komotno nazivaju time.
nije stiktno po sabloni, ali da, od svih je podzanrova najprije slasher.
no u konacnici najbitniji podatak - cak ga i 'going to pieces - the rise and fall of the slasher film' naziva slasherom.
(budem ipak izmijenila listu
- Scarface
john_constantine wrote:ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
Eto, elrania ti je lipo rekla, najjače mi je kad me neko ide smatrat budalom i vadi mi riči iz konteksta. Di san ja spomenija serijske ubojice i išta slično, čoviće film ima horror ikonu koja kolje mlade ljude nemilice specifičnim oružjem, ako to nije slasher, kvragu i ja i sve onda (i otkad to svaki slasher mora ispunjavat "formulu" u potpunosti, malo koji to i ima zapravo). I neću više raspravljat o ovome, trošin živce za kurac.
-
filmofil
- elrania
- Scarface
filmophil wrote:dobro, ali ako stavljaš TCM u slashere onda s njim moraš i hrpu drugih filma strpati u taj podžanr koji nikako nisu slasheri...
a to da film MORA biti u podžanru je glupost...postoji masa horora koja ne spada u nikakve podžanrove
Ok, navedi tih par od masu filmova pa ćemo im nać podžanr. Kolko meni logika nalaže, podžanrovi i postoje kako bi se napravila preciznija podjela među filmovima istog žanra, ka šta postoji subspecijalizacija nakon specijalizacije, prema tome, svaki film mora bit u nekom od podžanrova, ne postoji neki univerzalni horror film podžanr.
- DEXTER
bas to..uz to ima i relativno nizak body count(troje ako se ne varam)..nastavci i remake su druga prica..john_constantine wrote: ah, onda je po tome i Seven slasher film? Slasher filmovi inače uvijek sadržavaju poznate elemente "djevice koje prežive na kraju filma", onaj koji puši će umrijeti, onaj tko se seksa će umrijeti, ubojica nosi masku, visok broj mrtvih i sve to... A kao što je filmophil rekao, ovo je film o toj skupini povučenih sadista i luđaka za tim retardiranim sinom koji samo štiti svoju kuću i teritorij, na koje su ti mladi upali...
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]
- HorrorHR
- Site Admin
TCM slasher? Nope.
Čak ni nemam neku vodilju objašnjavati zašto nije slasher, više bi se trebali truditi oni koji stoje iza toga da TCM to je. I ne ghostface ne mislim na tebe, drago mi je da si u konstruktivnoj raspravi. Ulaziti u vode oko toga dali je TCM slasher mi je kao da idem pricati sada o tome dali je ikoji mogući horror koji ima nekog ubojicu slasher
- backstory koji uzrokuje "osvetu"
- maskirani ubojica
- one by one ubijanje
- relativno poveća količina žrtava
- neznaš ubojicu do kraja
Dominantan ubojica je praktički u bilo kojem horroru koji se bazira na jednog manijaka.
Čak ni nemam neku vodilju objašnjavati zašto nije slasher, više bi se trebali truditi oni koji stoje iza toga da TCM to je. I ne ghostface ne mislim na tebe, drago mi je da si u konstruktivnoj raspravi. Ulaziti u vode oko toga dali je TCM slasher mi je kao da idem pricati sada o tome dali je ikoji mogući horror koji ima nekog ubojicu slasher
Ne slažem se sa ovim da je najbitnije element slashera dominantan ubojica. Po meni su najbitniji elementi:Ghostface wrote:Pa upravo kako si reka, ističe se, najbitniji element slashera je dominantan ubojica, jest da ovo nije tipičan slasher, al to ipak je. Vama smeta to šta on nikog ne stalka i šta je u biti provociran da ubija, al film ipak spada u slasher, jer ni u jedan drugi podžanr ne spada.
- backstory koji uzrokuje "osvetu"
- maskirani ubojica
- one by one ubijanje
- relativno poveća količina žrtava
- neznaš ubojicu do kraja
Dominantan ubojica je praktički u bilo kojem horroru koji se bazira na jednog manijaka.