Promijenite avatar za boljitak turbofolka
- callac
Ha, čuj, svakom svoje, meni je film u doba kada je izašao bio stvarno dobar, nisam toliko "načitana"(znači knjigu nisam čitala) kao vi pa što se tiče točne adaptacije nemam pojma. Znam samo da je uzeo par scena iz kultnih filmova i ubacio ih u ovaj i predobro sve skupa (meni) izgleda.Boby wrote:Ma grozno je to što i sam Coppola ovo naziva adaptacijom koja je vjerna književnom predlošku a što je još gore većina ljudi u to vjeruje. Ima mnogih koji nisu niti čitali knjigu pa ju onda idu poistovjećivati s filmom a knjiga je daleko bolja.callac wrote:A postoje? Nisam znala...Asfodel wrote: Pa postoje različita mišljenja![]()
Meni je jadan, netočan i tako...![]()
![]()
Što se točnosti tiče, tema je otvorena za slobodnu interpretaciju i viđenje autora, zato i postoje remakeovi, ne?
Na stranu lažno reklamiranje, Coppola se je ovdje fokusirao na vizualnost i kvalitetan izbor glumaca; ostalo je sve gotovo pa loše. Svi likovi su gotovo jednodimenzionalni ali uz sav taj kič, dobru glumu i dobar soundtrack zapravo je teško na prvi pogled vidjeti koliko je ovo zapravo loš film
I tak, na vrijeme se, barem se nadam, isključujem iz daljnje rasprave
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Boby
Ma baš su fora ovakve rasprave. Ma, meni su trebale godine da skužim kakav mi je ustvari ovaj film; kada sam ga prvi puta gledao smatrao sam ga gotovo pa remek djelom pa toliko o mojim mišljenjima.
Inače ti nisam ja baš niti nešto načitan, Drakulu i Frankensteina sam jednostavno morao pročitati jer su to fenomeni višestruko veći od svojih izvorišta.
Inače ti nisam ja baš niti nešto načitan, Drakulu i Frankensteina sam jednostavno morao pročitati jer su to fenomeni višestruko veći od svojih izvorišta.
- Asfodel
PotpisBoby wrote:Ma grozno je to što i sam Coppola ovo naziva adaptacijom koja je vjerna književnom predlošku a što je još gore većina ljudi u to vjeruje. Ima mnogih koji nisu niti čitali knjigu pa ju onda idu poistovjećivati s filmom a knjiga je daleko bolja.callac wrote:A postoje? Nisam znala...Asfodel wrote: Pa postoje različita mišljenja![]()
Meni je jadan, netočan i tako...![]()
![]()
Što se točnosti tiče, tema je otvorena za slobodnu interpretaciju i viđenje autora, zato i postoje remakeovi, ne?
+ što je mlak
i pustimo ovaj avatarski topić...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Decadentor
- innuit
pa i nije. dapače, za knjigu puno više vrijediBoby wrote: Ma grozno je to što i sam Coppola ovo naziva adaptacijom koja je vjerna književnom predlošku a što je još gore većina ljudi u to vjeruje. Ima mnogih koji nisu niti čitali knjigu pa ju onda idu poistovjećivati s filmom a knjiga je daleko bolja.
knjiga je prilično dosadna i predvidljiva viktorijanska gotička novela, koju svaki prijevod dodatno uništi, a ni prilagođena angloamerička izdanja ne pomažu. a čitanje originalnog viktorijanskog engleskog je pak oblik mazohizma kojeg rijetki prakticiraju.Svi likovi su gotovo jednodimenzionalni ali uz sav taj kič...
dakle, kičasta priča linearnog tijeka, sa crno bijelim likovima, atmosferom lošije epizode dr. whoa i obaveznim hepiendom.
- Decadentor
- Dragonrage