Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 29 May 2009, 12:17

john_constantine wrote:
maddjuro wrote:
john_constantine wrote:League of extraordinary gentlemen - strip koji mi nikad ne dosadi. Sjajni likovi, miješanje događaja iz knjiga za stripom, akcija, nasilje, prekrasni crteži, neobični strojevi, preokreti... Griffin je totalno bolestan, hladni, perverzni pokvareni gad i ubojica. Edward je prejak kao akcijski lik, a tek kapetan Nemo kada se bori protiv žutaca. :D Genijalan strip. 5/5
postoji li taj kompletan strip u jednom svesku, nesto tipa watchmen? i kolko to dojde
baš i ne, imaš dva dijela (na engleskom) i prvi dio koji je preveden na srpski. Sva tri dođu 99 kn... Da, slično je watchmenu, samo s pravim književnim likovima, više akcije, ali ne toliko ozbiljan kao watchmen. No, ima zbilja prebolesnih scena, naročito u drugom dijelu.

Zapravo, sad je izaša i treći dio, a i ne zaboravi Black Dossier koji je izaša između drugog i trećeg.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2009, 16:54

u jbt... :D Super, jedva čekam, a moram pronaći i taj black dossier. Drugi dio je bio prebolestan, ali šteta što u trećem dijelu neće biti jednog lika. :( 8)

Sumnjam da će beli put prevesti ta zadnja dva, s obzirom koliko je vremena prošlo od originala...

Grendel tales - Darko macan, jbt, da nisam pročitao to ime, pomislio bi da je to neki američki strip - ništa originalnoga, ali jako zabavan strip i odličan od početka do kraja s sjajnim crtežom, obratima, akcijom, nasiljem, okrutnim scenama, i brutalnošću...
A$H wrote:
john_constantine wrote: Crijeva, katane i bradavica - e ovo je prava stvar, 259 filmova koje sam dosta njih pogledao, ali sada moram sve pogledati s popisa što ima. :D
da nije mozda Katane, Lignja, Bradavise??

knjiga je super..neko vrijeme sam samo po njoj gledao filmove..iako sam ih brdo i prije te knjige vec nabavio i pogledao..
da, to je to... ma crijeva i katane su onaj webzine što je na kraju propao, he. :lol:

I čitao još Corto Maltese u Sibiru - hm, prvi put čitam Corta i nije mi se baš dopalo, nekako se prebrzo razvija radnja u nekim scenama, amaterski crtež, ali mi se dopadaju povijesni likovi, događaji i to, no pomalo je i zamorno za čitanje ako ne volite povijest. Animirana verzija je puno bolja.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 29 May 2009, 19:17

john_constantine wrote:u jbt... :D Super, jedva čekam, a moram pronaći i taj black dossier. Drugi dio je bio prebolestan, ali šteta što u trećem dijelu neće biti jednog lika. :( 8)

Sumnjam da će beli put prevesti ta zadnja dva, s obzirom koliko je vremena prošlo od originala...

Grendel tales - Darko macan, jbt, da nisam pročitao to ime, pomislio bi da je to neki američki strip - ništa originalnoga, ali jako zabavan strip i odličan od početka do kraja s sjajnim crtežom, obratima, akcijom, nasiljem, okrutnim scenama, i brutalnošću...
A$H wrote:
john_constantine wrote: Crijeva, katane i bradavica - e ovo je prava stvar, 259 filmova koje sam dosta njih pogledao, ali sada moram sve pogledati s popisa što ima. :D
da nije mozda Katane, Lignja, Bradavise??

knjiga je super..neko vrijeme sam samo po njoj gledao filmove..iako sam ih brdo i prije te knjige vec nabavio i pogledao..
da, to je to... ma crijeva i katane su onaj webzine što je na kraju propao, he. :lol:

I čitao još Corto Maltese u Sibiru - hm, prvi put čitam Corta i nije mi se baš dopalo, nekako se prebrzo razvija radnja u nekim scenama, amaterski crtež, ali mi se dopadaju povijesni likovi, događaji i to, no pomalo je i zamorno za čitanje ako ne volite povijest. Animirana verzija je puno bolja.

Wtf johne, znaš li ti o kome pričaš?!

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2009, 19:50

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:u jbt... :D Super, jedva čekam, a moram pronaći i taj black dossier. Drugi dio je bio prebolestan, ali šteta što u trećem dijelu neće biti jednog lika. :( 8)

A$H wrote: da nije mozda Katane, Lignja, Bradavise??

znam, o Hugu Prattu i ne dopada mi se njegov crtež...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 29 May 2009, 19:55

john_constantine wrote:
Ghostface wrote:

Očito ne znaš, jer to šta ti se "ne dopada" ti ne daje za pravo reć za jednog od najboljih svjetskih crtača da mu je crtež amaterski. :roll:

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2009, 20:10

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:
Ghostface wrote:

Očito ne znaš, jer to šta ti se "ne dopada" ti ne daje za pravo reć za jednog od najboljih svjetskih crtača da mu je crtež amaterski. :roll:
lol, ok, onda ne spada u amaterski crtež. Ali to mi ispada kao one situacije kao za League of extraordinary gentlemen, koji mnogi ne žele čitati jer im se jednostavno ne dopada stil crtanja... Mene taj crtež podsjeti na onog crtača koji je crtao epizodu DD Besmiljeni Hook.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 29 May 2009, 20:15

john_constantine wrote:
Ghostface wrote:
john_constantine wrote: znam, o Hugu Prattu i ne dopada mi se njegov crtež...

lol, ok, onda ne spada u amaterski crtež. Ali to mi ispada kao one situacije kao za League of extraordinary gentlemen, koji mnogi ne žele čitati jer im se jednostavno ne dopada stil crtanja... Mene taj crtež podsjeti na onog crtača koji je crtao epizodu DD Besmiljeni Hook.

