Koji ste horror zadnji gledali?
- Freddy
- john_constantine
Silent hill - stalno čujem čas dobre kritike, čas loše kritike - kako je dobar, kako je dosadan, kako ima nerazumljiv završetak i sve to. pa me to dugo odbijalo. I eto, malo sam zapeo u originalu silent hill, pa dok skidam dvojku, odlučio sam se malo zabaviti i pogledati film da ga mogu recenzirati. I jebote, oduševljen sam.
A što više očekivati od tvorca prejebenog akcijskog filma Crying freeman (s efektnom scenom kada riga vatru na negativca) ili Vučje bratstvo.
No, jedno je sigurno, da mogu, toj majci bi odmah oduzeo dijete. Mislim, vidi se da ima problema, a ona ju vodi u nepoznato, uništeno, prazno mjesto koje je mogla pokupiti za interneta. I još bježi od policajke, vozi prevelikom brzinom po mraku i razbija ogradu. Svašta.
Ali specijalni efekti, čudovišta, atmosfera... cool.
Stvorenja, iako se pojavljuju kratko, odlično su napravljena, naročito onaj čuvar za koji pretpostavljam da je famozni piramid head. Efektna scena kada ženskoj odere kožu, ali i stvarno impresivna pojava. A tek kukci i ona stvorenja. Odlično, napokon nešto originalno i maštovito, i to za dozom jezovitosti.
Igra - napokon prava ekranizacija igre, vidi se da je sam početak baziran na početku originala.
Naravno, zamjerka mi ide što je glavni lik žensko koja je bila samo u trojci i to 18 godišnjakinja, ali neka im bude. Glumica je odlična kao i policajka iz prvog dijela igre. A tek medicinska sestra, bar mislim sudeći po spoileru iz jedinice na početku igre. Čak i famozna lokacija, ideje poput blokade da ne možeš izaći. Mapa bolnice iz silent hill 2. A tek onaj citati ne razgovaram s strancima iz silent hill 3. Ali sada nisam još otkrio sve u jedinici i dvojci, ali ako se ne varam, u igri je bilo riječ o drugoj vrsti boga zla, u vezi za boli. Pain. Ono, deformiranosti i takve stvari. Ali bar se pojavljuje zaštitni znak silent hilla, invalidska kolica.
Zamjerke? Pa, skoro da ih nemam. Možda jedino što nije objašnjeno baš najbolje sve to, kakva su to stvorenja, kakav je to pakao i taj spoj vjere i pakla. Ali ipak je to fantastični horor i nema smisla tražiti to pravo objašnjenje.
A naročito pohvale idu i tim nasilnim scenama poput guljenja kože, odlične atmosfere, jezovitim kreaturima, dobrom glazbom, odličnim glumcima, sjajnom djevojčicom, odličnim dijelovima kamere, ta ideja o mraku i svijetlosti, i hrpa povezanosti za igrom silent hill.
SPOILER
A sam završetak koji mnogi nisu skužili, koliko sam primijetio. U jednom dijelu, vidi se da postoje dva svijeta, onaj gdje je otac kojemu je sada žena nemarno pobjegla s djetetom, a u drugom, ona se bori protiv demona. I sada isto taj završetak. Ali u jednom dijelu su spomenuli auto koji je pao u provaliju, ali opet nisu našli tijela. Pretpostavljam da je ta fora u stilu Jacob ladder, one su zapravo mrtve, a sve ovo što se dogodilo je bio samo san. Ili se allesa uspjela osvetiti, ali one su mrtve i sada postoje samo kao duhovi.
Jedva čekam silent hill 2.
A vidite i sami kako me je film oduševio, nakon ove duge kritike 

No, jedno je sigurno, da mogu, toj majci bi odmah oduzeo dijete. Mislim, vidi se da ima problema, a ona ju vodi u nepoznato, uništeno, prazno mjesto koje je mogla pokupiti za interneta. I još bježi od policajke, vozi prevelikom brzinom po mraku i razbija ogradu. Svašta.
Ali specijalni efekti, čudovišta, atmosfera... cool.

Igra - napokon prava ekranizacija igre, vidi se da je sam početak baziran na početku originala.

Zamjerke? Pa, skoro da ih nemam. Možda jedino što nije objašnjeno baš najbolje sve to, kakva su to stvorenja, kakav je to pakao i taj spoj vjere i pakla. Ali ipak je to fantastični horor i nema smisla tražiti to pravo objašnjenje.
A naročito pohvale idu i tim nasilnim scenama poput guljenja kože, odlične atmosfere, jezovitim kreaturima, dobrom glazbom, odličnim glumcima, sjajnom djevojčicom, odličnim dijelovima kamere, ta ideja o mraku i svijetlosti, i hrpa povezanosti za igrom silent hill.
SPOILER
A sam završetak koji mnogi nisu skužili, koliko sam primijetio. U jednom dijelu, vidi se da postoje dva svijeta, onaj gdje je otac kojemu je sada žena nemarno pobjegla s djetetom, a u drugom, ona se bori protiv demona. I sada isto taj završetak. Ali u jednom dijelu su spomenuli auto koji je pao u provaliju, ali opet nisu našli tijela. Pretpostavljam da je ta fora u stilu Jacob ladder, one su zapravo mrtve, a sve ovo što se dogodilo je bio samo san. Ili se allesa uspjela osvetiti, ali one su mrtve i sada postoje samo kao duhovi.
Jedva čekam silent hill 2.

Michel puši karu.
- A$H
- Aryx
to sam komentirao bas prije ali tko ce to sada naci .... film je cista kopija dead enda ono ... totalno razocaranje ....A$H wrote:i je kopija..što sam na sredini filma skužio i sve je palo u vodu...a bio je tako dobro počeo..HorrorHR wrote:Mene ne, Reeker me "podsjećao" (kopija recimo) na Dead End...Djuro19 wrote:mene je kraj podsjetio na film reeker.
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
- Freddy
da...predobar film....u mojoj videoteci je došo silent hil 2..ali nije original...čekam original
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
- HorrorHR
- Site Admin
- Aryx