Kad je lik iza ovoga vica uletio :"Znam ja jedan jos bolji-Ulazi murjak u kafić...(i onda isto isprica)"Wendigo wrote:Šeće murjak ulicom i čuje nekakvo šuškanje u grmlju sa strane pa upita:
-Tko je to tamo?!
-Jean Claude Van Damme ...
Murjak: -Ajmo sva četvorica van!
...Vicevi...
-
GreenHornet
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- goonies
- john_constantine
- DEXTER
- DEXTER
- majstoro
-
GreenHornet
- elrania
citam upravo post o lapsusima lektora, postavljen na blogu 'jezicni savjetnik' i eto, koga zanima tema nek cita; ima se cemu smijati 
Radio sam svojedobno s gospođom Z., ženom koja je sada u mirovini i koja je mnogo znala o jeziku. No ne i o stvarima oko sebe. A bez toga nema dobra lektora. Jer, kako bi se drukčije osim neznanjem i nezainteresiranošću mogao opravdati naslov nastao njezinom intervencijom, o tome da će hrvatski alpinisti na Himalaju bez - lonaca?! Šerpe naime nisu kuhari nego vodiči, zbog čega se poslije mjesecima ispričavala autoru.
Dotična je zaslužna za još jedan biser, koji se isto tako godinama prepričavao hodnicima dnevnika u kojem radim. Ispravljajući TANJUG-ovu vijest o gostovanju beogradskog drumskog teatra, previdjela je tipfeler koji je rečenici promijenio smisao pa je, posve mehanički - i ne razmišljajući - sintagmu preinačila u cestovno kazalište. Genijalno, je li?
A što bi tek trebao reći Vjesnikov novinar, gospodin N., kome je u godišnjoj sportskoj sintezi - ni krivom ni dužnom - nepažljivi kolega na desetak mjesta, uključujući i veliki naslov, katanec korigirao u lokot?! Pa je tako poznati slovenski nogometaš i trener postao - Srećko Lokot!
Ali ima toga još, a primjeri su katkad posve nevjerojatni. Događalo se tako da svastika (kukasti križ) postane šogorica i da izložbu Maja (naroda iz Srednje Amerike) najavljuju kao izložbu svibnja. Dovraga i veliko slovo, i značenje, i opća kultura - bitno je samo da rabimo čisti hrvatski jezik!
Istodobno su tim mudracima promicale prave pogreške, pa im nekim čudom nije zasmetao naslov koji se ponosno kočio u jednim novinama: Engleska kraljica isprcala se u Dubrovniku. Dobro, možda i jest. Nakon što je sišla s broda.
- john_constantine
- DEXTER