Slušaj johne, neman živaca dokazivat ti neke stvari, i boli me u konačnici neka stvar šta ćeš ti izjavit o nečemu, piši ti šta oćeš i lolaj kome oćeš, meni nećeš više.

elrania

Post by elrania » 03 Jun 2009, 00:46

bacila se na svoj prvi roman na svedskom i iznenaduje me kak mi zapravo ide.
rijec je o knjizi kungens anna od ulle-lene lungberg.
prozvakala sam do sada 70ak stranica i shvatila da se suocavam sa svedsko-finskom verzijom twilighta u socijalnom kontekstu :lol:

elrania

Post by elrania » 22 Jun 2009, 20:57

vivienne cleven, bitin' back

jedino sto cu rec je da mi je zlo vise od obaveznih romana koje treba priremati za odredene kolegije...

cactus

Post by cactus » 22 Jun 2009, 22:54

Mikael Niemi-Pop glazba iz Vittule
Švedski pisac koji živi u regiji negdje na sjeveru te države što je značajno po tome jer je pisana ipak malo drukčijim,posebnim stilom a ipak čitljivim. Humor kojeg inače ima podosto je uklopljen u dramatiku odrastanja glavnog junaka u pripizdini :lol: i na zabavan načim opisuje pojavu Elvisa i Beatlesa tih godina i njihov utjecaj na mlađi naraštaj kao i na opći život u vremenu kad je televizija bila rijetka pojava. U svakom slučaju knjiga koju ću kad tad pročitati opet.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

elrania

Post by elrania » 23 Jun 2009, 02:40

cactus wrote:Mikael Niemi-Pop glazba iz Vittule
Švedski pisac koji živi u regiji negdje na sjeveru te države što je značajno po tome jer je pisana ipak malo drukčijim,posebnim stilom a ipak čitljivim. Humor kojeg inače ima podosto je uklopljen u dramatiku odrastanja glavnog junaka u pripizdini :lol: i na zabavan načim opisuje pojavu Elvisa i Beatlesa tih godina i njihov utjecaj na mlađi naraštaj kao i na opći život u vremenu kad je televizija bila rijetka pojava. U svakom slučaju knjiga koju ću kad tad pročitati opet.
hehe, ovo su neki ljudi na odsjeku imali ko izlaganje za usmeni sad tokom ljetnih rokova :lol:
lijepo je vidjeti da netko tko nije obavezan citati ovakvo stivo zapravo cita to i da mu je jos dobro - budem je se onda i ja uhvatila, ak je tak zabavna.
i to na svedskom, ha :lol:

ot: par kratkih prica aboridzinskih autora od kojih izdvajam the master builder's wife kao jednu od zanimljivijih i mastovitijih. mislim da bih poludila da imam jos toga za citati.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Jun 2009, 22:24

Madoff: Corruption, Deceit, and the Making of the World's Most Notorious Ponzi Scheme

O Madoffovom spektaklu i izbijanju ogromne količine novaca kroz svoj "uspješni" hedge fund.

Image

Buzzmarketing: Get People to Talk About Your Stuff

Odlična knjiga čovjeka koji je bio VP marketinga u Pepsiju i Half.com + brdo dodatnih stvari. O inovacijama u marketingu kroz njegovo iskustvo i niz praktičnih primjera (od Appleove 1984 reklame, preko mijenjanja imena grada u half.com do toga kako je Ben & Jerry došao do sadašnjeg statusa).

Image

BiznisMan

Post by BiznisMan » 24 Jun 2009, 12:12

Evo ja sam nedavno nabavio sve sto je izaslo za stip The Walking Dead i procitao sam ga i moram reci da me je odusevio... Jedini strip koji mi je uspeo docarati psiholosku stranu likova... Damn, to ej bio dobar strip...

cactus

Post by cactus » 25 Jun 2009, 08:33

J. K. Rowling-Harry Potter i darovi smrti- Najvažniji razlog što sam se uhvatio ove knjige je bila želja da završim serijal koji je počeo padati još nakon četvrte knjige. Ni sad nisam siguran što je (a tada već bogata) autorica htjela reći . Drugim riječima postalo je premračno i preopširno za djecu i presmiješno i neuvjerljivo za odrasle. Trećim riječima prodano je milione knjige (napamet ali vjerovatno i je),postoje i filmovi koji se masovno gledaju i očekuju novi nastavci a i nitko me nije tjerao :lol: ,što bi značilo da neka magija u tim djelima ipak postoji. 7edmi nastavak očekivano nastavlja priču u nekakvim tamno-svijetlim tonovima i iako sam imao osjećaj da priča ima neudjenačenost i da tih 600 stranica jednoliko dobiva i gubi pažnju,ima dovoljan broj očekivanih i neočekivanuh dijelova i ovakvo nešto ipak uspješno završava sagu o Harriju. Sad čekam šesti nastavak filma koji ćemo naravno i gledati :lol:
Last edited by cactus on 25 Jun 2009, 11:41, edited 1 time in total.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jun 2009, 10:50

da, peti nastavak mi je bio bezveze i mračan... A šesti dio još ozbiljniji, ali radi završetka sam išao čitati sedmi nastavak, i smijao sam se tim fanovima kako smišljaju teorije, kako se plaču, kako cmolje i sve ono, urnebes. :) A sedma knjiga će biti sigurno spektakl, a sada, nije da me razočarala, i dobro je napisano s preokretima. Ali jbg, ono što sam volio kod Harry potter knjige je ta dječja razigranost, magija i škola, baš onako zabavno štivo... Ma vrijedi pročitati cijeli serijal, ali teško da ću se opet vraćati tome...
Michel puši karu.

Post Reply